MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson görevden alındı
Dünyadan
13 Mart 2018 Salı 16:35

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson görevden alındı

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı. Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo getirilecek.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Donald Trump tarafından görevden alındı. Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun geleceği belirtildi.

CIA'in yeni direktörünün ise Şubat 2017'de CIA Direktör Yardımcılığı görevine atanan Gina Haspel olacağı duyuruldu. Haspel, bu göreve getirilen ilk kadın olacak.

İlk olarak The Washington Post'un açıkladığı gelişmeyi, ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamayla doğruladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın Mike Pompeo'yu 'yaşanan kritik süreçte doğru insan' olarak gördüğü belirtildi. Trump'ın Kuzey Kore ile görüşmeler ve devam eden ticari pazalıklar öncesinde yeni ekibi göreve getirdiği ifade edildi. 

Mike Pompeo, Director of the CIA, will become our new Secretary of State. He will do a fantastic job! Thank you to Rex Tillerson for his service! Gina Haspel will become the new Director of the CIA, and the first woman so chosen. Congratulations to all!

 
Rex Tillerson ile Beyaz Saray yönetimi arasında görüş ayrılıkları olduğu bir süredir ABD medyasında konuşuluyordu. Daha önce de birkaç kez Tillerson'ın görevden alınacağı iddiaları gündeme gelmişti. 

Tillerson son olarak Afrika ziyaretini kısa keserek Washington'a erken dönmüştü.

TILLERSON GEÇTİĞİMİZ AY TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ
Rex Tillerson geçtiğimiz ay Türkiye'ye gelerek hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşmüş, görüşmelerden iki ülke arasındaki problemlerin çözümü için ortak mekanizmalar kurulması kararını almıştı.

Çavuşoğlu ve Tillerson'ın 19 Mart'ta Münbiç konusunda yol haritasını belirlemek üzere bir araya gelmesi bekleniyordu.(Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz