MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aliağa'da Ege Üniversitesi'ne dev arazi
Yerel Yönetimler
22 Ekim 2018 Pazartesi 13:29

Aliağa'da Ege Üniversitesi'ne dev arazi

Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden olan İzmir'in Aliağa ilçesinde, 1200 dönümlük arazi, ihtiyaç duyulan eğitimli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla Hükümet ve Aliağa Belediyesi tarafından Ege Üniversitesi'ne (EÜ) tahsis edildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hafta sonu EÜ Senatosu üyeleriyle birlikte Aliağa’ya giderek Ege Üniversitesi'ne tahsis edilen araziyi gezdi. Aliağa’da yerleşik 12 firmanın üretimden satışlara göre ülkenin ilk 100 büyük firması arasında yer aldığını, geçen yıl Ege Bölgesi'nin 18 milyar dolar olan toplam ihracatının yüzde 52’sinin Aliağa limanlarından gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Necdet Budak, bölgenin eğitimli iş gücüne olan ihtiyacını sahada gözlemlediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Budak, "Kimya sanayisi, petrokimya, deniz taşımacılığı, lojistik, turizm ve tarım konularında önemine işaret ettiğim Aliağa’da, Ege Üniversitesi yerleşkesinin ve burada kurulacak akademik, teknik ve eğitim birimlerinin üniversitemizin ve ülkemizin geleceği adına çok önemli bir proje olduğu ortaya çıkmaktadır. Üniversitemize kazandırdığımız taşınmaz mülkün nasıl bir değere sahip olduğu da böylelikle açıklık kazanmaktadır. 1200 dönümlük bu taşınmaz mülkte, bilim, teknik ve eğitim amaçlarına yönelik yapıların yanı sıra TOKİ iş birliği ile Ege Üniversitesi çalışanlarına yönelik toplu konut projeleri geliştirme çalışmamız da söz konusudur. Böylelikle akademisyenler için Aliağa’nın daha cazip, daha çok tercih edilen bir yer olmasını sağlayacağız" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Necdet
 23 Ekim 2018 Salı 10:03
yönetim otoparkdan götürmüştü şimdi daha fazlasını götürecekler
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz