MENÜ
İzmir 20°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anne ve çocukları aynı anda spor yapıyor
Yerel Yönetimler
25 Temmuz 2015 Cumartesi 11:54

Anne ve çocukları aynı anda spor yapıyor

Bizim Çocuklar Projesi ile İzmir’de bir ilki başlatan Konak Belediyesi, bu kez anne ve çocukların aynı anda spor yapmasına olanak sağladı.
Sporun fiziksel yetenekleri geliştirmenin yanı sıra beden ve ruh sağlığını korumadaki öneminin dikkate alınarak başlatılan uygulamanın en güzel örneği Konak Belediyesi’nin Gültepe’deki Levent Spor Tesisleri’nde açılan Spor Okulu’nda yaşanıyor.Yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmek isteyen çocuklara anneler de eşlik ediyor. 7-14 yaş aralığındaki çocuklar, haftanın 6 günü spor yaparken, anneler de uzman eğitmenler eşliğinde step, aerobik ve plates ile form tutuyor. Hiçbir ücretin alınmadığı kurslar yoğun ilgi görüyor.

SPOR YAPARAK ZAYIFLIYORLAR
Farklı yaş aralıklarında 25 kadın kursiyerin katıldığı Levent Spor Tesisleri’ndeki step, aerobik ve plates kursları uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Çoğunluğu ev hanımı olan kursiyerler,spor salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde günde bir saat step, aerobik ve plates yapıyor. Eğitimlersayesinde hem zinde kalıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor. Aldıklarıeğitim sayesinde sağlıklı bir yaşam için spor yapan kadınlar, Konak Belediyesi’nin ücretsiz hizmeti sayesindeev işlerinden arta kalan vakitlerde hem zinde kalıp hem de kilo verdiklerini söyledi. Kursların kış döneminde de devam edeceğini belirten Konak Belediyesi yetkilileri ise isteyen vatandaşların Spor İşleri Müdürlüğü’nün 0232 482 10 39 numaralı telefonunu arayarak gerekli başvuru şartlarını öğrenebileceklerini dile getirdi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz