MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'de gündem kongreler: Başkanın ajandasında neler var?
Politika
19 Şubat 2018 Pazartesi 13:45

AK Parti İzmir'de gündem kongreler: Başkanın ajandasında neler var?

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Aydın Şengül’ün teşkilata yönelik çalışmaları sürüyor. Mart ayı başında kongre takvimi başlayacak İzmir’de birçok ilçede değişim yaşanacak.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atanan İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül’ün çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz hafta devir teslim töreninden sonra hızlı başlayan Şengül, il yönetim kurulu, belediye başkanları, ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle sırasıyla görüşmeler ve toplantılar yapmıştı. Hafta sonunu da yoğun geçiren Şengül, Pazar günü milletvekilleriyle buluşarak durum değerlendirmesi yaptı.

İl Başkanı Şengül, bir yandan il kongresinde yanında yer alacak ve çalışma ekibinde aktif çalışacak isimleri belirlemeye çalışırken diğer yandan önce yapılacak olan ilçe kongreleri için görüşmeleri hızlandırdı. Bergama ve Kınık ilçeleriyle birlikte kongre sürecini Mart ayının başında başlatmayı düşünen Şengül, hazırlanan takvimi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a sunacak. İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da bilgisi dahilinde sürecin startı verilecek.

Şengül’ün milletvekilleriyle birlikte yürüttüğü koordinasyon süreci sonrasında yapılacak ilçe kongrelerinde 30 ilçenin büyük bölümünde değişim bekleniyor. Partide, son olarak atanan ve görevleri “yeni ilçe başkanı” statüsünde olan başta Buca, Dikili, Kiraz, Urla, Bergama, Karabağlar gibi ilçelerin başkanlarının ikinci planda tutulması düşünülüyor. Partide uzun yıllardır ilçe başkanlığı görevini yürüten başkanları değerlendirecek olan Şengül, metal yorgunluğunu ölçtükten sonra son kararını verecek.

Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, Bornova, Karşıyaka, Konak, Çiğli, Menemen, Aliağa, Foça, Tire, Çeşme, Gaziemir, Balçova değişecek muhtemel ilk ilçeler arasında yer alıyor.

Parti genel merkezinin AK Partili belediye başkanlarının görev yaptığı Torbalı, Menderes, Kemalpaşa, Kiraz, Kınık, Selçuk ve Ödemiş’te “belediye başkanlarıyla uyumlu” isimlerin olması konusunda bir görüşe hakim olduğu dile getirilirken İl Başkanı Şengül’ün de çalışmalarda belediye başkanlarıyla koordineli isim belirleme niyetinde olduğu biliniyor. Bu ilçelerde karar alınırken belediye başkanlarının da görüşlerine önem verilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dikili
 20 Şubat 2018 Salı 01:45
Sayın Başkanım dikili de mevcut yönetimle seçime giderseniz 2019 da oy atıcak partili bulmayız.
 selçuk
 20 Şubat 2018 Salı 00:26
selçuk değişim istiyor yeter artık. Kendi içimizden gelen birinin hakkı o koltuklar.
 Vicdanın Sesi
 19 Şubat 2018 Pazartesi 23:18
Bizim Kitabımız bir ,peygamberimiz bir,kıblemiz bir,Vatanımız bir,bayrağımız bir bizi birbirimize bağlayan bu kadar birbirlerimiz varken Yaradanın taktiri ırkımız ya da dilimiz farklı olabilir.S.A.V "Irkçılık ayağımın altındadır" şiarıyla hareket eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''ın birleştirici ve kucaklayıcı Politikaları sayesinde Kürdü,Türk''ü,Çerkezi,Arabı,Süryanisi yek vücut olmuş Vatanın bekası için çalışmışlardır.Bir vücûdun azaları gibi işleyen bu Bütünlüğü bozan Buca İlce Baskanı Mustafa ARSLAN nin eylem ve söylemleri Şiddetle kınıyor konunun vehametini Sağduyulu vijdan sahibi büyüklerimizin taktirine bırakıyoruz...
 2 ilçe
 19 Şubat 2018 Pazartesi 20:19
Bayraklı ve Karabağlar artık iyiden iyiye çok zor.Seçimden önce ilçe sınırları insanların istediği hale gelmesi gerekiyor.
 Kurucu buca
 19 Şubat 2018 Pazartesi 19:08
Yorumlari okuyunca demekki en iyi çalisan ilce akpari buca ilce baskanligi tebrik ederim ilce başkani ve yonetimini arkadaşlar.hangi ilcede her hafda en az 20 kisiyle mahalle yonetim toplantisi yapiliyo soruyom size 47 mahallede hafda en az her mahallede 200 ev.ziyareti yapiliyo ben soruyorum hangi ilce uyelerini gunceledi ben soruyorum hangi ilçe mahallerinde temsilcilik acip halkiyla bulustu simdi gelelim bu irkçilik olayina syn arslanin azindan bir kerede dahi bu arkadaslara irkclik yapilmamis ayrimcilik yapmamis yapsa baskan vekili mardinli yurutmede 4 tane doğulu arkadas yonetimde 7 arkadas var.azicik vicdan
 Öz Bucalı
 19 Şubat 2018 Pazartesi 18:53
Yorumlara bakılırsa Buca’da Akparti düşmanları yine ortaya çıkmış.Akpartili gözükürler menfaat İçin takla atarlar istedikleri düzen olmazsa seçim zamanı terse çalışırlar.Kazanan rakip Başkana methiyelerle izzeti ikramda bulunurlar.Ama onlar orada da yer bulamazlar.Sonrası hiçbişey olmamış gibi sattığı partiye gelir timsah gözyaşları dökerler hata yaptık derler.devam eder gider.
 Seçim
 19 Şubat 2018 Pazartesi 17:25
Demokrasinin gereği olan diğer siyasi partilerde olduğu gibi örneğin il kongresinde isteyen aday olabilecek mi yoksa yine genel merkezin hazırladığı tek liste mi?
 Veli
 19 Şubat 2018 Pazartesi 16:48
Buca kesinlikle değişmeli,herkesi kucaklayan bir başkan olmalı,yoksa seçimde ak partinin bucada işi zor
 Kayra
 19 Şubat 2018 Pazartesi 16:12
Sevgili ak parti il başkanı buca Akparti ilçe başkanlığına alınmıyoruz
 Tarık
 19 Şubat 2018 Pazartesi 15:31
Şimdi gerçekten heycanlandım. İzmir'de değişim şart.Tebrik ederim sn Aydın beyi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz