MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anlaşma tamam: Büyükşehir'de grev düğümü çözüldü!
Yerel Yönetimler
26 Mart 2019 Salı 12:13

Anlaşma tamam: Büyükşehir'de grev düğümü çözüldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında İZELMAN işçileri için sürdürülen 10’uncu TİS döneminde flaş bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde sendikaya önerdiği yüzde 25’lik bir teklif işçiler tarafından kabul edildi. Böylece süreçte uzlaşı sağlandı grevi ihtimalim ortadan kalktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası 1 ve 3 numaralı şubeleri arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) döneminde flaş bir gelişme yaşandı.

İZELMAN’da çalışan ve sendikada örgütlü işçileri kapsayan 10’uncu TİS sürecinde arabulucunun da devreye girmesi olumlu sonuç vermeseydi grev gerçekleşecekti. Fakat gelinen aşamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işçilere yüzde 25’lik bir zam önerdiği ifade edilmişti.  Teklifi içeriğinde ise kıdem zamları, grup atlamaları ve sosyal hakların yer aldığı belirtildi. Bunlar dikkate alındığında toplam zammın yüzde 33’ü bulduğu aktarıldı. Şube başkanlarının gelişme sonrasında işçilerle toplantı düzenlediği belirtilmişti. Emekçilerin kendilerine gelen teklifi olumlu ve olumsuz yanlarıyla değerlendireceği ve izlenecek yol haritasının buna göre şekilleneceği ifade edilmişti.  

GREV YOK ANLAŞMA TAMAM!
Toplantının sonlandığı ve tarafların uzlaştığı belirtildi. Süreci İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bizzat yönettiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş. ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, arabuluculuk süresi bitiminden hemen sonra anlaşmayla sonuçlandı. 6 bin 300 işçiyi ve 01-01-2019-31-12-2020 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesiyle, çalışan personelin günlük brüt ve sosyal yardımları kapsayan giydirilmiş ücretlerinde ortalama yüzde 25 artış sağlandı. İmzalanan sözleşme ile ayrıca İZELMAN çalışanlarına ek sosyal yardımlar da verileceği bildirildi’ ifadeleri kullanıldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 SAPSARI SENDİKA
 26 Mart 2019 Salı 23:24
sendikadan diğer şirketlerinde çalışan işçiler içinde aynı maaşı talep ediyoruz.sendika günü kurtarmıştır ama eşit işe eşit ücret politikası bu sendikanın yanından bile GEÇMEZ.
 İşçi
 26 Mart 2019 Salı 15:48
İşte sendika,yeni ekip yeni şanslar demektir. Şubemizi kutluyorum
 Lombak
 26 Mart 2019 Salı 15:38
Aferin izban fiyaskosundan ders almışsınız.
 Doğru Söz
 26 Mart 2019 Salı 14:47
Üvey evlat izban çalışanı arkadaşlara yapmadiginiz haksızlık zulüm, etmediğiniz hakaret kalmadı....
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz