MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'de danışma raporu: Kimler, neler dedi?
Politika
23 Haziran 2017 Cuma 15:36

AK Parti İzmir'de danışma raporu: Kimler, neler dedi?

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Başbakan Yıldırım’ın kenti ziyareti öncesinde danışma kurulunu gerçekleştirdi. Referandumun ardından seçmen tercihi ve toplumun nabzının ölçüldüğü kamuoyu araştırmasının değerlendirildiği toplantıda İl Başkanı Bülent Delican ve milletvekilleri değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’deki iftar programı öncesinde bir araya gelen AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Haziran ayı danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya İl Başkanı Bülent Delican’ın yanı sıra Milletvekilleri Atilla Kaya, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri de katıldı.

Divan Başkanlığını Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe'nin yaptığı danışma meclisi toplantısında Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun rapor sunarken İl Başkanı Bülent Delican da partinin yaptırdığı son kamuoyu yoklaması ve araştırmasıyla ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.  Delican’ın toplantıda, “Önümüzde kongreler süreci var. Bu süreci iyi okumak, gereğini iyi tahlil etmek gerekli. Bu yola baş koymuş, bugüne kadar vatan, millet sevdalısı hiçbir ak gönüllü yol arkadaşımın bu değişim sürecini kişisel görmeyeceğine inanıyorum. Çünkü bir ağaç dalları ve yaprakları ile bütündür. Bizim gövdemiz belli, köklerimiz sağlam.  Mevsimler gelir geçer, iyilikler, kötülükler görürüz;  ama zamanı geldiğinde hep birlikte meyve veririz. Kongre sürecini de; yolumuzdan, hedeflerimizden ve ufkumuzdan hiçbir şey kaybetmeden hayata geçirecek ve inşallah yüzümüzün akıyla hep birlikte tamamlayacağız” dediği öğrenildi.

KEKLİK DEĞİL ALBATROS
Delican muhalefete de göndermede bulunurken İzmir’i çantada keklik görenlere keklik değil albatros olduğunu söyledi. Delican’ın, “Albatros kuşunun kanatları çok büyüktür. Yeri de çanta değil; denizin üstü ve gökyüzüdür. Kilometrelerce hiç durmadan uçabilir. İzmir gibi. İzmir ve İzmir yaşayanları da öyledir... Genetiğinde özgürlük vardır; dayanışma ruhu vardır. Köklerine ve değerlerine bağlıdır. Yarattığı maddi manevi değerin karşılığını almak da hakkıdır. Ve biz önümüzdeki dönemde İzmir'e hak ettiğini teslim etmenin lafla değil, icraatla olduğunu anlatacağız” dediği belirtildi. Delican, toplantıda Adalet Yürüyüşü’ne de değinirken yürüyüşü eleştirdi.

BİRBİRİMİZİN AYAĞINA BASMAYALIM
Toplantıda söz alan Milletvekili Atilla Kaya da teşkilat çalışmalarına ve seçim sürecindeki partinin performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimin İzmir açısından olumlu sonuçlandığını belirten Kaya’nın toplantıda, “Parti teşkilatı elinden geleni yaptı. Biz birlikteliğimizi bozmayalım. Birbirimizin ayağına basmayalım. Parti teşkilatlarında herkes birbirinin açığını kapatırsa başarı gelir. Bu anlayış ile çalışmalıyız. 2014 yerel seçimlerinden önce uyumlu, başarılı bir çalışma yaparak ilçeleri kazandık. Şimdi bu ilçelerimizde belediye başkanlarımızın performansları bize durumumuzu gösterecek. Parti olarak 2019 seçimlerine odaklanmalıyız” dediği öğrenildi.

PERFORMANSA NOT
Milletvekili Necip Kalkan ülke ve İzmir’e yönelik yatırımları anlatırken ekonomi politikalarını değerlendirdi. Ülkenin zor günlerden geçtiğinin altını çizen Kalkan’ın işsizlik, yatırımlar, üretim ve sanayi gibi uzmanlık alanlarında teknik bilgiler verdiği belirtildi.

Milletvekili Kerem Ali Sürekli de seçim döneminde teşkilatın il ve ilçeler olarak ellerinden geleni yaptığını vurguladı. Sürekli’nin, “İzmir’deki birlik ve beraberliği taçlandırarak seçim döneminde daha başarılı bir grafik çizmeliyiz. Hepimiz birbirimize sahip çıkalım. Seçim Koordinasyon Merkezleri ve parti yönetimleri güzel performans gösterdi” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gözden kaçanlar
 23 Haziran 2017 Cuma 22:05
Bayraklı ve Karabağların ilçe sınırlarına hala herkes hatta en fazla orada yaşayan Ak Parti seçmeni tepki göstermeye devam ediyor.Birde 07 haziran seçimleri öncesi açıklanan milletvekili iken artık listede ismini göremeyenler seçimler sonuçlanınca basının karşısına geçip Sayın Delican ve il yönetimi hakkında söylemediklerini bırakmadılar.Sanki kendi dönemlerinde Ak parti İzmir‘de tulum oy çıkartıyordu.Koltuk meraklısı olmak her halde böyle bir şey olsa gerek
 16 nisan
 23 Haziran 2017 Cuma 20:06
Ülkenin ticaret-sanayi ve turizmini yani ekonomisini elinde tutan iller hayır dedi.Et 50 tl nohut 15 tl enflasyon Tuik ayarlama yapmasına rağmen çift haneli rakamlarda, işsizlik ortada.Gerçek olan bu kendimizi kandırmayalım.Ötekileştirme çok büyük sorun.
 Niye sesiniz çıkmıyor?
 23 Haziran 2017 Cuma 19:43
Ankara ve İstanbul'a Metro vb yatırımlar için Devletten oluk oluk para akıtılırken, İzmir'deki Metro çalışmalarına bir çivi bile çakılmıyor. İzmir'liden oy bekleyen Ak Parti İzmir İl Yönetiminden neden tek bir söz çıkmıyor?
 Balçova Arsa mağduru
 23 Haziran 2017 Cuma 17:14
iyi günler Balçova Arsa mağduru olarak yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen imar sorununuz var ve arsaları alan insanların çoğu vefat etti. Ak parti , İzmir de oyları düşük diye araştırma yaparken unutmasınlar bizimle kimse ilgilenmiyor. Başbakanımıza sesimizi duyuramadık İzmir Millletvekilleri sadece kendisini vekil yaptıkları ilçelerden çıkmıyorlar ( Menderes, Selçuk ve Torbalı ) .Göztepe maçlarına bile gittiler bizim sorunlarımızı dinlemeye gelmediler.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz