MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti ve MHP’den Neptün Soyer’e ‘Charlie Hebdo’ tepkisi
Politika
29 Ekim 2020 Perşembe 19:43

AK Parti ve MHP’den Neptün Soyer’e ‘Charlie Hebdo’ tepkisi

İzmir Köy-Koop Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, geçmiş yıllarda sosyal medyadan yaptığı iddia edilen paylaşım sosyal medyanın gündemi oldu. Soyer’e AK Parti ve MHP’den tepki geldi.

EGEDESONSÖZ- Fransa’da yayın yapan ve son yayınladığı karikatür ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler yağdıran Charlie Hebdo dergisi, geçmişte yayınladığı Hz. Muhammed karikatürü ile Müslüman aleminin yoğun tepkisini almıştı.

Skandal karikatür ile ilgili olarak ortaya çıkan yeni bir iddia sosyal medyayı karıştırdı. İzmir Köy Koop Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in geçmiş yıllarda Instagram'daki şahsi hesabından Charlie Hebdo'ya destek için derginin Hz. Muhammed'e hakaret eden sayısıyla çekilmiş fotoğrafını paylaştığı iddia edildi.

Soyer cephesinden herhangi bir açıklama gelmezken tartışmaya Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP’den tepkiler geldi.

DAĞ: YAPILAN SEVİYESİZCE VE DÜŞMANCA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yaptığı açıklamada “Peygamber Efendimize hakaret eden paçavrayı şeref madalyası gibi paylaşmanız milletimizin değerlerine nasıl yabancı olduğunuzu göstermektedir.1000 yıldır müslüman olan bir şehrin başkanının eşi olmak sorumlu davranmayı gerektirir. Yaptığınız seviyesizce ve düşmancadır. Çok yazık!” dedi.

SÜREKLİ: BU ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
İşi çığırından da çıkardılar! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in eşinin Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) hakaret eden karikatürleri yayınlayan Fransız dergisi Charlie Hebdo’ya destek vermesinin başka izahı yok! Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.

MAHMUT ATİLLA KAYA: DİYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise yaptığı paylaşımda ‘Yani gerçekten artık diyecek bir şey bulamıyorum. "Yok artık bu kadar da olmaz" dediğimiz ne varsa hakikaten fazlasıyla oluyor. Bu nasıl bir çirkinlik! İçinde yaşadığınız topraklara bu kadar mı yabancısınız! Milletimizin kutsallarına, değerlerine bu kadar mı düşmansınız! Yazık.’ dedi.

KIRKPINAR: PAYLAŞIMLA BERABER RUH HALİNİZİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞ OLDUNUZ
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise Neptün Soyer’e karşı tepkisini şu açıklamalarla dile getirdi:

Fikir özgürlüğü arkasına saklanarak kimseyi kandıramazsınız. İflah olmaz Fransız paçavrasını paylaşmanız sorumluluk sahibi olmadığınızı göstermekle birlikte ahlaki olarak da çöküntü içerisinde olduğunuzu göstermektedir. Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisini paylaşarak, ruh halinizi bir kez daha göstermiş oldunuz. Böyle yaparak sadece kendi pervasızlığınızı ortaya koyuyorsunuz. Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç hareketinizi lanetliyor ve kınıyoruz.

BEKLE: NUTKUMUZ TUTULDU
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in eşi Neptün Soyer’in Peygamberimiz Hz.Muhammed’e saldıran Fransız Dergisi Charlie Hebdo’nun hakaretlerine destek vermesi ile nutkumuz bir kez daha tutuldu! Bu zihniyeti ne özgürlük ne de eşitlik anlayışı aklar!’ dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise, sosyal medya hesabı üzerinden, 'Yazıklar olsun!' diyerek tek cümlelik notuyla tepkisini gösterdi.

HIZAL: BAYAN SOYER’İN BU HAREKETİNİ ESEFLE KINIYORUM
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal Neptün Soyer’in paylaşımına sosyal medya üzerinden ‘Sorumluluk hissetmek ve davranışa yansıtmak gerçekten büyük bir erdem. Dini değerlerimize alçakça saldıran, Peygamber Efendimiz’e hakaretler yağdıran bir paçavraya sahip çıkmak tam anlamıyla sorumsuzluktur! Bayan Soyer’in bu hareketini esefle kınıyorum.’ diyerek tepkisini ortaya koydu.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise Başkan Tunç Soyer ve Neptün Soyer çiftinin kızı Defne Soyer’i de hedef alarak şu paylaşımı yaptı:

Fransızlara ve bu paçavraya gösterdiğiniz hassasiyetin onda birini bu ülkeye ve Peygamber Efendimize (Sav) onun ümmetine gösteremezsiniz. Mayanızı biliyoruz. Aklı ve kalbi bu topraklarda olan kimsenin yapamayacağı bu paylaşımı esefle ve şiddetle kınıyoruz.

OSMANAĞAOĞLU’NDAN ÇOK SERT SÖZLER!
MHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ise “Sevgililer sevgilisi, Peygamberimize ve Dinimiz İslam'a alçakça saldıran; esas adı Çarli Hebdo olan, bize göre "Ebu LEHEBdo" paçavrasına destek amacı ile paylaşılan bu görsel Soyer familyasının çukurun da çukuru olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu paçavrayı da bu paçavrayı tutan elleri de kabul etmiyoruz ayağımızın altında çiğniyoruz! Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97. Yılında Aziz Atatürk kalsa; bu familyanın kendi kurduğu parti de siyaset yaptığını ve bu pervasızlığı görse; CHP ve yönetimini Alsancak'ta gözlerinin yaşına bakmadan sallandırırdı. Ben, Tamer Osmanağaoğlu olarak Atam Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir Türk Milliyetçisiyim ve onun şu veciz sözü ile bu rezilliğe yanıt vermek istiyorum; "Taş kırılır TUNÇ erir ama Türklük ebedidir" And olsun o TUNÇ'u eriteceğiz paşam. Sen rahat uyu” dedii.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürkan
 30 Ekim 2020 Cuma 11:04
Ekonomik kriz var diye bunları görmezden mi gelelim?Yine sapla samanı karıştırıp algıyı başka yöne çekmeye çalışıyorsunuz,bu yapılan saygısızlığı kınamanın yada bu saygısızlığa destek olmanın ekonomik krizle ne ilgisi var?Yapılan büyük bir saygısızlıktır ve kınanması çok doğrudur
 eray
 30 Ekim 2020 Cuma 09:34
SİZ İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR PROJESİNİZ NEDEMEK PEYGAMBERİMİZE HAKARET EDEN ÜLKENİN PAYLAŞIMINI YAPIP DESTEK VERİRİSİNİZ AMA BENİM CHPLİ ARKADAŞLARIM SİZİ İSTEMİYOR AMA KÖR BİR ŞEKİLDE DESTEK VERMEKTE MECBUR KALIYORLAR İŞTE İZMİR İŞTE SOYER VE AVANELERİ YAZIK ÇOK YAZIK
 İZMİR YERLİSİ
 30 Ekim 2020 Cuma 08:44
Sayın Dağ Milletvekiliniz Kutsal Kurana ayetlerine makara tukara dedi ne oldu?
 Rafi
 29 Ekim 2020 Perşembe 23:55
Ya bırakın bu işleri Buca metrosu ne oldu ulaşım ne olacak bunları eleştirin.
 burak
 29 Ekim 2020 Perşembe 20:16
rezalet...
 Ekonomik kriz var, farkında mısınız?
 29 Ekim 2020 Perşembe 19:55
Ekonomiyi bıraktık, bir dergiye odaklandık. Daha doğrusu gündem değiştirme çalışmaları ama halk artık yemiyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz