MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altınordu'nun kasasına girecek para dudak uçuklattı: Bunun adı piyango!
Spor
16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:06

Altınordu'nun kasasına girecek para dudak uçuklattı: Bunun adı piyango!

Bundesliga'da Freiburg forması giyen Altınordu'nun eski stoperi Çağlar Söyüncü'nün adının İngiliz devi Arsenal'le anılıyor. Altınordu, bu transfer gerçekleşirse kasasına yaklaşık 52.5 milyon TL koyacak. 

The Telegraph'ın internet sitesinde yer alan haberde, Arsenal'in Çağlar için Freiburg'a 35 milyon Pound (210 milyon TL) önerdiği yazıldı. Freiburg'a transfer olurken Çağlar'ın sözleşmesine, "Başka bir kulübe gittiğinde bonservisinden yüzde 25 pay alınır" maddesi koyduran Altınordu, bu transfer gerçekleşirse kasasına yaklaşık 52.5 milyon TL koyacak. 

Altınordu, altyapıda yetiştirip 2016'da 2.5 milyon Euro bonservis ücretiyle Almanya'ya sattığı Çağlar'dan şimdiye kadar bonuslar da kazandı. 

Freiburg, ilk yılında ligde kalması nedeniyle İzmir ekibine 500 bin Euro, Çağlar'ın 2 sezonda 40 maçın üzerinde forma giymesi nedeniyle 150 bin Euro ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılması nedeniyle 150 bin Euro olmak üzere şimdiye kadar toplam 3.3 milyon Euro ödedi. İzmir'de yetiştikten sonra Bundesliga'da forma giyip A Milli Takım'ın değişilmezleri arasına giren Çağlar, yıldızlar topluluğu Arsenal'e transfer olursa kente büyük bir gurur daha yaşatacak. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, geçtiğimiz günlerde İngiliz devi Arsenal yetkililerinin kendilerinden Çağlar Söyüncü'yle ilgili bilgiler istediğini açıklamıştı.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Seferihisar lı Akigo
 17 Mayıs 2018 Perşembe 07:51
Bunun adı niye piyango olsun ! Ülkemizde altyapıya ağırlık ve önem veren açıkçası farklı yaş gruplarında çocuklarımızı gençlerimizi iyi vatandaş iyi birey iyi futbolcu felsefesine sahip olarak yetiştiren Altınordu FK dan başka hangi takımlar var Liglerde şampiyonluğun dışında her sonucun kabus gibi görüldüğü hele UEFA Şampiyonlar Ligi katılımlarında olduğu gibi gidemeyen kulüplerinin mali yapılarının birden bire çöktüğü manasız oyuncu transferleriyle milyonlarca Euroların saçıldığı sonrasında da UEFA nın Finansal Fair Play denetimleri ve sonucunda da şimdilik UEFA kupalarına katılmama, liglere -6 ,-8 ,-10 gibi puanla başlama cezaları sonunda da bir alt Lige düşürme gibi uygulamalar gelecek. Ülke Futbolunun Kulüplerinin yönetim yapılarını ivedi bir şekilde yöneticileri tüm borçlardan sorumlu hale getirecek yasa çıkmadığı sürece bu işin doğrusunu yapan Altınordu gibi kulüplerin Mali yapıları güçlenecek diğerleri saçma sapan futbolcu transferleri de batmaya doğru gidecek birileri altyapıya verdiği önemin semeresini karşılığını da piyango gibi kazanmış olacak bu işte bir yanlışlık var.Piyango değil verilen emeğin, yatırımın, alın terinin karşılığı bu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz