MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'in listesindeki BBP'li isim Gürhan: Gidip orada askerlik yapacağız!
Politika
25 Mayıs 2018 Cuma 14:22

AK Parti İzmir'in listesindeki BBP'li isim Gürhan: Gidip orada askerlik yapacağız!

İzmir 1. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Gürhan, “Bizler önce ülkenin bekasına bakıyoruz. Bize nerede görev verilirse biz orada askerlik yapmaya razıyız. Biz partimizin teşkilatlarımızın emrindeyiz. Partimiz böyle uygun görmüş. Gidip orada askerlik yapacağız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Siyasi partiler milletvekili adaylarından oluşan listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) 21 Mayıs itibariyle teslim etti.

Süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile birlikte Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) iktidar partisinin listelerinde kendine yer buldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara 2. Bölge 1. Sıradan aday gösterildi. BBP’den diğer önemli isimler çeşitli illerde arka sıralara yazıldı. Gelişmelerin ardından BBP içinde kriz çıktığı kamuoyuna yansıdı. Partililerin, “Sadece bir kişi seçilecek sıraya yazılmış. Saadet Partisi kadar olamadık, oyuna satışa geldik” şeklinde yorumlarda bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine BBP Lideri Destici, yaşanan liste krizi ile ilgili, “Pireyi deve yaparak haber yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

Öte yandan İzmir özelindeki listelere bakıldığında BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan 1. Bölge 8. sıraya yazıldı. Ayrıca BBP İzmir İl eski Başkanı Erdem Öksüz de 2. Bölge 8. sıradan aday gösterildi.  Egedesonsöz’e konuşan Gürhan ve Öksüz sıralamaları hakkında değerlendirmede bulundu. Partide oluşan gündem üzerinden açıklamalar yapan iki isim net ifadeler kullandı.

BİZE NEREDE GÖREV VERİLİRSE BİZ ORADA ASKERLİK YAPMAYA RAZIYIZ
BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, “Bizler Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarıyız. Biz neye inanıyorsak onu yaparız. Biz sıra hesapları yapmayız. Memleket için gereği neyse onu yaparız. Şu an cephede füzelerini bize döndürmüş birçok millet var. Kudüs’te insanlar ağlıyor. Esir Türkler bir yandan feryat ederken bizim burada iç çekişme içinde yer almamız Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarına yakışmaz. Cepheden sağ salim çıktıktan sonra iç meseleleri hallederiz. FETÖ belasının değişik kollarıyla birlikte ülkeye füzelerini döndürmüş elleri kırmamız gerekiyor. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları bunu yapar. Bizler önce ülkenin bekasına bakıyoruz. Bize nerede görev verilirse biz orada askerlik yapmaya razıyız. Biz partimizin teşkilatlarımızın emrindeyiz. Partimiz böyle uygun görmüş. Gidip orada askerlik yapacağız. 25 Haziran’dan sonra tekrar konuşuruz” dedi.

SIRALAMAYA TAKILACAK DEĞİLİZ, 1 OLMUŞ 14 OLMUŞ HİÇ ÖNEMİ YOK!
BBP İzmir İl eski Başkanı Öksüz ise, “Alperen Ocakları Ege Bölgesi eski başkanıyım. BBP il başkanlığından istifa ettim aday adayı oldum. Sonrasındaki değerlendirme sonucunda partimin milletvekili adayı oldum sonrasında da AK Parti sıralarında yerim açıklandı. Çevremizde olumlu tepkiler var. Bir süreçte Cumhur İttifakını kayıtsız şartsız destekliyorduk. Milli bir mesele olduğundan dolayı hep yanındaydık.  Partimizle işbirliği yapılması bizi ayrıca memnun etti. Sıra inanın önemli değil 1 olmuş 14 olmuş hiç önemi yok. Genel merkezlerinde sırlamayla ilgili çalışma yapılmıştır. Bizim şahsi bir durumumuz olamaz. 14’ncü sıraya koysalardı ne olurdu? Yani 14’ncü sıradaki arkadaş seçilemeyeceğim diye hiç mi çalışmayacak? 8. Sıra da seçilme ihtimali olan bir sıra. Sıralama hiç fark etmez. Önemli olan bu ittifakın başarıya ulaşmasıdır.  Buralarda şahsi beklenti içine düşen memlekete zarar verenlerdir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır dedik. Şimdi kalkıp sıralamaya takılacak değiliz. Cumhur İttifakı İzmir’de güzel bir sonuç elde eder” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 gürkan
 25 Mayıs 2018 Cuma 19:41
kesin seçilirler :)
 Mustafa
 25 Mayıs 2018 Cuma 19:26
Muhsin Yazıcıoğlu' na biraz saygılı olsalar, akibetinin nedenlerini sorgulasalar, Yazıcıoğlu'nun bunlara bakış açısını bilseler kendilerinden utanırlar, 24 haziranda ancak maşa olduğunla kalırsın, nal toplarsın..sıralamada görünsünler de isterse en son sıra olsun yeter ki ismi görünsün bunların..
 Mustafa Naci
 25 Mayıs 2018 Cuma 17:15
24 haziranda hepiniz çapaya...
 Merkez
 25 Mayıs 2018 Cuma 15:22
Helal olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz