MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir’in patronu Şengül’den değişim çıkışı: Önce teşkilatları sonra…
Politika
24 Şubat 2018 Cumartesi 11:18

AK Parti İzmir’in patronu Şengül’den değişim çıkışı: Önce teşkilatları sonra…

İzmir İl Başkanı Şengül, “AK Parti her kongre dönemlerinde yüzde 70 yenilenme yaşar. 11 ilçeyle devam ediyoruz. Kongre takvimi 3 Mart’ta başlıyor. Diğer ilçelerle ilgili değerlendirme yapılacak. Önce teşkilatları değiştireceğiz, sonra İzmir’i değiştireceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisinin kesintiye uğrayan kongre süreci için açıklamalarda bulundu.  İl Başkanı Şengül İzmir’de 11 ilçe başkanıyla yola devam edileceğini ifade ederken ilerleyen süreçte uygulanacak yöntem ve usule ilişkin bilgi verdi.

Teşkilat çalışmalarına yönelik açıklama yapan Şengül, “AK Parti’nin 6’ncı olağan kongre süreci birçok ilde yürütülüyor. En son atama İzmir’e oldu. İlçe kongrelerinde delege seçimleri yapıldı fakat kongreler beklemeye alınmıştı. Atamayla birlikte ilçe başkanlarımızla değerlendirme yaptık. Milletvekili arkadaşlarla görüştük. Bundan sonraki süreçte hangi ilçe başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz. Bunların kararını verdik” dedi.

11 İLÇEYLE DEVAM EDİLECEK
Devam edilecek ilçelerin sayısını söyleyen Şengül, “11 ilçeyle devam ediyoruz. Kongre takvimi 3 Mart’ta başlıyor. Diğer ilçelerle ilgili değerlendirme yapılacak. Görüşmeler olacak. 5 koordinatör arkadaşımız gelecek. 19 ilçede 2 günde önümüzdeki hafta Perşembe ve Cuma günü geniş çaplı mülakat yapılıp son değerlendirmeler yapıldıktan sonra ilçe başkanlarımızı belirleyeceğiz. Eski milletvekillerinin görüşü alınacak. İlçe koordinatörlerimiz var. Onlara başvuracağız. Mevcut ilçe başkanımızın, eski ilçe başkanımızın, belediye meclis üyeleri, gençlik, kadın kolları temsilcileri, sivil toplum örgütleri. İlçede bulunan tüm faktörleri baz alacağız. Belli isimleri belirleyeceğiz. Sonrasında bildireceği. Genel merkezle son görüşmenin ardından belli olacak. 19 ilçede hepsi değişecek diye bir şey yok. Büyük bir çoğunluğu değişecek ama içlerinde 3-4 tane kalabilir. Bazı ilçe başkanlarımızla kongreye gidilecek orada devri teslim olacak. Bazılarında bizim ilde olduğu gibi yapılacak” diye konuştu.

HANGİ İLÇELER?
İl Teşkilatı’nın verdiği bilgiye göre; Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa ve Bayraklı ile yola devam edilme kararı alındı.  

AK PARTİ KONGRE DÖNEMLERİNDE HER ZAMAN YÜZDE 70 YENİLENME YAŞAR
Şengül, “Önümüzde bir süreç var. Tüm siyasi partiler bu 2019 seçimlerine hazırlanıyor. Teşkilatlarımız bu sürece önem arz ediyor. 2002’den bugüne kadar gelip görev yapmış, daha sonra görevden alınmış, bir şekilde dışarıda kalmış herkesle bir şekilde görüşme yapacağız. Yeni kadrolarımızı oluşturacağız. AK Parti her kongre dönemlerinde yüzde 70 yenilenme yaşar. Siyasetin okulu yok. Okul parti teşkilatlarıdır. Gelecekte bizlerin yerini alacak başkan adaylarını yetiştirmek için ilçelere talimat verdim. 25-35 yaş arası genç, siyasete girmemiş olabilir, vizyon sahibi kardeşlerimizi teşkilatlarımıza kazandırmalıyız” açıklamasında bulundu.

HEDEFİM OLABİLDİĞİNCE BAYAN İLÇE BAŞKANI YAPMAKTIR
İlçe başkanları seçerken dikkat edeceği hususların altını çizen Şengül, “İlçe başkanları seçerken hedefim olabildiğinde bayan yapabilmektir. Kaç tane olur bilmiyorum. Tüm İzmir’e duyuruyorum. Siyasete girmek isteyen genç kardeşlerimiz, bayan kardeşlerimiz, internet ortamından, CV, birebir başvurabilir. Maalesef siyaset kendi içinde kurulduğu anda bir kısır döngüye girip, belli insanlar belki farkında olmadan kendi kişisel ikballerini korumak istiyor” dedi.

İZMİR İLE AYNI FREKANSLA GELMEYE ÇALIŞACAĞIZ
Şengül, “Önümüzdeki süreçte il yönetiminde, görevi bıraktığımda il başkanlığını yapacak 10 arkadaşımızın olmasını istiyorum. Önceliğimiz kongre sürecini tamamlamak. 3 Mart’ta başlayıp 15 Nisan’da bitirmeyi düşünüyoruz. Nisan sonuna kadar il kongremizi yapıp seçim haline geleceğiz. İkinci hedefimiz İzmir’e dair gündemimizi belirlemektir. İzmir’i zaten yakından tanıyoruz. İzmir’in hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. İzmir ile geçmişte frekans sorunumuz olabilir. Aynı frekansa gelmeye çalışacağız. Teşkilatıma verdiğim talimat, insanlardan oy istemek için seçim çalışması yapmayacağız. İnsanların kalplerini kazanmak için çalışacağız. Gerisi gelir zaten” diye konuştu.

UZAK GİBİ GÖRENSEK DE İZMİR’İ HEP TAKİP ETTİK
“İnsanların duymak istedikleri şeyleri asla söylemeyeceğim” diyen Şengül, “İçimden gelen neyse onu söyleyeceğim. Kimseyi aldatmayacağım, umut da vermeyeceğim. Teşkilatlarımızda emeği olan kişilerle yolumuza devam edeceğiz.  İzmir’in çok sorunu var. Siyaseten uzakta gibi görünsek de uzaktan İzmir’i hep takip ettik” dedi.

ÖNCE TEŞKİLATLARI SONRA İZMİR’İ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Mevcut görevdeki isimlerin seçimlerde aday olabileceğini söyleyen Şengül, “Aday olma noktasında engeller yok. İlçe başkanlarımız da seçimlerde belediye başkanı olmak için istifa edebilir. Genel merkezden alınmış bir kararımız yok. Önce teşkilatları değiştireceğiz, sonra İzmir’i değiştireceğiz” diye konuştu.  

KOCAOĞLU’NUN DOSYALARLA GELECEĞİNİ UMUYORUM
Şengül, İzmir’de iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı yürütülecek muhalefete ilişkin net mesajlar verirken, “Bundan sonra muhalefetteki tavrımızı yerelde iktidardaki parti belirleyecek. Alışılmış mesaj verme kaygısı, olmamış şeyleri olmuş gibi gösterme, basit siyasi anlayışlarla siyaset yapmayacağız. Sertlik ve normallik onlara bağlı. Onlarla belli görüşmelerimiz olacak. Üslubumuz biraz daha farklı olacak. Söyleyeceklerimizin altı dolu olacak. Kentin varsa sorunu çözmek için uğraşacağız. Sayın Kocaoğlu ile aramızda saygı sevgide sorun yok. Aradı teşekkür etti. Ziyarete geleceğini söyledi. Bakalım. Bekliyoruz. O ziyaretten sonra belli olacak. İktidar partisi olarak bizden beklentisi vardır. Dosyalarla geleceğini umuyorum. Bir, iki ay sadece gözlemleyeceğim. Sadece biriktiriyorum. Kongreden sonra bismillah deyip sahaya ineceğiz” dedi.

3-4 AY SONRA CİDDİ BİR SES GELECEK
Şengül ataması sonrasında Adnan Menderes Havaalanı’ndaki karşılamaya ilişkin konuştu. Şengül, “Havaalanındaki karşılama benim özelime değil, partililerimizin İzmir’e olan beklentilerineydi. O karşılama beklentilerin karşılanacağına dairdi. Orada beni mutlu eden, partinin kuruluşundan bu yana görev almış her dönemden arkadaşımın olmasıydı. Bu bizim sorumluluğumuzu arttırdı. Biz elimizden geleni yaparız, gerisi takdirdir. Siz eğer samimi net olursanız, oluşturduğunuz kitlede herkes birbirine güveniyorsa başarı kendiliğinden gelir. Ben birini ekibime alıyorsam ona sonuna kadar görev verir ve güvenirim.  Kongre sürecimiz bittikten sonra İzmir’den 3-4 ay sonra ciddi bir ses gelecek” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DE EN SON SEÇİMDEN DAHA İYİ DURUMDAYIZ
İYİ Parti özelinde açıklama yapan Şengül, İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar için, “Yıldırım Bey’in kendisini yakından tanıyoruz. Kısa bir süre de olsa beraber çalışma imkanımız oldu. Kendilerine başarılar diliyorum. Hangi ilçede ne kadar öndeler bilmiyorum. Kendi tabanlarını motive etmek için bu tür açıklamalar yapıyor olabilir. Biz gerçekçi olmayan, elimizde olmayan verileri sunmayacağız. Şu an İzmir’de bir çalışma yapıyoruz. En son seçimden daha iyi durumdayız. Belediyelerimizle ilgili araştırmalar yapıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hanefi colak
 24 Şubat 2018 Cumartesi 23:52
Sayin il başkanım.kemalpasada gelinen nokta çok vahim.arif bey uzlaşmaz tavrıyla sendikayi yok sayan bir anlayışla ben ne dersem o olur.diyor.memurseni yok sayan bir anlayışla sürekli bizi dışlamayın çalışıyor.
 akgenç
 24 Şubat 2018 Cumartesi 23:24
selçuk ak gençllk değişim istiyor. genç bir başkan yakışır selçuka
 Zeynep
 24 Şubat 2018 Cumartesi 16:41
bucada kadın başkan istiyoruz
 Eldeki belediyeler
 24 Şubat 2018 Cumartesi 15:57
Lütfen belediye başkanları olmadan oralarda yaşayan insanların ayağına gidilip araştırma yapılsın.Çok büyük memnuniyetsizlik olduğunu ve kimi belediye başkanı olarak görmek istediklerini söylüyorlar.Reklamlara kanılmasın en başarılı denilen belediye başkanının gerçek halini öğrenirsiniz.
 Gazimeir
 24 Şubat 2018 Cumartesi 15:05
Gaziemir de değişim istiyoruz
 osman
 24 Şubat 2018 Cumartesi 14:19
buca çok karışık,acil müdahale lazım
 Hanefi colak
 24 Şubat 2018 Cumartesi 13:52
Kenalpasada belediye başkanımız her iki sendikaya kavgalı.işçi ve memurlarla adeta düşman.bu iki sendika tüm gücüyle akp nin yanında.şimdi ilyonetimi olarak buna el koyxbilecekmisiz.ayrıca seçime 12 ay kala sıfır zam teklif eden memur sendikası hayır diyor.bu nasıl bir anlayis.lütfen daha nahoş ve kamuoyuna mal olmadan öncelikle bu konuyu halledersiniz patron olduğunuzu kabul edelim.
 Teşkilat
 24 Şubat 2018 Cumartesi 12:59
Değişim şart. Genç dinamik gerçekten her kapıyı çalacak enerji dolu. Bu yola baş koymuş gerçek akpartili arkadaslarla yola devam etmek gerekiyor. İzmirin nüfusu genç her kulvarda gerçek temsilci olacak başkanlar gençler lazım izmire. İzmir için aydın başkan çok isabetli oldu. İnşallah ilçe başkanlarıda onun gibi genç çalışkan gerçek partili olani seçer.
 Teşkilat
 24 Şubat 2018 Cumartesi 12:23
Sayın il baskanim Öncelikle teskilat tan olan arkadaslarla yol almalıyız. Dürüst güvenilir her daim sahada olacak gece gündüz parti için izmir için kosturacak genç ve gerçek ak partili arkadaşlara öncelik verelim. Çünkü izmir daha çok genç nüfusa sahip. Onları anlayacak genç partili arkadaslara fırsat verelim. Saygılar
 menderes teşkilat
 24 Şubat 2018 Cumartesi 12:13
sayın il başkanım menderes ile yola devam kararı almışsınız saygı duyarız mendereste 2014 yerel seçimlerinden sonraki 4 seçimde çok büyük farklar yemiş(en son seçimde 15,000 bin fark) bir ilçe teşkilatı ve başkanı bulunmaktadır ve mendereste teşkilatta büyük bir çogunluk partimize küsmüş vaziyettedir acizane düşüncemiz bi eski ilçe başkanlarına,parti kurucularına,teşkilata emek vermiş insanlara bi sorun menderes ne halde diye.siz sayın başkanım menderes i ve teşkilatı bizlerden daha iyi bilirsiniz saygılarımızla
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz