MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Hayalimdeki Doğu Türkistan' yarışmasının kazananı İzmir’den
Politika
25 Haziran 2021 Cuma 08:50

'Hayalimdeki Doğu Türkistan' yarışmasının kazananı İzmir’den

İYİ Parti’nin düzenlediği “Hayalimdeki Doğu Türkistan” konulu resim yarışması sonuçlandı. Ortaokul kategorisinde yarışan İzmirli Elif Güneş Bilgiç, Türkiye birincisi oldu.

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı, Doğu Türkistan’ı nasıl bir gelecek beklediği ve bölgede yaşanan olayların nasıl etki bıraktığını çocukların gözünden tespit etmek, Doğu Türkistan’da Çin’in yaptığı zulümlere dikkat çekmek ve toplama kamplarındaki insan hakları ihlallerine dair toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile ödüllü resim yarışması düzenlemişti.

Türk milletinin tarihi ve vicdani sorumluluklarına dair bir hatırlatma yapmak amacı ile düzenlenen  “Hayalimdeki Doğu Türkistan” konulu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında üç kategoride düzenlenen resim yarışması sonuçlandı.

Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada, ortaokul kategorisinde yarışan Elif Güneş Bilgiç, birinci olarak İzmir’in gururu oldu.İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’inde katıldığı tören ile dereceye girenlere ödülleri verildi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İl Başkan Yardımcısı Sedat Sarı törende hazır bulunarak, Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü büyük bir sorumluluk örneği göstererek resmetme başarısı gösteren başta Elif Güneş Bilgiç olmak üzere tüm katılımcılara şükranlarını sundular. 

Elif'e birincilik getiren resim:

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz