MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili isimden Kocaoğlu’na: İnşallah sizi CHP Genel Başkanı olarak görürüz!
Yerel Yönetimler
10 Ekim 2018 Çarşamba 19:03

AK Partili isimden Kocaoğlu’na: İnşallah sizi CHP Genel Başkanı olarak görürüz!

Büyükşehir Meclisi’nde konuşan AK Partili Haspolat, “Biz parti olarak milli duruşu olan bir muhalefet isteriz. Bu isteğimizi daha önce dile getirdik. İnşallah sizi CHP’nin başında genel başkan olarak görürüz” dedi. Kocaoğlu ise, “Bunu sonra birlikte değerlendirelim” cevabını verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ulaşım araçlarında kentte uygulanacak fiyat tarifesi de görüşüldü.

Gündeme gelen önergelerin masaya yatırılmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat ile 1 Ekim’de yeni dönem için aday olmayacağını açıklayan Başkan Kocaoğlu arasında yaşanan diyalog damga vurdu. İkilinin karşılıklı konuşması salonda gülüşmelere sebep oldu.KOCAOĞLU’NDAN ESPRİ! 
Başkan Kocaoğlu, oturum başlarken MHP Grup Sözcüsü Mehmet Ali Özkurt’un ismini hatırlayamayınca, “Bir türlü ezberleyemedik. Bu da niye gittiğimizin en önemli ispatlarından bir tanesi. Artık kapasite dolmuş” dedi.  

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Haspolat ise, “Başkanım herhalde bir sonraki seçimlerde aday olmayacaksınız” dedi.  Kocaoğlu da, “Kim söylüyor sana onu?” cevabını verince Haspolat bu kez, “Bütün Türkiye konuşuyor” diye açıklamasını yaptı. Kocaoğlu, “Konuşur tabi yasak mı var?” dedi.BEN GERÇEĞİ YÖNETİRİM!
Haspolat konuşmasına, “15 yıldır İzmir’i yönettiniz. Genel başkanlıktan sonra ikinci büyük koltuk. Belediye başkanlığındaki başarınız tartışılır. Kimine göre iyi kimine göre kötü” sözleriyle devam etti. Kocaoğlu, Haspolat’ın konuşmasını, “Sana göre nasıl Çağlar?” sorusuyla kesti. Haspolat ise, “Ben bunun mücadelesini yıllardır veriyorum” dedi ve ardından “Gerçekten iyi bir siyasetçisiniz. Bu konuda hakkınızı yemem!” yorumunu yaptı. Kocaoğlu bunun üzerine, “Ben hayatımda hiç siyaset yapmadım” dedi. Haspolat da, “İyi siyasetçisiniz. İzmir’deki algıyı son 15 yılda gerçekten iyi yönettiniz” deyince Kocaoğlu, “Ben algıyı değil gerçeği yönettim” cevabını verdi.İNŞALLAH SİZİ CHP GENEL BAŞKANI OLARAK GÖRÜRÜZ!
Haspolat ayrıca, Kocaoğlu’nun Tarafsız Bölge programında partisine yönelttiği eleştirileri ima ederek, “En son çıktığınız programda gerçeği söyleyen tek adamsınız. Biz AK Parti olarak milli duruşu olan bir muhalefet isteriz. Bu isteğimizi daha önce dile getirdik. İnşallah sizi CHP’nin başında genel başkan olarak görürüz. Benim dilek ve temennim buydu” dedi. Kocaoğlu ise, “Çok teşekkür ederim. Bunu sonra birlikte değerlendirelim” diye konuştu.

29 EKİM’E ÖZEL ULAŞIM TARİFESİ!
Ayrıca oturumda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümü kutlamaları nedeniyle 29 Ekim Pazartesi günü kentte uygulayacağı fiyat tarifesi de görüşüldü. Gündem maddesi oturumda kabul edildi fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanlığından onay geldiği takdirde 29 Ekim günü kentte, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında ücretsiz tarife uygulanacak. Onay gelmemesi halinde ise sembolik olarak ‘1 kuruşluk’ ulaşım tarifesi uygulanacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemal
 11 Ekim 2018 Perşembe 16:12
İzmirin kayıp 15 yılının hesabını kim verecek önce buna cevap verin birbirinize koltuk beğeniyorsunuz İzmir sizin şirketiniz mi
 Tayfun
 11 Ekim 2018 Perşembe 12:32
Aziz beyin 15 senesi müthiş başarı ile doludor; bundan sonra gelen başkan neye baksa ( metro-izban-tamvay-yeni gemiler-fuarizmir-cocuk sutu-kooperatiflerden satın alma-tarihi yerleri restorasyon-kent kalkınması-cevre yatırımları-koy yolları yapımı-koyluye destek vs vs hep Aziz bey karsılarına cıkacak ve isterim Aziz bey den daha iyisini yapsınlar ama yaşayıp görecegiz Aziz beyden daha iyisi CIKAMAYACAK cunku Aziz beyin yasadıgı kosulları ve Aziz beyin kişilik yapısında insanın tekrar gelmesi mumkun olmayacak. yeni gelen korkarım belediyeyi borç içine sokacak , başladıgı yatırımları dogru duzgun tamamlayamayacak ya da başlayamayacak .(baksanıza istanbul-anakara -bursa kocaeli gibi buyuk sehirlere hepsi borcun icinde boguluyorlar devlet orada destek vermese buyuk yatırımları yapamayacaklar).
 metin
 11 Ekim 2018 Perşembe 11:39
15 yılın kayıp olduğu bir izmir .... bunu çoğu ortam da net söylemiştim ..... Aziz bey şu anda ki duruşu çıkışı söylemleri ne kadar haklı olduğumu gösterdi ..... bir belediye başkanı herkese abi diye hitap ederse zaten yönetme erkinin ne olduğu anlaşılmalıydı.... peki şimdi İzmir sokaklarında dolaşırken kaç kişi selam verecek kaç kişi yüzüne gülerken içinden neler söyleyecek ....
 Engin Can
 11 Ekim 2018 Perşembe 11:34
Kendinden birini rakip partiye genel başkan olarak görmek bence çok mantıklı.
 çağlar
 11 Ekim 2018 Perşembe 08:55
neden olmasın
 
 11 Ekim 2018 Perşembe 08:40
Aziz Kocaoğlu'nun yeri bence CHP Genel Başkanlığıdır ve hedef İktidar'dır. Kemal Kılıçdaroğlu ve İnce ile bu işler olmaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz