MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara için istifa süresi doldu: Kimler aday oldu?
Politika
31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:03

Ankara için istifa süresi doldu: Kimler aday oldu?

Yüksek Seçim Kurulu kararı siyasi partilerden aday olmak isteyen memurlar için belirlenen süre doldu. İzmir’de 7 Haziran öncesindeki kadar talep olmadı. Üç siyasi partide memur taliplilerin oranı düşük kaldı. Bazı isimler aday yapılmasına rağmen bu kez istifayı tercih etmedi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Hükümetin kurulamamasının ardından yeniden seçim kararı alınırken Yüksek Seçim Kurulu kararı gereği devlet memurluğundan istifa etmesi gerekenler için açıklanan süre doldu. İstifalarını 31 Ağustos Pazartesi mesai bitimine kadar ilgili kurumlarına iletmesi gerekenler tercihlerini yaptı. 7 Haziran genel seçimi öncesi kadar rağbet görmeyen bu seçim memurların ilgisini çekmedi.  Siyasi partilerin tamamının iki aylık süre zarfında mevcut listelerde pek fazla değişikliğe gitmeyeceğini açıklaması istifaların azalmasının en büyük gerekçesi oldu.
 
AK PARTİ’DE İSTİFALAR
YSK kararı gereği İzmir’de de memurlar tercihlerini büyük oranda yaptı.  Partinin Antalya’dan aday gösterdiği Orman Bölge eski Müdürü İbrahim Aydın yine şansını denemek için yeniden dilekçesini sundu. Seçim sonrası genel müdürlük bünyesinde müfettiş olarak bir süre görev yapan Aydın tekrar adaylık için yola çıktı.
 
Partiden adaylık için istifa eden bir diğer isim ise Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Bayındır oldu. Bayındır istifasını sunarken daha önce, “Hiçbir işi yarım bırakmadım” demişti. Partinin 7 Haziran’da ikinci bölge altıncı sıradan aday gösterdiği Bayındır ön sıralardan yer istemişti.
 
İzmir’den aday  adayı listesinde yer alan isimlerin başında Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Tancan Uysal da yer aldı. Önceki seçimlerde öğrencilerin klip çekerek “gitme kal” dediği Uysal yine gitti. Aday olamayınca üniversitenin diş hekimliği fakültesine öğretim üyesi olarak geri dönen Uysal Ankara yolculuğu için hazırlıklara başladı.
Memur-Sen İzmir Şube Başkanlığı görevinden ayrılarak 7 Haziran’da aday adayı olan fakat listeye giremeyen Abdurrahim Şenocak yine istifa etti. Namık Kemal Lisesi’nde öğretmen kadrosunda görev yapan Şenocak yeniden yola çıktı.

Ayrıca partinin aday listesinde yer verdiği Gürbüz Akbulut ile birlikte ve Tunceli Üniversitesi eski Eski Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki görevinden istifa etti. Boztuğ "Bir kaç gün içerisinde İzmir'e gelip çalışmalara başlyacağım" dedi.

7 Haziran seçiminde istifa eden fakat göreve geri dönen isimler arasında bu kez kalma kararı verenler de oldu. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek memleketi Trabzon’dan aday adayı olan Abdulkadir Uraloğlu bu kez istifa etmedi. Uraloğlu, “Memur bir kez istifa eder. Biz hizmet tercihimizi o zaman siyasetten yana kullanmıştık. Şimdi görevimizin başındayız. Kamudaki çalışmalarımız sürüyor” dedi.
 
Partiden aday gösterilmeden önce İzmir İl Sağlık Müdürü olarak istifa eden aday olduktan sonra seçilemeyince yeniden bakanlık kararı ile bu kez Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne atanan Dr. Bediha Türkyılmaz da kalma kararı aldı. Türkyılmaz, görevini sürdürürken istifayı düşünmediğini söyledi. Türkyılmaz, “Partimizin yetkili organları ve sayın bakanımızın bir talimatı olmadan bu kez görevimden ayrılmayı düşünmüyorum” diye konuştu.
 
Bir dönem Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Dr. Nurselen Toygar, Seferihisar Devlet Hastanesi eski Başhekimi Murat Balanlı,  İzmir Üniversitesi Öğretim Üyesi eski Bakan Sabri Tekir,  TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Makine Mühendisi Savaş Çelebi,  Sağlık-Sen İzmir eski Şube Başkanı Recep Atçı da istifa etmeyen isimler arasında yer aldı.
 
CHP’YE İLGİ YOK
CHP’de parti yönetim kurulu üyeleri arasından hiç kimse istifa etmedi.  Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevinden istifa ederek milletvekili seçilen Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile birlikte 7 Haziran’da yola çıkan isimler arasında yer alan 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Türkan Başyiğit ve Ankara Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Bozoğlu yerinde kaldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kamu görevinde bulunan fakat şirket bünyesinde faaliyet gösteren İZBETON Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Sezer adaylığı düşünmediğini açıklamıştı. Seçim sonrası Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden göreve atadığı Sezer’in yanında yine Büyükşehir personeli Ebru Okay da istifa etmedi.
 
CHP’de memurluk için tek istifa eden isim ise önceki seçim milletvekili adayı Ali Kemal Elitaş oldu. İkinci bölge 10 sıra adayı yapılan Elitaş Karayolları’na dilekçesini sundu.
 
MHP’DE TEK İSTİFA
Seçimlerde İzmir’den dört milletvekili çıkartan MHP’nin geçen döneminde talepte bulunan  9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök görevinde kalırken Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit istifasını hastaneye sundu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ercan
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:53
Burokratlar işi bilir,baktılar ak parti gidici tercihte bulunmadılar
 Enes YALÇIN
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:15
mehmet bayındır ın içindeki milletvekilli olma aşkına hastayım.Bu kez koysunlar 4.sıraya.'6.sıraya koydunuz bana oy verecekler vermedi' şeklindeki saçma sapan söylemi ile puan kaybetti. Bence bu sefer o sırayı da göremeyecek ama 4.sıraya koysunlar.Çünkü adam acayip bir şekilde TBMM'ye girmek istiyor.
  Partili
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:31
Şaşırdım benim fovorim b.doğan b.tütkyılmaz bunlar neden yok anlamadım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz