MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Ege hamsisi'ne akın: 4 saatte tükendi
Ege
22 Ocak 2021 Cuma 15:54

'Ege hamsisi'ne akın: 4 saatte tükendi

Muğla Marmaris'te tezgahlarda kilosu 30 liradan yerini alan 'Ege hamsisi'ne ilgi büyük oldu. Kapalı pazar yerindeki 3 balıkçının tezgahındaki 420 kilogram hamsi 4 saatte tükendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Boğazı'nın tamamında ve Karadeniz'de İstanbul'un Sarıyer ilçesi Kumköy Aslan Burnu'ndan, Gürcistan sınırına kadar olan karasularda hamsi avcılığının 28 Ocak'a kadar durdurulması üzerine balıkçılar, yasak dışında kalan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada çevresi ile Ege Denizi açıklarında avlandı. Bu bölgede avlanan 600 kilogram Ege hamsisi, günün ilk ışıklarıyla birlikte kamyonlarla Marmaris'e getirildi.

Karadeniz ve İstanbul Boğazı'ndaki av yasağı nedeniyle ''Hamsi bulamayacağız'' düşüncesine kapılan Marmarisliler, Ege hamsisine büyük ilgi gösterdi.

''EGE HAMSİSİ KARADENİZ HAMSİSİNİ ARATMADI''
Tezgahlarda kilosu 30 liradan satışa sunulan Karadeniz hamsisi lezzeti aratmayan ve daha iri olan Ege hamsisine ilgi büyük oldu. Marmaris Kapalı Pazaryeri'ndeki 3 balıkçı da talebe yetişmek için beşer personel ile hamsi temizledi. 3 balıkçının tezgahındaki toplam 420 kilogram hamsi, 4 saat içinde tükendi.

40 yıldır Marmaris'te deniz ürünleri satışı yapan Durmuş Ali Yücel, "Yasak dışında kalan Tekirdağ, İğneada ve Ege Denizi'nde hamsi avı var. Karadeniz hamsisini aratmıyor. Ege hamsisi iri ve ucuz olduğu için daha çok satılıyor. Beklediğimizden daha fazla ilgi gördü. Avlanma ne kadar çok olursa deniz ürünleri de çok olur. Balık ve deniz ürünlerinin çok olması fiyatları da ucuzlatır" dedi.

''EGE HAMSİSİ DAHA İRİ''
20 yıldır balıkçılık yapan Koray Koyuncu, "Karadeniz hamsisine yasak gelince yerini Ege hamsisi aldı. Ege hamsisi daha iri ve Karadeniz hamsisine benzemese de yakın lezzeti var. Karadeniz hamsisi suyundan dolayı biraz daha yağlı olur. Ege hamsisi ise daha az yağlıdır. Günde 8-10 kasa Ege hamsisi temizliyoruz. Bir kasa 14 kiloya denk gelmekte. Corona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması öncesi daha yoğun talep oluyor. Şu anda ilçedeki üç balıkçıda kilosu 30 liradan satılıyor. Fiyatı ucuz ve lezzeti güzel olunca haliyle talepte artmakta" dedi.

''BİR KİLO EGE HAMSİSİ İLE 4 KİŞİLİK BİR AİLE RAHATLIKLA DOYAR"
14 yıldır balıkçılık yapan Hamit Yücel de "Talebe yetişmek için Ege hamsisi temizliyoruz. Lezzetinde fazla bir fark olmadığı ve ucuz olduğu için talep yoğun. Bir kilo Ege hamsisi ile 4 kişilik bir aile rahatlıkla doyar" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz