MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
5’inci döneme yelken açan Başkan Şahin: Aday olmama hakkım yok!
Yerel Yönetimler
12 Kasım 2018 Pazartesi 11:48

5’inci döneme yelken açan Başkan Şahin: Aday olmama hakkım yok!

Menemen Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Şahin, 4 dönemdir görev yapmasının ardından 31 Mart 2019 seçimleri için yeniden aday adayı olmasına dair, “5’inci döneme karar vermem zor oldu. 10 kişilik bir yakın grupla konuştuk. ‘Ne yapalım, aday olalım mı?’ dedik. Bir kişi, ‘artık sağlığına bak’ dedi. Diğerleri ise ‘bizi yolda bırakamazsın, bizi satamazsın’ dedi. ‘Aday olma’ diyen çıkmadı. ‘Eğer bırakırsan CHP bayrağı Menemen burçlarından iner’ dediler. Ben aday olmama hakkına sahip değilim. Aday olmasaydım ve seçimi kaybetseydik insanlar bana ‘senin yüzünden kaybettik’ diyeceklerdi” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Şahin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için aday adaylığını açıklamasının ardından önemli mesajlar verdi. 4 dönemi sonlandıracak olan Şahin, 5’inci dönem için kolları yeniden sıvamasının altında yatan sebepleri sıraladı.

DEVRALDIĞIMIZDA BELEDİYENİN ÇAY BARDAĞI BİLE YOKTU!
Şahin, “1999’da ön seçimden çıktım. Yapılanları o zamandan itibaren değerlendirmek lazım. İlk geldiğimizde Menemen adından kötü bir marka olarak söz ettiriyordu. ‘Bunu söyleme artık’ diyorlar ama söylemek zorundayım. Çay bardağı olmayan bir belediye devralmıştık. Çalışanlar maaşlarını 2 yıl geriden alıyordu. Biz ilk 5 yıl içinde çalışan mesai arkadaşlarımıza tam maaş ödeme yapamamıştık. Şimdi her geçen gün Menemen daha da gelişiyor, kuzeyin yıldızı haline geliyor. İzmir’de metropol ilçeler dışında sineması olan ilk ilçe Menemen’dir. Bu bile gelişimin göstergesidir” dedi.

BENİM ŞAHİN VE MENEMEN BELEDİYESİ OLARAK İKİ AİLEM VAR!
Şahin, “İlk başlarda özerk olarak çalışıyorduk. Daha sonra büyükşehir yasasına tabi olduk. Bütçeler büyükşehir belediye yasasıyla birlikte küçüldü. Bugün Menemen 100 milyon TL’lik bütçe yapıyorsa bu yasa olmasa 180 milyon TL’lik bütçe yapacaktı. İlk göreve geldiğimizde bir esnaf belediye çalışanlarına bir çorap bile vermiyordu. Şimdi esnaf, ‘gel benden alışveriş yap’ diyorsa, biz bunu beraber çalışarak yaptık. Eğer belediye pozitif noktada değerlendiriliyorsa aile gibi çalışmamızdandır. Her zaman, ‘benim iki ailem var’ derim. Bir; Şahin ailesi, iki; Menemen Belediyesi ailesi… Menemen belediyesi ailesini içselleştirmiş durumdayım. Biz bu aile durumuna öncü olduk sonra tüm belediyeler bu aile kavramını kullanmaya başladı. Biz bu kenti çok seviyoruz. Bu başarı bir inancın meselesidir” diye konuştu.

YORULMUYORUM, 20 YILDIR DA HİÇ ÜZÜLMEDİM!
‘20 yılda yorgunluğunuz, kırgınlığınız oldu mu?’ sorusunu yanıtlayan Şahin, “Ben yorulmuyorum. Demagoji olsun diye söylemiyorum. Beni öyle kıran, ‘bu işe nereden bulaştım’ dediğim noktalar olmamıştır. Alınacak, kırılacak olsak siyasete girmezdim. Bir gün yalnız kalacağımı da biliyorum. Mutlaka çok sinirlendiğim işler de olmuştur. Ama bu işin doğasında bu var. 20-30 kere yapıp bir kere yapmadığınızda herkes sizi eleştiriyorsa buna alınmamak lazım. Ortak akıl fikrini benimsemişseniz her kafadan bir ses çıkacağını düşünmeniz gerekir. Alınmayı, kırılmayı kitabımdan çıkarmış durumdayım. Sinirlenmişimdir, bana da sinirlenenler olmuştur. 20 yıldır hiç üzülmedim ama sinirlenmedim diyemem” açıklamasını yaptı.

MENEMEN’DE HER YERDE TAHİR ŞAHİN İSMİ VAR, VATANDAŞ BENİ GÖNLÜNE YAZMIŞ!
Geçtiğimiz süreçte yaşanan stat tartışmalarına değinen Şahin, merkezi hükümetten de bir destek almadığını vurguladı. Şahin, “Merkezi hükümetten bir kalem aldığımız söylenemez. Büyükşehir yasası da olunca kaynaklarımız 2 iken 1’e düştü. Büyükşehir’den güzel hizmetler aldığımızı söyleyebiliriz. Rutinden ziyade de katkıları oldu. Büyükşehir’e teşekkür ederim. Aziz Bey’in kırsala bakış açısı çok pozitifti. Menemen bir tarım kenti. Stada verilen isim konusu… Mevcut hükümetlerden destek alamadığımız gibi lojistik destek de alamadık. Ben 3-5 yıldır talep ilettim. Buraya stat yapalım dedim. İzmir stat diye inlerken bunu bize vermemelerine karşın hiçbir şekilde mevzuat dinlemedik. Risk aldık. Stat yeri bizim değil. Müteahhit arkadaşları topladık. İmece usulüyle, devletin yapacağı 8-9 milyon TL’lik yatırımı biz yaptık. Meclisten tavsiye kararı niteliğinde ismi ‘Tahir Şahin olsun’ dedik. Ben ismimi istesem her yere veririm. Mütevazi olmamak gerekir, spor camiasına önemli katkılarım var. AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’i muhatap bile almak istemiyorum. Seviyeyi inanılmaz düşürdü. Siz Tahir Şahin ismini falçatayla oradan sökerseniz bunu halk takdir eder. Üzüldüm ama yarım saat sonra attım. Çünkü o yazıyı kesenin kalitesizliğine verdim. Beni tahrik edip oraya gitmemi ve olay yaratmamı istediler. Ben vatandaşımın gönlüne yazılmışım zaten. Siyaset seviyesinin bu kadar düşmemesi lazım. siz nereye giderseniz gidin Menemen’de her yerde Tahir Şahin ismi var” yorumunu yaptı.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN ÇALACAK KAPILARI YOK
Ülkedeki ekonomik sıkıntılara değinen Şahin, “Tasarruf yöntemleri biz belediyeleri de vurdu. Sadece CHP’li belediyeler değil AK Partili belediyeler de zorda. Bakana yakın olanlarda fon ile işlerini götürüyorlar. Ama bunlar yüzde 5… Diğerleri de CHP’li gibi zor günler geçiriyor. CHP’li belediyeler onlardan 2-3 kat daha zorlanıyor. Çünkü CHP’lilerin çalacak kapıları yok” dedi.

GENEL MERKEZ DOĞRU STRATEJİYLE VE MİLLETİN İSTEDİĞİ ADAYLARLA YOLA ÇIKARSA…
31 Mart 2019 seçimlerinin ‘çok önemli’ olarak nitelendirilmesini ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu minvaldeki açıklamalarını değerlendiren Şahin, “Ben siyasete girdiğimden beri herkes, ‘bu seçim çok önemli, bu son seçim’ denildi. Her seçim kendine has özellikleriyle önemlidir. Bu seçim de önemli. Özellikle ittifakların bitme noktasına geldiği dönemde bu seçim de önemli. İstanbul, Ankara gibi kentlerin CHP’ye geçme ihtimali var mı? Bence var. Ama genel merkez doğru stratejiyle ve milletin istediği adaylarla yola çıkarsa ilçelerde de birçok yeri alabiliriz. Devlet Bahçeli’nin ne yapmak istediğini ben anlamış değilim. Siyaset dik durma sanatıdır. Dik durursunuz, ya yenersiniz ya yenilirsiniz. Bu yerel seçimlerden sonraki seçime de ‘son viraj’ denilecektir. Herkes Türkiye menfaatleri için doğru bildiğin yapmalıdır. Devlet Bey’in dediğin çok yorumlayamıyorum” diye konuştu.

HER ZAMAN ÖN SEÇİMDEN YANAYDIM, YANAYIM, YANA OLACAĞIM!
İsminin geçmiş dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığıyla anılmasına dair açıklama yapan Şahin, “Vatandaşlarımız, bizi Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakıştırdılar. Yapar mıydık? En iyisini yapardım. Sıkıntı yok o noktada. Eğer bir eğilim yoklaması, ön seçim olacaksa bu işe adım atabilirim noktasında olmuştum. Böyle bir şey yok. Genel merkezin takdiridir. Saygı duyuyorum. Benim olmazsa olmazım, ön seçimden yanaydım, yanayım, yana olacağım. Deniz Baykal döneminde Sarıgül ile yarışmasında Sarıgül’e daha iyi olacak diye destek verdiğimden dolayı partiden atıldım. Yine ön seçimse ön seçim olsun diyorum” dedi.

ŞAHİN’DEN ÖZ ELEŞTİRİ: BİRİNİ YETİŞTİRMEM GEREKİRDİ! 
Yeni döneme ilişkin aldığı karara açıklık getiren Şahin, “5’inci döneme karar vermem zor oldu. Bu koltuklarda oturacak olan insanların yetişmesini hep istemişimdir. Kendime de öz eleştiri yapayım. Son dönemde benim de birini yetiştirmem gerekliydi. Rejim değişti değişmedi derken biz de boşluğa düşmüşüz ve kimseyi yetiştirmemişiz. 10 kişilik bir yakın grupla konuştuk. ‘Ne yapalım, aday olalım mı?’ dedik. Bir kişi, ‘artık sağlığına bak’ dedi. Diğerleri ise ‘bizi yolda bırakamazsın, bizi satamazsın’ dedi. ‘Aday olma’ diyen çıkmadı. ‘5’inci dönemde birini yetiştirtirsin’ dediler. ‘Eğer bırakırsan CHP bayrağı Menemen burçlarından iner’ dediler. Ben aday olmama hakkına sahip değilim. Aday olmasaydım ve seçimi kaybetseydik insanlar bana ‘senin yüzünden kaybettik’ diyeceklerdi. ‘Başkan aday olacak mı? Olmazsa başka partiye gider mi?’ diyenler oldu. Ben o zaman söyledim; CHP’de doğdum CHP’de öleceğim” diye konuştu.

GENEL BAŞKAN BU RİSKİ ALMAZ
‘Kulislerde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 ve daha fazla dönemdir görevde olan başkanları yeni dönemde aday göstermeyeceği konuşuluyor. Bu konuda ne söylersiniz?’ sorusunu yanıtlayan Şahin, “ Bu iddiaların hiçbirisi doğru değil. Genel merkez, kiminle bir fazla oy alacağına bakar. Örgütle belediye başkanları ve örgüt o ilçe vatandaşlarla barışıksa genel başkanımız o kişiyi yeniden aday yapma eğilimindedir. Bizim bir tek kaleyi bile kaybetmemiz lazım. Menemen Türkiye’nin fotokopisidir. Genel Başkan bu riski almaz. AK Parti’den ve diğer partilerden oy alan başkanları aday yapacaktır” ifadelerini kullandı.

BİLGİ BİRİKİMİ YÜKSEK OLAN BİRİNİN DEVAM ETMESİ MENEMEN İÇİN DE BİR ŞANS
Kentsel dönüşüme çok önem veriyorum. Hayalim şu; İzmir gelişirken kuzeye doğru gelişmeli. Özellikle Çandarlı limanı ve Çandarlı otoyolu bittikten sonra Menemen inanılmaz şekilde büyüyecektir. Menemen’de daha 30 yıl yapılacak işler var. Ulukent büyüyor. Ulukent göç alırken sadece Doğu, Güneydoğu’dan almıyor, Bostanlı’dan da alıyor. Karşıyaka’nın en popüler müteahhitleri Ulukent’te iş yapıyorsa bu bizim anlayışımızdan kaynaklanmaktadır. Biz inanılmaz kolaylıklar sağlıyoruz. Bu işler devam etmeli. Menemen büyüyecek. Bunun başka bir ihtimali yok. Menemen iyi bir marka elde ediyor. Kimsenin bu markayı öldürmeye hakkı yok. Menemen’e bir vakıf üniversitesi de gelecek. Bilgi birikimi yüksek olan birinin devam etmesi Menemen için de bir şans. Bizden sonra gelecek arkadaşımız da belediye meclisi içinden yetişen biri olmalı. O zaman çok iyi işler yapar. Ama bizim partimiz ama başka partiden, meclis dışından biri gelirse sudan çıkmış balığa döner. Bundan sonra gelecek birey en az 5 yıl meclis üyeliği yapmak zorunda. Benim projem de o! 30-40 yaşları arasında bir genç arkadaşı meclis üyesi yaparak yetiştirmek istiyoruz. Tavrı ve tarzı olan birisi belediye başkanı olmalı. Mevzuata takılırsanız Menemen’i büyütemezsiniz. Bu da emeklerimize karşı yazıktır” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ismet karagüz
 14 Kasım 2018 Çarşamba 20:29
SEVGİLİ BAŞKANIM TAHİR ŞAHİN, MENEMENİMİZİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÇALIŞKAN BAŞKANIDIR, YAPILAN İŞLERİ GÖZLE GÖRÜNEN HALKIN YARARINA ÇALIŞAN BİR BAŞKANDIR, MENEMENIN ÇEHRESINI DEYIŞTIRDI PLASTIK FABRIKALARI IŞSIZLIK IÇIN HALKA YAKINDA AÇILACAK 3000 KIŞI ÇALIŞACAK HANGI BAŞKAN BU IZNI ÇIKARDI MENEMEN HALKI IÇIN GÖL PARK OVA YOLLARI KÖYLER CENNET OLDU ŞEHIR STADI SÜPER OLDU SINAMA PARKLAR 2 ADET KÜLTÜR MERKEZI ILE ŞEHİR IÇI CANLANDI ESKIDEN BIR KÖY GIBIYDI 9 DA ÇARŞILARDA BIR MEKAN AÇIK BULAMAZDIK ''IN ÇIN TOP ATIYORDU TAHIR ŞAHIN GELDI GERCEKTEN BIR ILÇE GÖRÜNÜMÜ YAŞAMI GELDI ARKANDAYIZ BAŞKANIM, KOLLARIMIZ KAPILARIM, IZ SANA SONUNA KADAR AÇIK ADAYIMIZ SENSIN SAYIN BAŞKANIM SEN VARSAN MENEMEN VE BIZLER VARIZ YASAM STANDARTIMIZI ARTIRAN BAŞKANIMIZSIN BIZLERIN, SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
 fatma turkoglu
 13 Kasım 2018 Salı 17:31
baskanim siz bizim herseyimizsiniz siz varsınız menemen var bizler varız sizin arkanizdayiz ne olursa olsun saygılar baskanim
 NECDET GÜLÖREN
 13 Kasım 2018 Salı 16:13
BEN NECDET GÜLÖREN OLMAK ÜZERE HERZAMAN TAHİR ŞAHİN BAŞKANIMIN YANINDAYIM VE GENDİŞİNEDE HERZAMAN SAYGI DUYARIM VE BENİM EVİN KAPILARI TAHİR BAŞKANIMIZA SONUNAKADAR AÇIKTIR VE AÇIK OLACAKTIR SAYIN TAHİR ŞAHİN BAŞKANIMIZA VE HERZAMANDA GENDİŞİNE SAYGI DUYARIM TAHİR BAŞKANIMA SAYGILARIMLA VE SEVGİLERİMLE SAYIN TAHİR ŞAHİN BAŞKANIM SAYGILAR BELEDİYE AİLENİZDEN RAHMETLİ BEHÇET DEDENİN OĞLU NECDET GÜLÖRENDEN SAYGILAR TAHİR ŞAHİN BAŞKANIM
 Poyraz
 13 Kasım 2018 Salı 09:24
Çağdaş ve modern bir menemen görmek istiyorsak bunu başaracak kişi Ömer GUNEY '' dir.
 nur
 13 Kasım 2018 Salı 08:06
ömer güney birleştirici aday dır hepsi birbirine atıp tutuya menemen ömergüneyle kazanacaktır saygılar
 sevda
 13 Kasım 2018 Salı 08:00
menemende ömergüney tarih yazacaktır adres belli hepsi bizim ama ömer güney her pariden oy alacak tek kişidir
 Menemenli
 12 Kasım 2018 Pazartesi 23:41
Sadece uğurmumcu ve kent2 ye yatırımla mı menemen seni destekleyecek tahir başkan merkezde 10 yıldır parke taş tıldırdın milleti sanayiden çıkamaz olduk,göl parkkı koyunderede ki göleti kamulaştırıp menemene büyük bi hizmet edebilirdin ama gittin asarlığa yaptın kim gidiyor . Bomboş. Kazları çalıyorlar gölden.
 Hakan
 12 Kasım 2018 Pazartesi 20:52
Yollar cok bozuk başkan..bakım yok
 Ayhan
 12 Kasım 2018 Pazartesi 20:51
Güney müney hikaye. Üç aday var ali kemal elitaş tahir şahin ve serdar aksoy. Ama tahir başkan emeğinize sağlık lütfen bir yol açın. Müsade edin yeni arkadaşlar chp nin bayragını taşımayı öğrensin
 mehmet konuk
 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:23
menemen kuzeyde arkadaşımmmmmmmmmmmm
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz