MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir’de Bölünmez bombası!
Politika
12 Kasım 2018 Pazartesi 14:43

AK Parti İzmir’de Bölünmez bombası!

Partide 5 Kasım’da başlayan aday adaylığı başvuru süresi 16 Kasım’a kadar uzatıldı. Şu ana kadar İzmir’de belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyeliği aday adaylığı noktasında yüzlerce müracaat yapıldı. Ayrıca kulislere de ilçelerle ilgili önemli iddialar yansıdı. Son gelişmelere göre AK Parti’nin Konak’ta İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’yı aday olarak sahaya sürebileceği dile getirildi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Partiler bir yandan yürütecekleri kampanya süreçlerine hazırlanırken diğer taraftan ise aday adaylıkları noktasında yoğunluk yaşıyor. İzmir’de de seçimler için propaganda döneminin hareketli geçmesi bekleniyor. Kentte yıllardır güçlü bir konumda olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezden örgütlere gönderilen takvimi işletirken Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de (AK Parti) ilk etap geride kalmak üzere.

İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün uyarı ve talimatlarıyla temkinli bir şekilde ilerleyen süreçte aday adaylıkları noktasında genel merkez ve teşkilatın işaret ettiği isimler ön plana çıkacak. Temayül ve önerileri de dikkate alacak olan parti yöneticileri aday belirlemede sorun yaşamak istemiyor. 5 Kasım’da başlayan 12 Kasım (Bugün) saat 17:00 itibariyle sonlanacaktı. Elde edilen son dakika gelişmesine göre aday adaylığına başvurular için süre 16 Kasım’a uzatıldı. Şimdiye kadar AK Parti İzmir İl Teşkilatı’na belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyesi aday adaylığı noktasında yüzlerce başvuru yapıldı. 16 Kasım Cuma Günü saat 17:00’den sonra liste kesinlik kazanacak.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?
İl Başkanı Şengül’ün aday adaylığı düşünen ilçe başkanları, meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarına yönelik ‘kimse adaylık açıklaması yapmasın’ talimatı çerçevesinde bekleyen isimlerin istifalarını büyük ölçüde verdiği belirtildi. Partinin bazı ilçelerde aday bulmakta sıkıntı çektiği öne sürülse de Başkan Şengül’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘Adaylarımızın 30’da 25’i hazır’ açıklaması hala hafızalardaki yerini koruyor.

HANGİ İLÇELER BELLİ, HANGİLERİ BELİRSİZ?
Kulislere yansıyan bilgilere göre parti çok büyük ihtimalle; Balçova’da Evrim Özen’i, Bayındır’da Uğur Demirezen’i, Bergama’da Hakan Koştu’yu, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu’yu, Buca’da Mustafa Arslan’ı, Çiğli’de Okan Korkmaz’ı, Gaziemir’de Nazmi Yılmaz’ı, Güzelbahçe’de Burcu Dereci’yi, Karaburun’da Deniz Saka’yı, Seferihisar’da Serdar Kısaağa’yı aday olarak sahaya sürecek.

Partinin Aliağa, Bornova, Çeşme, Dikili, Foça, Karşıyaka, Menemen, Narlıdere ve Urla’da belirsizlik yaşadığı iddia edildi. Bu ilçelerdeki aday durumunun ilerleyen günlerde daha fazla netlik kazanacağı aktarıldı.

ESKİ VEKİL SÜREKLİ BAYRAKLI’YA MI?
İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin ise Bayraklı’dan aday olarak gösterilme ihtimalinin çok yüksek olduğu öne sürüldü. Sürekli’nin en güçlü rakibinin ise Özgür Hızal olmasının beklendiği aktarıldı.

KARABAĞLAR’DA BÜYÜK KAPIŞMA!
Metropolde bulunan kentin en büyük ilçelerinden olan Karabağlar’da ise büyük bir rekabetten söz ediliyor. 2014 yılında aday olan fakat CHP’li Muhittin Selvitopu’na karşı seçim kaybeden, sonrasında ise meclisin yolunu tutan İzmir eski Milletvekili Necip Kalkan’ın ismi Karabağlar için ön planda görülüyor. Fakat İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın da adaylık noktasında ciddi oranda şansı olduğu belirtildi. Karabağlar’da üçüncü isim ise Kaymakam Mehmet Sadık Tunç olarak gösteriliyor. Tunç’un teşkilatta bir karşılığının bulunmadığı fakat genel merkez bağlantılarıyla kendisine adaylık yolunu açabileceği iddia edildi. Karabağlar metropolde olup CHP açısından garanti olarak görülmeyen ilçeler arasında…  

İKTİDARDA OLAN YERLERDE MEVCUTLAR ŞANSLI!
Partinin bayrağının dalgalandığı, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk, Torbalı’da mevcut başkanlarla devam noktasında refleks gösterilebileceği aktarıldı. Özellikle Kemalpaşa’da Arif Uğurlu’nun, Kınık’ta ise Sadık Doğruer’in şu an rakipsiz olduğu vurgulandı. Partinin iktidarda olduğu Ödemiş’te mevcut Başkan Mahmut Badem’in sağlık sorunları nedeniyle yeni dönemde görev istemediği belirtildi. Partinin Ödemiş’te Münir Bezmez ismi üzerinde karar kılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Selçuk’ta ibre mevcut Başkan Zeynel Bakıcı’dan yana görünüyor. Fakat ilçede Osman Başterzi’nin çalışmalarının sonuç verebileceği de aktarıldı. İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın, ilçesi olması sebebiyle Torbalı’da aktif ve kilit bir konumda bulunduğu belirtildi. Kaya’nın direkt olarak başkan adayını belirlemesi bekleniyor. İlçede Ticaret Odası Başkanı olan Abdulvahap Olgun’un da ciddi oranda şansı olduğu iddia edildi.

TİRE’DE ADAY BAŞHEKİM Mİ?
Tire ve Konak’ta sürpriz isimlerin gündeme geldiği aktarıldı. İddiaya göre; Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali AK Parti’nin yerel seçimlerdeki adayı olacak. Hayali’nin ilçede ciddi bir karşılığı olduğu belirtildi. Hayali 2014 seçimleri sürecinde aday adayı olarak şansını denemişti fakat AK Parti Mehmet Çeltikcoğlu’nu tercih etmiş ve sandıktan mağlubiyetle ayrılmıştı.

KONAK’TA VEKİL BÖLÜNMEZ BOMBASI!
Konak’ta ise partinin kadın aday formülünü uygulaması bekleniyor. 2014 yılında CHP’nin adayı Sema Pekdaş’ın karşısına rakip olarak eski Milletvekili İlknur Denizli çıkarılmıştı. Seçimi CHP’nin adayı Sema Pekdaş kazanmış ve Konak Belediyesi’nin ilk kadın başkanı unvanını elde etmişti. Gelinen süreçte de AK Parti’nin, CHP’nin Pekdaş’tan yana tercih göstereceği ön görüsüyle hareket edeceği iddia edildi. İktidar partisinin Pekdaş’ın olası devamı karşısında İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’yi sahaya sürebileceği geçtiğimiz aylarda belirtilmişti. Fakat gelinen süreçte Mardin’den transfer edilen Ceyda Bölünmez Çankırı’nın Konak adayı olabileceği iddia edildi. Öte yandan kentte büyük karşılığı olduğu bilinen Kordon İşadamları Derneği Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ömür Şanlı’nın isminin de ön planda olduğu belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemalalbayrak
 13 Kasım 2018 Salı 15:22
Tire''de dr.fatih hayali disindaki adayla akparti hezimet yasar Fatih hayali olursa tire kazanir tire''yi Uçurur hizmete boğar
 Ali
 12 Kasım 2018 Pazartesi 23:44
Mustafa Arslan dürüst efendi başkan seviliyorsun. Hadi hayırlısı Buca hizmete hasret. Seninle son bulacak bu hasret inanıyorum. Kaldırım sök yap, yolu kaz bırak, köstebek yuvası yollar bıktık
 Umur
 12 Kasım 2018 Pazartesi 22:57
Nazmi Yılmaz’la bu iş olamaz
 Berto
 12 Kasım 2018 Pazartesi 22:14
Hamza yok mu Hamza hadi aday olsun da görelim o oyları parti mi alıyor kendi mi alıyor. Hadi hodri meydan
 Gaziemir li
 12 Kasım 2018 Pazartesi 21:50
Seydiköy lü kardeşim Halil başkanın istediği aday kerem diyor sen yanlış biliyorsun yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı
 doğru aday
 12 Kasım 2018 Pazartesi 21:43
Gaziemir ve sarnıçın demografik yapısına uygun aday gösterilmezse hezimet kaçınılmaz.balkan kökenli aday seçimi kazandırabilir gerisi macera
 Nazmi yılmaz
 12 Kasım 2018 Pazartesi 21:24
Nazmi yılmaz gelicek akparti gaziemire . suanda konustuğum herkes yönetimden şikayetçi. Belediyeye 3 ay once beyazevler kaçak yeni yapılar var diye şikayet ettim ne gelen var ne giden cevap yok ilgili birime aktarılmış cevap gelicekmiş 3 ay oldu 3 ay. Şimdi gelin bi yer daha söyleyim esbaş izban istasyonun köşesinde adamlar kahveyi 2 katına çıkardı. Kaçak işlere devam
 Seydiköylü
 12 Kasım 2018 Pazartesi 20:14
Gaziemir de chp Başkanı Şenol un da istediği aday Nazmi Yılmaz çünkü adam da biliyor nazmi Yılmaz’dan bişey olmayacağını tarihi fark yer ak parti
 Lombak
 12 Kasım 2018 Pazartesi 19:50
Valla böyle olursa akp aday tahminlerim doğru çıkıyor. Çankırı başkan adayı, özgener izto başkanı. Baş etmesi güç bir kombinasyon.
 Bayraklı ve Karabağlar
 12 Kasım 2018 Pazartesi 19:34
Bu ilçe sınırları milletin istediği ve planlama esaslarına göre düzeltimediği sürece Ak Parti seçmeni dahil hiç kimse oy vermiyor. Genel merkez yıllardır bu hatayı düzeltmedi, üstelik müsebbibinide il başkanı yaptı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz