MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ASKİ 3 milyon lira yatırımla 30.000 metre enerji nakil hattı yaptı
Yerel Yönetimler
16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:49

ASKİ 3 milyon lira yatırımla 30.000 metre enerji nakil hattı yaptı

Sağlıklı, sorunsuz ve sürdürülebilir bir altyapı inşa etmek için karış karış tüm Aydın’da çalışma gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yatırım programına aralıksız devam ediyor.

ASKİ yatırım pastasında önemli bir paya sahip olan içme suyu çalışmalarına ayrıca önem veren ekipler, elektrik hatlarının ulaşamadığı noktalarda hizmete açılan kuyu ve içme suyu arıtma tesislerinin aktif edilebilmesi için enerji nakil hattı yapımları gerçekleştiriyor. Vatandaşların kesintisiz, hızlı ve sağlıklı içme suyuna kavuşması için yoğun çaba harcayan ekipler, kuyu ve tesislere enerji ulaştırmak için kendi imkânlarıyla toplamda 30.000 metre hat yaptı. 

30 KM HAT 3 MİLYON LİRA YATIRIM
İçme suyu yeterliliği çalışmaları çerçevesinde sondaj çalışmalarını sürdüren ekipler bugüne kadar 66 adet içme suyu paket arıtma tesisi yaptı, 300 adet ise içme suyu kuyusu açtı. Yapılan sondaj ve tesislerin coğrafi ve jeolojik sebeplerle enerji nakil hatlarına uzak olmasına rağmen kendi imkânlarıyla çalışma başlatan ASKİ, 3 milyon lira yatırım gerçekleştirerek sorunu aştı. 

 

ASKİ: İÇME SUYU KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK
ASKİ’nin çalışmalarıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Erdoğan Öztürk, “ASKİ olarak dünya standartlarında, kaliteli, sürdürülebilir ve sorunsuz bir altyapı hedefimiz var.  Özellikle içme suyu konusunda Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun ayrıca bir hassasiyeti var. Bu doğrultuda yüksek ehemmiyetle yaptığımız çalışmalarımız dâhilinde içme suyuna ayrıca önem veriyoruz. Çünkü içme suyu konusu doğrudan hayati bir konu ve hizmet kesinlikle kesintisiz olmak zorunda. Bu çerçevede kendi imkân ve çabalarımızla enerji nakil hattı yapımlarını gerçekleştiriyor, elektrik olmayan kuyu ve tesislerimize elektrik ulaştırarak içme suyu hizmetini hızlı ve kesintisiz bir şekilde veriyoruz. Bazı noktalarda güneş panelleri kurarak kendi enerjimizi bile üretiyor, vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Bugüne kadar Bozdoğan ilçemizde 3.500 metre, Nazilli ilçemizde 8.500 metre, Germencik ilçemizde 2.500 metre, Didim ilçemizde 1.500 metre, Efeler ilçemizde 750 metre, Köşk ilçemizde 200 metre, Karacasu ilçemizde 250 metre, İncirliova ilçemizde 250 metre, Söke ilçemizde 1.500 metre ve arıtma tesislerimize 10.000 metre enerji nakil hattı yapımı gerçekleştirdik. ” dedi. 

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, “KALİTELİ VE KESİNTİSİZ HİZMET SÜRECEK”
ASKİ’nin çalışma ve yatırımları ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Alt ve üst yapıda önemli yatırım ve çalışmalar gerçekleştirdiğimiz bir yıl içerisindeyiz. Bizim hizmet politikamızı ve yatırım programımızı halkın talep ve önerileri oluşturuyor, Aydınlılar belirliyor. Elbette görev tanımımız içerisindeki her konu yüksek önem arz ediyor ancak hayati bir konu olan içme suyu çalışmalarına ayrıca hassasiyet gösteriyoruz. Su hayattır ve içme suyunun sağlıklı, sorunsuz ve kesintisiz olması, kaliteli ve hızlı bir şekilde musluklara ulaşması için göreve geldiğimiz andan itibaren titizlikle çalışıyoruz. Önemli yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kaliteli ve kesintisiz hizmet katlanarak sürecek.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz