MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Kaya'dan müjde: Ankara-İzmir arası 3,5 saate inecek!
Politika
18 Haziran 2017 Pazar 11:12

AK Partili Kaya'dan müjde: Ankara-İzmir arası 3,5 saate inecek!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, yapımı devame deb İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı çalışmalarındaki son durum ile ilgili bilgiler verdi. Kaya, projenin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedeflendiğini söyledi.

Temeli 2012 yılında atılan ve Ankara ile İzmir arasındaki tren yolcuğunu 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde gelinen son nokta ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir ile Ankara'yı birbirine yakınlaştıracak, Orta Anadolu ve Doğu Anadolu'yu İzmir'e bağlayacak YHT Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Projeyle, İzmir için Ankara komşu kapısı olacak. Bilindiği gibi, İzmir-Ankara mevcut demiryolu 824 kilometre olup, seyahat süresi ise yaklaşık 14 saattir.

3,5 SAATE İNECEK
Bu projeyle, iki şehir arası mesafe 624 kilometre ve seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşürülecektir. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı bir yandan ulaşımda konfor ve güvenliği olağanüstü artırırken, diğer yandan da seyahat alışkanlıklarını ciddi biçimde dönüştürerek ekonomiye önemli katkılar sağlayacak. Projeyle birlikte, yüksek hızlı tren, otoyollar ve bölünmüş yollarıyla İzmir'imizin çok daha gelişmiş hale gelmesi sağlanmış olacak. Bu tarihi projenin, 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
İzmir'den Manisa, Afyonkarahisar ve Ankara'ya gidecek hızlı tren hattının ihale süreçleri başlatılmayan hiçbir yerinin kalmadığını belirten Mahmut Atilla Kaya, "6 kesimden oluşan projede çalışmalar hızla devam ediyor. 167 kilometrelik Ankara (Polatlı) - Afyonkarahisar kesiminde altyapı yapım çalışmaları yüzde 40 fiziki ilerlemeyle devam etmektedir. 89 kilometrelik Afyonkarahisar - Uşak (Banaz) kesimi ile Afyonkarahisar direkt geçişi altyapı yapım işi için yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış olup, çalışmalar hızla devam etmektedir. 90,6 kilometrelik Banaz-Eşme kesimi altyapı yapım işinde de yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış ve çalışmalara başlanmıştır. 74 kilometrelik Eşme-Salihli kesimi altyapı yapımı için11.07.2017'de mali teklifler alınacaktır.

68 kilometrelik Salihli-Manisa kesimi altyapı yapımı için yüklenici firma ile 11.04.2017 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. 26.04.2017 tarihinde de yer teslimi yapılmıştır. 34 kilometrelik Manisa-Menemen kesiminde, hattın 2 ve 3 hatlı hale getirilmesi amacıyla altyapı ve üstyapı yapım işleri için yer teslimi yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir" bilgisini verdi.

MALİYETİ 4,9 MİLYAR TL
İzmir'i ve güzergahındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'ı Ankara'ya bağlayan proje ile batı doğu aksında önemli bir demiryolu koridorunun oluşturulacağını belirten AK Partili Kaya, projenin toplam yatırım maliyetinin 4,9 milyar liraya ulaşmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

EN AZ 250 KİLOMETRE HIZ
TCDD Genel Müdürlüğü'nün İzmir ile Ankara YHT hattında yılda 6 milyondan fazla yolcu taşımayı öngördüğünü ifade eden Kaya, "İzmir-Ankara YHT hattı çift hatlı ve en az 250 kilometre hıza uygun olarak yapılıyor. Proje kapsamında 13 tünel, 13 viyadük, 189 köprü inşa edilmiş olacak. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından önceki son 50 yılda demiryolları adına neredeyse hiçbir şeyin yapılmadığı Türkiye'de yüksek hızlı tren hatlarının birbiri ardına hizmete açıldığını görüyoruz. Türkiye 2009 yılından itibaren inşa edilen hızlı tren hatları ile birlikte, bu teknolojiyi kullanan ülkeler arasında Avrupa 6'ıncı, dünyada ise 10'uncu ülke konumuna geldi. Ülkemiz, son yıllarda ulaşım, altyapı, enerji ve savunma alanlarında mega projelere hız verdi.

DÜNYANIN GIPTAYLA BAKTIĞI MEGA PROJELER
Dünyanın gıptayla baktığı mega projeler hayata geçirilmeye başlandı. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi, ülkemizin ulaşım alanındaki mega projelerinden birisidir. Türkiye'nin gurur projelerinden birisi olan bu projeyi İzmir'e armağan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu proje, aynı zamanda Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'den birisidir. Başbakanımız Binali Yıldırım , Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan projeyi adım adım takip ediyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tayfun
 19 Haziran 2017 Pazartesi 10:21
2017 yılındayız Amerika - Avrupa-Uzakdogu da bir cok ulke buyuk sehirlerinde hızlı trenleri yaygınlastırdı ama biz hala Turkiye nin ikinci ve ucuncu buyuksehirlerini hızlı trenle bulusturacagız diye hala "vaad" ediyoruz. traji komedi bu olsa gerek ! Uzaga da gitmenize de gerek yok aslında,İzmir Buyuksehir belediyesi iki yıl icinde şehrin merkezine 20 km tramvay dosedi siz hala 2019 da hızlı tren gelecek diye "vaad" ediyorsunuz ... Sanırsınız eski usul kazma-kurekle calısıyorlar. teknoloji ve iş makineleri anormal gelişti hızlı treni getirmek icin daha ne bekliyorsunuz...
 Kaan
 19 Haziran 2017 Pazartesi 07:35
Tren güzergahını Salihli'den Menemen'e yapmak,kulağı ters'ten göstermek gibi bir şey.Neden Salihli-Işıkkent(Yeni otogar'ın da oraya gideceği söyleniyor)güzergahı yapılmıyor? Bu,aynı zamanda Salihli ve Turgutlu'nun İzmir'e hızlı erişimini de kolaylaştıracak.Düşünebiliyor musunuz? 1/2 saatte Salihli,15 dk'da Turgutlu'dayız!...
 
 18 Haziran 2017 Pazar 23:42
Özkay Bey, hızlı tren İzmir'e Menemen hem de Kemalpaşa üzerinden gelecek. Menemen tarafından gelen Menemen'de son yapacak ama Kemalpaşa üzerinden gelen hat şehre girecek ama henüz ihalesi yapılmadı. İhalesi yapılmayan yer kalmadı dediklerine göre hat bu güzargahta kendi kendine oluşacak :)
 Özkan
 18 Haziran 2017 Pazar 21:45
Hızlı Tren güzergahı başlangıç Ankara Polatlı – Afyonkarahisar – Uşak – Salihli – Turgutlu – Manisa – Menemen son.(İzmir) Manisa dan Manisa-Menemen (35 km): Mevcut tek hat 4 hatta çıkarılacak. Proje çalışmaları tamamlandı. Yatırım bütçesine 2012’de alındı. İnşaat çalışmaları henüz başlamadı.Link https://tr.railturkey.org/2016/05/27/ankara-izmir-yuksek-hizli-tren-hatti/ Bir de şehir efsanesi vardı yıllar önce Halkapınar ile Otogar arasında zamanında İzmir Büyükşehir Belediyesi metro projesi hazırladığında Hızlı tren İzmir e gelecek ona entegre olacak deyip yıllardır şehir merkezinin otogar la bağlantısını sürüncemede bıraktılar.Şimdi Hızlı Tren İzmir'e Kemalpaşa dan değil Menemen yönünden girecek gibi Hızlı Tren Garının adresi de Menemen görünüyor.Hızlı tren elbette gelecek İzmir e üç vakte kadar ! Fal da çıktı.
 Merkez
 18 Haziran 2017 Pazar 21:02
Allah razı olsun Reis...
 
 18 Haziran 2017 Pazar 17:16
2019 da bitmesi imkansız şuan mütahite teslim edilmemiş ihale aşamasında yerler var ki teslim edildiğinde 3 sene sürecek.Yani bunlarda sorunda çıkabilecek işler, anca 2022 de biter diyebiliriz.
 
 18 Haziran 2017 Pazar 14:33
250 km normal hızlı trendir. yüksek hızlı olması icin 350-400 km hız da olmalıydı. İzmir - istanbul hattı yapılırsa en az 350 km hız da yapılmalı ya da hiç yapmasınlar.
 
 18 Haziran 2017 Pazar 14:10
2019 da bitmesi imkansız şuan mütahite teslim edilmemiş ihale aşamasında yerler var ki teslim edildiğinde 3 sene sürecek.Yani bunlarda sorunda çıkabilecek işler, anca 2022 de biter diyebiliriz.
 
 18 Haziran 2017 Pazar 14:06
Afyon-Polatlı arası 2011'de ihale edildi ancak aradan geçen 6 yıla rağmen işin sadece yüzde 40' ı bitmiş. 2011' de ihaleye çıkıldığında hattın 2015'de hizmete girmesi planlanıyordu, sonra 2017 dendi, şimdi de 2019 deniyor :) 2019'da açılacağına inanan var mı ? bu proje 2011'de ihale edildi ama benim hatırladığım Binali Yıldırım 2008' li yıllarda 2008 yılı için körfez geçiş projesine başlıyoruz, çabuk bitecek demişti hem de bu projeyi açıklamıştı. aradan 9 yıl geçmiş, körfez geçiş projesi yalan olmuş, hızlı trende kaplumbağa hızında ilerliyor. sonra kalkıp bu beyefendiler belediyeyi projeleri yavaş yapmakla, geç bitirmekle eleştiriyorlar. yahu siz çok mu farklısınız? İzmir'e hızlı tren geliyor deniyor ortada hızlı tren garı yok. ışıkkent tarafına gar yapılacaktı, ne oldu?
 
 18 Haziran 2017 Pazar 13:37
İzmir'e tren Kemalpaşa üzerinden gelmeyecek miydi? ihalesi ne zaman? ihale yapılmayan yer kalmadı deniyor, peki burası kendi kendine mi olacak?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz