MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Adalet Yürüyüşü'nde 5.gün: CHP'den yeni karar!
Politika
19 Haziran 2017 Pazartesi 09:25

'Adalet Yürüyüşü'nde 5.gün: CHP'den yeni karar!

Bugünkü yürüyüşe Mustafa Sarıgül, Ataol Behramoğlu ve Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar da katıldı. Yürüyüş, Kızılcahamam'ın Bulak Köyü'nde sona erdi. Öte yandan CHP ülke genelinde, 18.00'de adaleti düşünme eylemi başlatma kararı aldı. Tekin Bingöl, "Herkes durarak adaleti düşünecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün 5’inci günü saat 16.50’de Kızılcahamam’a bağlı Bulak Köyü’nde sona erdi. Bugün 22 kilometre yol kat eden Kılıçdaroğlu, geceyi burada geçirecek.

Elinde ’Adalet’ yazılı dövizle yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün de çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, çeşitli il ve ilçelerden gelen teşkilat mensuplarıyla gönüllüler eşlik etti. Yürüyüş boyunca biri öğle vakti olmak üzere toplam 3 ayrı noktada mola verildi. Yürüyüş, jandarma ve polisin güzergah boyunca aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Konvoy güzergahı üzerinde özellikle yerleşim yerlerinden uzaklaşıldıkça yol kenarındaki ormanlık alanlarda jandarma ekipleri nöbet tuttu. Yoldan geçen araçlardan gösterilen yürüyüşe gösterilen ilgiye yönelik Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler alkışlarla ve el sallayarak karşılık verdi.

ONUR AKIN DA EŞLİK ETTİ

Yürüyüşün son etabında sanatçı Onur Akın da konvoya dahil oldu. Akın, başta CHP Lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere yürüyenlere ÿyanında getirdiği kırmızı karanfillerden takdim etti.

Ayrıca yürüyüş konvoyunun ortalarında bulunan CHP Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Eren Erdem, Onursal Adıgüzel, Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu grup, yürüyüş boyunca Gençlik Marşı ve İzmir Marşı’nın yanı sıra çeşitli türküler söyledi. Yürüyüşün 5’inci günü Bulak Köyü’nde sona erdi. Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyenler tarafından ’Adalet’ sloganlarıyla karşılandı. Burada kurulan konaklama çadırında gece geçirilecek. Yürüyüş yarın yine erken saatlerde başlayacak.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle, yürüyüşünün beşinci gününe başladı.

22 KİLOMETRE YÜRÜYECEK

CHP Lideri'nin bugün 22 kilometre yürümesi planlanıyor. Bugünkü hedef Kızılcahamam ilçesini geçmek.

SARIGÜL, BEHRAMOĞLU VE YARBAY TATAR'IN AĞABEYİ DE YÜRÜYÜŞTE

Bugünkü yürüyüşe "amirallere suikast" soruşturması sürerken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, şair Ataol Behramoğlu ve Mustafa Sarıgül de katıIdı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne destek verdi.

ATAOL BEHRAMOĞLU ŞİİR OKUDU

Kılıçdaroğlu ve yürüyüşe katılanlar, verilen molada, Ataol Behramoğlu'nun okuduğu "Yunus Gibi" adlı şiiri dinledi.

KORTEJ KIZILCAHAMAM'A ULAŞTI

Kılıçdaroğlu, Kızılcahamam'a ulaştıklarında da bazı vatandaşların ilgi ve desteğiyle karşılaştı.

Yürüyüş sırasında, Kızılcahamam'ın girişindeki bir üst geçide, üzerinde "Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar" yazan büyük boy bir pankart asıldı. Kılıçdaroğlu ve Behramoğlu pankartın önünde fotoğraf çektirdi. (NTV,AA,DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz