MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Delican'dan 24 Kasım mesajı
Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 16:32

AK Partili Delican'dan 24 Kasım mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Delican; Öğretmenlik mesleğinin ve eğitimin;  ülkeler ve toplumlar için  önemini işaret ettiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Öğretmenlerimiz; geçmişin öğreticileri ve geleceğin kurucularıdır.  Bir ülkenin geleceği, devletin gücü, bir topluluğun millet olması, insani ve milli değerlerine sahip çıkan yeni nesiller ve çok daha fazlası onların emeğine muhtaçtır. Elbette her meslek önemlidir, ancak her meslek sahibinin bir öğretmenin eseri olduğunu unutmamak gerekmektedir. Kişinin birey olması, topluma kazandırılması ve üretimini şekillendiren öğretmenlerimiz; aynı zamanda toplumsal barışın da tesisinde önemli ve etkin bir rol üstlenir. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk " Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir." sözleriyle; eğiticilerimizin, öğretmenlerimizin güç ve etkisini çarpıcı bir şekilde özetlemiştir.

İHMAL VE İSTİSMARA İZİN VERMEYECEĞİZ
1928 yılında Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'baş öğretmen' unvanının verildiği bu anlamlı gün, onlara olan şükran borcumuzun ne kadar büyük olduğunu hatırlamamıza vesiledir. Tüm bu nedenlerle; öğretmenlerimizin bir sanatkar gibi büyük incelikler ve fedakarlıklarla yaptıkları işlerinde imkanlarını iyileştirmek, önlerini açmak gerekmektedir. 

Biz inanıyoruz ki; Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi de yine vatan sevgisi ile yetişen, bilim, kültür ve sanata eğilimli;  bilinçli, birikimli, milli değerlerine ve  maneviyatına sahip çıkan nesillerle mümkün olacaktır. Mücadelemiz, çabamız ve attığımız her adım bu gerçekten yola çıkmaktadır. Darbelerin ve FETÖ gibi karanlık yapıların tek tipleştirmesine, istismar etmesine maruz kalan eğitim sistemimizi yılların ihmal ve yanlışlarından kurtarmak için çalışıyoruz. İlk emri 'oku' olan bir toplumun, bir medeniyetin mensupları olarak biliyoruz ki; ayakta kalmanın, güçlü olmanın ve yüzümüzü daima geleceğe dönük tutmanın koşulu; eğitimimize ve öğretmenlerimize yatırım yapmaktır.

Yüreğini, aklını, bilgi ve deneyimini; aslında tüm hayatını mesleğine adamış öğretmenlerimizin emekleri karşısında saygı ve minnetle eğiliyor, 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutluyorum. Terör saldırılarında ve görevleri başında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere; aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz