MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti’nin Adayı Zeybekci: Denizli gibi İzmir’i de alacağız!
Politika
11 Aralık 2018 Salı 19:37

AK Parti’nin Adayı Zeybekci: Denizli gibi İzmir’i de alacağız!

Teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’nin, “İzmir’i alacağız. 30 ilçede de iddialıyız. 20’den fazla ilçeyi alırız. Konjonktür bizden yana. Çok çalışacağız. Denizli, Uşak gibi iller Ege Bölgesi’nin sol illeriydi. Sol kaleleri aldık. İzmir’i de alacağız. İzmir aslında sol kale falan değil. İzmir demokrattır. Biz kendimizi anlattığımızda İzmir’de başarılı oluruz. Ege’nin gözbebeği İzmir’de yeter ki biz kendimizi doğru anlatalım” dediği öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, partisinin il binasında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları ve aday adaylarıyla buluşan Zeybekci, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler sürecine dair önemli bilgiler verdi.  

İl Başkanı Aydın Şengül’ün de katıldığı teşkilat programında yeni dönemde gerçekleştirilecek çalışmalar ve uygulanacak yol haritasına ilişkin hazırlıklar masaya yatırılırken hedef de kondu.  

Zeybekci’nin programda belediyecilik ağırlıklı konuşma yaptığı ve Denizli’de hayata geçirilen uygulamalardan örnekler verdiği öğrenildi.

EGE’DEKİ SOL KALELERİ ALDIK, İZMİR’İ DE ALACAĞIZ!
Kentte geçtiğimiz günlerde yerel seçim sürecinin startını veren ve sahaya inerek temaslarına başlayan Zeybekci’nin teşkilata verdiği mesajlarda, “İzmir’i alacağız. 30 ilçede de iddialıyız. 20’den fazla ilçeyi alırız. Konjonktür bizden yana. Çok çalışacağız. Denizli, Uşak gibi iller Ege Bölgesi’nin sol illeriydi. Sol kaleleri aldık. İzmir’i de alacağız. İzmir aslında sol kale falan değil. İzmir demokrattır. Biz kendimizi anlattığımızda İzmir’de başarılı oluruz. Ege’nin gözbebeği İzmir’de yeter ki biz kendimizi doğru anlatalım” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

ADAY ADAYLARINA SORULAR: BELEDİYECİLİĞİ BİLEN VAR MI?
Zeybekci’nin aday adaylarına sırayla söz verdiği belirtildi. Yerel yönetimler vurgusu yapan Zeybekci adayların netleştirilmesiyle mesajlar verdiği aktarıldı. Zeybekci’nin aday adaylarına, ‘Belediye meclis üyesi olan var mı?’, ‘Aranızda belediyeciliği bilen var mı?’ gibi sorular yönelttiği belirtildi.  Zeybekci’nin ayrıca, “Belediyeciliğin bir tabanı olması gerekiyor. Aday olacak kişiyi teşkilatın sevmesi gerekiyor. Parti sevmediği kişi için çalışmaz” dediği iddia edildi.  

İZMİRLİLİĞİM TARTIŞILMAZ
Kendisi hakkındaki ithal aday söylemlerine değindiği öğrenilen Zeybekci’nin, “Ben soyadımdan da anlaşılacağı gibi Egeliyim. İzmir’de iş yeri olan biriyim. Benim İzmirliliğim tartışılmaz. Denizli İzmir’in bir parçası gibi” açıklamasını yaptığı vurgulandı.

ŞENGÜL’DEN TEŞKİLAT VURGUSU!
İl Başkanı Aydın Şengül’ün de yaptığı konuşmada, “Teşkilatlara büyük önem veriyoruz. Teşkilat mensuplarının verdiği emeklere büyük saygı duyuyoruz. Teşkilatın özverili çalışmasını görüyoruz” dediği öğrenildi.

PARTİ KULİSLERİNDE NELER KONUŞULUYOR?
Genel merkezin adaylık çalışmalarını çoğu ilde bitirdiği aktarıldı. Geçtiğimiz ay temayül mesaisi veren İzmir’in de en kısa sürede tüm ilçe adaylarını netleştirmesi bekleniyor. Daha sonrasında ise teşkilat İzmir’de Şengül ve Zeybekci liderliğinde saha çalışmalarına başlayacak. Fakat Zeybekci’nin ilçe adaylarının belirlenmesi noktasında daha aktif bir rol isteyebileceği öne sürüldü. Başarı ya da başarısızlıkta ibrenin kendisini gösterecek olmasından dolayı Zeybekci’nin inisiyatif almak isteyeceği belirtildi. İzmir’de teşkilatın belediyecilik geçmişi bulunduğu ve yerel yönetimleri bilen birisi olduğu için Zeybekci’ye güven duyduğu aktarıldı. İlçe adayların ilan edileceği süreçte İzmir’deki parti tabanının sürece aktif olarak katılması bekleniyor. Teşkilatın parti dışından gösterilecek isimlere sıcak bakmadığı öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bornovalı
 12 Aralık 2018 Çarşamba 12:44
Sn Zeybekçi neden tek başına gazetecilerin dolayısıyla halkın karşısına çıkmıyor ? Yanında hep il başkanı bulunuyor. Tek başına hareket edemiyor mu ? Elinden tutulup gezdirilen çocuk gibi. Bu arada fotoda görünen,toplantıda bulunan dövizci bey- İhracat/ithalatçı dövizin bir aşağı bir yukarı gitmesinden memnun mu ?Ucu halka dokunuyor.
 Sarnıçlı
 12 Aralık 2018 Çarşamba 12:31
İzmir''e hoşgeldiniz sayın Zeybekci. İzmir''in alínabilmesi için öncelikle yapílmasí gerekenleri bizler sahada olan teşkilat mensupları olarak devamlı surette her gelenatanan Akparti yöneticilere síkıntısorunları soylememize rağmen kaale alınmıyor. Parti içindeki birlik beraberlik sağlanmadan, parti içindeki hizipçilik bertaraf edilmeden, teşkilatta motivasyon zaafiyetine sebep olan şahsi çıkarcılar ayıklanmadan başarılı olunamaz kanaatindeyim. Gelelim Gaziemir''e Akparti seçimi kazanmak için õncelikle hizmete muhtaç, yol, kapalı pazar yeri, ÖZELLİKLE BELİRTİYORUM KANGREN HÂLİNE GELEN Tapu, 2B YÜKSEK RAYİÇ BEDELLERİ gibi sorunları bulunan Sarnıç''ta son iki seçimde bu konunun siyasi istismar edilmesi önlemeli ve bir an önce sonuca ulaştırmadan Gaziemir''de seçimi kazanamaz. 45000 nüfusa ve 22000 seçmeni bulunan eski Belde belediye olan Şarnıç birilerinin siyasi ve emlak rantı hesaplaríndan kurtarımalıdır. Gaziemir siyasetinde iddiası olanlarín bilmesi gereken gerçeklerdir.
 Hür Düşünce
 12 Aralık 2018 Çarşamba 12:31
İzmirli demokrat değil, İzmirli geçim derdindedir.
 Ak Parti'li
 12 Aralık 2018 Çarşamba 09:14
Peki AK Parti içindeki küskünleri ne yapmak lazım, nasıl tekrar geri kazanmak lazım. Yoksa buna ihiyaç yok mu? Vatandai AK Parti il binasına herhangi bir sıkıntısı için geliyor, ilgilenen yok. İzmir'deki Kamu kuruluşlarının başındaki İl Müdürleri'nin çoğu chp'li. İzmir'de İnsan AK Parti'liyim demeye korkuyor. . MAALESEF . .
 İzmir'in İlçelerini biliyor mu?
 12 Aralık 2018 Çarşamba 00:49
Say desek 30 İlçe'yi sayabilir mi?
 nicolas
 12 Aralık 2018 Çarşamba 00:32
ya 1 metre metro yapsaydınız derdimki akp izmiri istiyo çabalıyor..expoda kı isteksizliğinizi unutmadık expoyu sizin yuzunuzdan kaybettik formulayı selçuktan istanbula aldınız unutmadık ozel idare mallarını gasp ettiniz unutmadık
 Oğuz Kaan
 12 Aralık 2018 Çarşamba 00:27
"Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır." Türk Atasözü
 sevgi
 11 Aralık 2018 Salı 22:28
alırsınız alır biraz halka eğilir dertlerini dinlerseniz tabii ki alırsınız
 İZMİR Lİ
 11 Aralık 2018 Salı 21:45
gerçekten alır mısınız? Siz bile söylerken siz bile inanmıyorsunuz 20 İlçeymiş çok çok komik
 İzmir li
 11 Aralık 2018 Salı 21:39
Zordur almak bizden İZMİR' İ...............
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz