MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'de gündem kongre: İşte yakın markaja alınan ilçeler
Politika
20 Şubat 2018 Salı 14:00

AK Parti İzmir'de gündem kongre: İşte yakın markaja alınan ilçeler

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ilçelere yönelik başlattığı yeni çalışma sistemi için düğmeye bastı. İzmir’de 30 ilçe arasından 15-16 ilçe için “değişim” startı verdi. Bölgelerde rapor hazırlayacak isimler de belli oldu.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül’ün teşkilata yönelik çalışmaları sürüyor. Görevi devralır devralmaz çalışmalara başlayan Şengül, il yönetimi, ilçe başkanları ve milletvekilleriyle görüşmelere başlamıştı. Kongre takvimi Mart ayı başında başlayacak olan ilçeler için ise strateji belirleyen Şengül, çalışma şeklini de netleştirdi.

Şengül’ün ajandasında ilk olarak 30 ilçe arasında 15-16 ilçe bulunuyor. Değişmesi yüksek ihtimal olan ilçeler arasında metropolde Konak, Bornova, Çiğli, Karşıyaka, Gaziemir yer alırken Bakırçay Havzası’nda ise Aliağa, Dikili, Foça, Menemen ilçeleri bulunuyor. Şengül’ün teşkilatlardan aldığı ilk raporlara göre başlayacağı değişim rüzgarından Yarımada Bölgesi’nde ise Çeşme, Urla, Karaburun, Balçova ilçeleri etkilenecek. Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiği için orada da yeni ilçe başkanı seçilecek.  Aynı kapsamda Tire’de de değişim yaşanacak. Öte yandan, 2014 yerel seçimlerinden itibaren Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile problem yaşayan Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’in de değiştirilebileceği konuşuluyor.

Ayrıca partide, Dikili ile birlikte Selçuk’ta değişimin gerek olmadığını, mevcut isimlerle devam edilmesi gerektiğini dile getiren milletvekilleri ve parti yöneticileri de yer alıyor. Partideki kongre hareketliliğinde 15 ilçenin değişmesine kesin gözüyle bakılırken diğer ilçelerin durumu çalışmalar ve raporlar sonucunda netleşecek.

Öte yandan AK Partili belediye başkanlarının görev yaptığı 7 ilçede değişimler ya da görüşmelerde belediye başkanları da aktif görev alacak. Onların da görüş, önerileri değerlendirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 selçuk
 21 Şubat 2018 Çarşamba 15:36
selçuk''un arkasında durulacak yönetim mi var ? belediye başkanı bile ona rağmen kazandı, yönetimin değişip daha halk tarafından sevilen biri gelmeli. Belediye başkanımız ile uyumlu çalışan biri şart.
 taco
 21 Şubat 2018 Çarşamba 08:46
bucada mevcut yönetim ile ilgili, sıkıntı var,acilen revizyon şart
 Dikili
 21 Şubat 2018 Çarşamba 00:48
Anlamadığım şu hangi milletvekili geldi de bu yönetimin arkasında durdu.arkasında durulucak bir yönetim olmadiği için milletvekilleri miz gelmedi.çünkü geldiklerinde hep mahçup oldular.çünkü vekillerinin karşısına getirecek partili bulamadılar.bu nedenmi oldu ?sen yolda yürürken kimseye selam vermezsen senin yaptığın organizasyona kimse gelmez mahçup olursun.inşallah yeni bir yönetimle dikili toplanicaktir
 Kenan
 21 Şubat 2018 Çarşamba 00:34
Gaziemir ilçe de değişim şart.insallah gaziemiri iyi tanıyan sorularını bilen kerem fahri yada zülfü çetinkaya atanir
 Beyhude çaba olur
 20 Şubat 2018 Salı 21:53
Ak Partinin en başarısız olduğu tek konu ekonomi.Ortaya çıkarılan istatistik rakamlarına inanan yok çünkü vatandaşı yansıtmıyor.Her türlü gıda maddesi ithal ve pahalı.Yarından tezi yok tek çare tarım ve hayvancılığı sözde değil gerçekten seferberlik ilan etmeli.Kapıkullarına değil erbapları ve akademisyenleri görevlendirmeli.Ekonomi kadrosunda revizyon şart. 6 tl mazotla kimse çiftçilik yapamaz.Çok acil tohumculukta ayağa kalkmalıyız.İnsanların hali gerçekten perişan.Bankalara ve onların kredi kartlarına batmışlar.Yoksa bu görüntü ile %50+1 imkansız.
 Ufuğa bakınca
 20 Şubat 2018 Salı 20:35
Ülke bütünlüğü ve teröre karşı bu ülkenin insanı birleşir kenetlenir bunda tereddüt olmaz.Ancak cepheye gönderilen askerin iaşesi planlanır.Ak Parti ilk maddede birleşen toplumu güzel görüyor ama ikinci madde iaşeyi dikkate almıyor.İnsanların hayat pahalılığı canına okudu herşey ithal ve pahalı.Tarım ve hayvancılık yerine inşaat sevdası hata.İnsanlar bankalara ve plastik kartlarına batmış durumda.Tuik rakamları vatandaşı yansıtmıyor.Seçimlerin tek anahtarı ekonomiUfuğa bakınca görüntü net değil.Onun için karnım açken kimseye destek veremem.Kimin ne başkanı olmuş önemli değil gıda fiyatları canıma okumuş sesimi duyan yok.
 Ferhat
 20 Şubat 2018 Salı 20:18
Bucada yönetimin yarıya yakını istifa etti,acil müdahale edilmesi gerekiyor
 Vatandaş
 20 Şubat 2018 Salı 18:39
Gaziemirde eskiden heryerde gövde gösterisi yapardı yardımlar yapılırdı gaziemirde her mahallede varlığını gösterirdi biz yaradayız derdi. Sayın uzundan sonra akparti yok oldu. Akparti biri olarak gaziemirde çalışacak kapi kapi dolaşacak herkese selam verecek (önemli) yönetim gerekiyor. Gaziemirde değişim gerekir. Hadi hayırlısı
 Ercan
 20 Şubat 2018 Salı 18:24
Buca kesinlikle değişmeli
 Gaziemir ak
 20 Şubat 2018 Salı 18:00
Sayın il başkanı aydın şengül İzmir için büyük bir şans. Gazi emir içinde değişim zamanı inşallah kısa sürede Gaziemir ilce teşkilâtı da değişir. Değişim şart
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz