MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Kaya'dan 'İnciraltı' çıkışı: Süreci tıkayan Kocaoğlu'dur!
Politika
15 Ağustos 2017 Salı 13:35

AK Partili Kaya'dan 'İnciraltı' çıkışı: Süreci tıkayan Kocaoğlu'dur!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İnciraltı'nın planlanması ile ilgili açıklamalarının tam bir aymazlık örneği olduğunu belirtti.

Kocaoğlu'nun açıklamalarını hayretler içerisinde takip ettiğini ifade eden Kaya, "Bu kadarına da pes diyorum. İnciraltı ile ilgili yapılan planlara dava açan, mahkeme kararıyla iptal ettiren ve çözümsüzlüğe götüren Sayın Aziz Kocaoğlu değil midir? Kocaoğlu’nun bu son açıklaması tam bir aymazlık örneğidir" dedi.

'2007-2016 ARASINDAKİ SÜRECİ DAVALARLA TIKAYAN KENDİLERİDİR' 
İnciraltı planlarının siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konu olduğunu vurgulayan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Burada yürütülen süreç, arsa sahipleri ve İzmir'imizin önceliklerine göre yürütülmektedir. 2007'den itibaren süreç tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmiştir. 2007 yılında 1. Derece doğal sit alanı kıyı bölümünde genişletilerek sınır bugünkü şeklini almıştır. 2008 yılına gelindiğinde ise, 'Kamu Yararı' kararı alınmış, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanmıştır. Bu planda Çakalburnu Dalyanı 'doğa parkı' olarak belirlenmiş, güneyinde bu alan ile bütünleşecek şekilde 'Büyük kentsel Yeşil Alan' ayrılmış, diğer alanlar ise 'turizm tesis alanları', 'ticaret alanları', 'tercihli kullanım alanları', 'kür merkezi' ve 'sosyal tesis alanları' gibi kullanımlara ayrılmıştır. 2010 yılında açılan dava sonucunda mahkeme kararıyla planın yürütmesi durdurulmuş ve 2011 yılında plan iptal edilmiştir. Daha sonra EXPO süreci ile birlikte tekrar yapılan planın, yine başta Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu dava olmak üzere diğer davalarla 2014 yılında yürütmesi durdurulmuştur. 2015 yılında da mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Dolayısıyla, 2007-2016 arasındaki süreç tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve paydaşları tarafından açılan davalar sebebiyle tıkanmış, çözümsüzlüğe gitmiştir.

'NEYİN BEKLENDİĞİNİ EN ÇOK KENDİSİ BİLMEKTEDİR' 
2016 yılında Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekli çalışmaları başlatmıştır. Hatta bu konuda bizzat Sayın Kocaoğlu ile kendim de görüşerek bu süreci kendileriyle koordineli bir şekilde yürütmek istediğimizi açıkça ifade ettim. Daha sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'nin ziyaretinde bu konuyu birlikte tekrar değerlendirme fırsatı bulduk. Bu ziyaretlerde de kendilerinin açmış olduğu davalar sebebiyle Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işler olduğunu şahsına ifade ettik. Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işlerden en önemlisi, mahkeme karar gerekçelerinde de geçen, kentin 2020 yılına kadar ulaşım kararlarının üretildiği İzmir Ulaşım Ana Planı'nda İzmir Körfez Geçişi ve Bağlantıları (Otoyol ve Raylı Sistem) Projesi'nin olmaması konusudur.

'2007'DEN BERİ KOCAOĞLU'NUN KEYFİ BEKLENMEKTEDİR'
Sayın Kocaoğlu açıklamalarında 'İnciraltı için daha ne bekleniyor' diye sormaktadır. Neyin beklendiğini en çok kendisi bilmektedir. İzmir'i ve İnciraltı'ndaki arsa sahiplerini bekleten de, 2007'den beri açtığı davalarla süreci 2016'ya kadar tıkayıp çözümsüzlüğe mahkum eden de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nun keyfidir.

'SAYIN KOCAOĞLU YİNE OYUNBOZANLIK PEŞİNDEDİR' 
İzmir'in kronikleşmiş tüm sorunlarında gördüğümüz bir şey vardır. Bu artık CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu'nun tarzı olmuştur. Önce dava aç, süreci karıştır, çözümsüzlüğe it, sonra da 'bu sorun neden çözülmüyor' de. Stadyumlarda gördük, üç yıl açtığı davalarla süreci tıkadı, sonra da çıkıp 'stadyumları neden yapmıyorsunuz' dedi. Görüyoruz ki, Sayın Aziz Kocaoğlu yine oyunbozanlık peşindedir. Yine 2007'den beri mahkeme kapılarında yürüttüğü ve davalar sebebiyle 2016'ya kadar gelen süreci tekrar edecekse, bunu peşinen bilelim. İnciraltı planları ile bir arada yürüyen Körfez Geçiş Projesi'nde de gördük. Önce 'Tamam' dediler, sonra da CHP'li Çiğli, Karşıyaka, Balçova ve Narlıdere ilçe belediyelerine ÇED sürecinde olumsuz görüş verdirdiler. Yetmedi, bu sefer kamuoyu tepkisinden çekindikleri için kendileri yerine paydaşları olan meslek odalarına dava açtırdılar.

'BİZ ÇÖZÜMÜN PEŞİNDEYİZ'
Tüm bunlara ve Sayın Kocaoğlu'na inat, İzmir'imizin menfaatleri doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir biçimde bu süreci yürütmeye kararlıyız. Arsa sahiplerinin ve kentimizin önceliklerini göz önüne alarak koruma-kullanma dengesi içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu, 'İzmir'i en çok seven, İzmir'e en çok hizmet edendir' düsturuyla hareket etmeye devam edeceğiz. Sayın Kocaoğlu'nun her konuda oluşturmak istediği kısır ve içi boş çekişmelere inat, İnciraltı'nın planlanması konusunun siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konu olduğunun bilincindeyiz. Kendisini de yıllardır sürdürdüğü alışkanlıklarını bırakarak, bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Teyze
 16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:40
Ben derim ki ; olan olmuş, böyle bir süreçte bu kadar ağır bir üslup da benim hoşuma gitmese de .... Sayın Aziz Kocaoğlu neyi beklemekteyiz diye sormuşken sayın Kaya ''dan da bu kadar ağır konuşmadan hadi çözüme gidelim demesini isterdim... Konu izmir sayın yetkililer konu izmir
 ESKİ İNCİRALTI
 16 Ağustos 2017 Çarşamba 09:26
İNCİRALTINDA İNCİRALTI YERLİSİNİN ARAZİSİ KALDI MI SANIYORSUNUZ. BİRKAÇ ZENGİNİN DIŞINDA TÜM ARAZİLER EL DEĞİŞTİRDİ. YAPILACAK PLAN YENİ SAHİPLERİNE HAYIRLI OLSUN. ESKİLER TARIM YAPAMADIKLARI İÇİN ÜÇ KURUŞA ARAZİLERİNİ SATTILAR. O PARA DA YETMEDİ FAKİR OLARAK ÖLDÜLER.
 İzmirli
 16 Ağustos 2017 Çarşamba 08:31
İnciraltı arsaları diyorlar, yanlış, arazi kardeşim arazi, oraları arazi ! Madem araziler konuta açılacak, İzmirin tamamındaki araziler açılsın neden sadece İnciraltı. Gaziemir'de de dünya kadar tarım arazisi var onlarda imara açılsın, mesela Menderes, Seferihisar, Urlanın tamamı, Kemalpaşa hepsi imara açılsın, hemde konut, konut, asla başka bir şey istemeyiz ! Biri de yazmış ki Balçova büyüsünmüş, siz büyümekten ne anlıyorsunuz kardeşim, siz büyüyeceksiniz diye İzmir yaşanılacak bir yer olmaktan çıksın !
 
 15 Ağustos 2017 Salı 21:14
Tunalı, gökdelen bölgesi Piriştina' nın projesi, İstinyepark' ın imar hakkını da verenin kim olduğunu kendisi ( Burhan özfatura ) açıklamışken burada ahkam kesmen, izmirliler görmüyor mu demen ...
 
 15 Ağustos 2017 Salı 20:42
#azizkocaogluistifa
 
 15 Ağustos 2017 Salı 19:39
bütün her şey ellerinde ama hala daha biz yapacaktık ama belediye engel oldu diyebiliyorlar.
 Yanlış kulvar
 15 Ağustos 2017 Salı 19:09
Sayın vekilim, sorun elbette sorundur ama çözülür. Basına yansıyan çalışmalarınızı ve beyanlarınızı görüyoruz.Gelecek seçimde belediye başkanlığa adaylığıda düşünebilirsiniz ama Kocaoğlunu hedef tahtasına bugüne kadar başarılı olamadı daha seçimlere var şu an milletvekilisiniz ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.Tarım ve hayvancılık neden bitti herşeyi ithal ediyoruz, pahalı alamıyoruz, enflasyon, işsizlik ve İzmir sorunu metro. Başaeılar
 Mızıkçı cehape
 15 Ağustos 2017 Salı 18:56
İşbitiren Ak parti.Diper büyükşehirlere metro için hazineden yardım yapılırken İzmir‘e neden verilmiyor, belediyenin kendi yapacağı metro projeleri neden onaylanmayıp bekletiliyor, Bu konuda bir tane Ak Parti İzmir milletvekilleri neden birşey söylemiyor? İzdeniz grevini sonlandırmak için ne çaba gösterdiniz? Şehir planlama derken Bayraklı ve Karabağlar sınırlarına tüm vatandaşlar hala tepkili.Kocaoğlunu eleştirebilirsiniz ama unutmayın İzmir‘de partisinden çok oy alıyor sizin partililerinizden de.Nedeni toplu ulaşım ve süt kuzusu gibi uygulamalar.Karşısına kaç tane Ak Parti il başkanı çıktı, kimleri Ak parti belediye başkan adayı çıkardı.Hiçbiri yok ama Kocaoğlu hala belediye başkanı.Belediye başkan adaylığını düşünüenler Kocaoğlu karşıtlığı ancak kendilerine oy kaybettirir çünkü İzmirli onu partilerüstü görüyor.Belediye en sınr yerleşim yerine bile kendi otobüsleri ile gidiyor İzmir özel halk otobüsü istemiyor diğer büyükşehirler toplu ulaşım için İzmir‘i örnek almalı.Gelin Kocaoğluna deği İzmire İzmirliye destek olun metro konusunda
 KSK
 15 Ağustos 2017 Salı 17:58
Allah aşkına izmire bir çivi çakınız...
 tunalı
 15 Ağustos 2017 Salı 17:47
Aziz başkan ezelden beri İnciraltı nın planlanmasına karşı,Bayraklı ya,Bornova ya,Balçova İstinye Park imarlarına yüksekten uçup en DOLGUN emsallerle imar hakkı verdi...Bunları İzmir liler hiç görmüyor mu?Ancak konu İnciraltı olunca,burası şehrin çiğeri,halkın soluklandığı yer,Sağlık kampüsü,Kür merkezleri,Turizm tesislerinin varlığını yakıştırıp,biz toprak sahiplerini bunca sene karanlığa,yokluğa,fakirliğe mahkum etti...Allah bu arazilerin sahiplerini bugüne kadar süründürüp,inim inim inleten bu zihniyetler ve destekçilerini de;aynı biz İnciraltı arsa sahipleri gibi süründürsün demekten başka yapacağımız bir şey yok...Herkes duymalı ki biz arsa sahipleri arazilerimizde 70 yıldır tutsağız,bunun hesabını ancak,bizlere konut imarı vererek ödeyebilirler....BİZ İNCİRALTI SAKİNLERİ OLARAK ARSALARIMIZDA EVLERİMİZİN YÜKSELDİĞİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ...İLLAKİ KONUT İMARI ...yoksa ilgililere HAKKIMIZ HELAL DEĞİL...yeter artık biz arsa sahiplerine eziyet çektirdikleri....Hiç kimsenin tapulu arsalarımızın geleceğine karışmasını ,arsalarımızı yok pahasına satılmasını,sermaye çevrelerine peşkeş çekilmesini İSTEMİYORUZ...BUGÜNE KADAR BALÇOVA BELEDİYESİNİN 1.SINIF İMARLI ARSA STATÜSÜNDEN ALDIĞI EMLAK VERGİLERİNİN GERİ İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ....BU İSTEKLERİMİZİ ALLAH RIZASI İÇİN ARTIK BİRİLERİ DUYSUN...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz