MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'İzmir’in kalbi'ndeki arazi ihalesini İstanbullu firma kazandı!
İnşaat/Emlak
22 Haziran 2017 Perşembe 10:16

'İzmir’in kalbi'ndeki arazi ihalesini İstanbullu firma kazandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in Konak ilçesinde Tariş’e ait alanları kapsayan araziyi konut ve ticaret-turizm alanına çevirmesinin ardından iki etap halinde satışa çıkardı. 1. Etap Satışı’nı İstanbul merkezli Teknik Yapı firması kazandı.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Konak’ta Alsancak Stadı arkasında yer alan ve Tariş arazisi olarak bilinen alanın 1’inci etap ihalesi gerçekleşti. 47 bin metrekarelik arsada ticaret, turizm, konut, park ve cami inşa edilebilecek projenin ihalesinin kazananı belli oldu.

2’inci oturumda en yüksek teklifi Fikirtepe'de faaliyet gösteren müteahhit firmaları bir araya getirerek bölgedeki kentsel dönüşümün başlamasını sağlayan, İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım’ın sahibi olduğu Teknik Yapı verdi.  

Firma arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 672 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 585 milyon 200 bin TL teklif sundu.

İZKA ÇEKİLDİ
Konak 1’inci Etap ihalesinin ilk oturumunda İZKA İnşaat 400 milyon TL ile en yüksek teklifi veren firma olmuştu.

Ancak firma 3’üncü sözlü turda çekildi. İhalenin ilk oturumuna 10 firma katılmıştı ama 2’inci oturumda 4 firma ihaleden çekildi.

İzmir Alsancak'ta ihalesi yapılan arsa, Tariş Kooperatif Birlikleri'ne aitti. Emlak Konut GYO burada Tariş ile 1 Aralık 2016'da protokol imzalamıştı.

İzmir Alsancak'ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yer alması planlanan projenin ilk ihalesi 12 Haziran 2017'de gerçekleştirilmişti.

PARSELLERDE NELER OLACAK
A Parsel ticaret, turizm ve konut alanı fonksiyonlu. Fonksiyon alanı 247 bin 189 metrekare. B Parsel ticaret, turizm ve konut alanı fonksiyonlu. Fonksiyon alanı 8 bin 468 metrekare. Park alanı fonksiyonlu parselin metrekaresi ise 11 bin 679 metrekare. Cami alanı fonksiyonlu parselin metrekaresi ise 2 bin 733 metrekare.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 22 Haziran 2017 Perşembe 17:58
İzmir' in göbeğindeki değerli bir araziyi İzmirli firmalar almıyor, daha doğrusu alamıyor.
 
 22 Haziran 2017 Perşembe 14:03
Sümerbank arazisinde son durum nedir ?
 Işık Dikicigil
 22 Haziran 2017 Perşembe 11:55
DUBAKALİ NE OLACAK..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz