MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Kruvaziyer turizminde İzmir'in elçisi olun'
İş Dünyası
15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:37

'Kruvaziyer turizminde İzmir'in elçisi olun'

İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret ederek, Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette iki ülkenin karşılıklı yatırımlarını artırma hedefinin yanı sıra denizcilik ve ulaşım projeleri ile turizmde işbirliği konuları ele alındı.

Ziyarette konuşan İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, İtalya ile İzmir arasındaki güçlü ticaret ve yatırım bağının artarak devam etmesini istediklerini söyledi. Bölgedeki limanlar hakkında detaylı bilgi alan Giorgio, özellikle deniz taşımacılığı ve lojistik olmak üzere iki ülkenin ulaşım ağını güçlendirecek projelerin önemine dikkat çekti.

İZMİR KADAR GÜVENLİ ŞEHİR YOK
Konsolos Giorgio’ya İzmir Alsancak Limanı ile Kuzey Ege Çandarlı Limanı, Kemalpaşa Lojistik Köyü, Çaltılıdere Tekne İmalat Bölgesi, İzmir-Selanik Feribot Hattı projeleri hakkında bilgi veren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İtalyanların küresel kruvaziyer markaları olan Costa ve MSC’yi yeniden İzmir’de ve Türkiye’de görmek istediklerini söyledi. Öztürk, “Türkiye kadar güvenli bir ülke, İzmir kadar güvenli şehir yok. İtalyan kruvaziyer devleri MSC ve Costa’nın İzmir’e gelmemesi için herhangi bir sebep göremiyoruz. Siz bizim elçimiz olun. Kruvaziyer gemileri ülkemize yeniden sefer yapsın” dedi.

İtalya ve Çin’in, Uzakdoğu ile Batı Avrupa’yı limanlar ve demiryolları ile bağlamayı öngören Tek Kuşak Tek Yol Projesi için geçen ay bir anlaşma imzaladığını hatırlatan Öztürk, Türk limanlarının da Yeni İpekyolu olarak bilinen projeye dahil olması halinde İtalya ile Türkiye ilişkilerinin güçleneceğine dikkat çekti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz