MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Askeri hastaneler yeniden mi açılıyor?
Politika
11 Nisan 2021 Pazar 11:33

Askeri hastaneler yeniden mi açılıyor?

Asker hastanelerinin yeniden açılacağı gündeme geldi, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu Meclis’e taşıdı. CHP’li Bakan, Asker Hastaneleri’nin açılmayıp ‘Güvenlik Hastaneleri’ kurulacağı iddiasını da sordu.

Asker Hastaneleri ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi dahil 33 tane hastane, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 26 Ağustos 2016 tarihinde, OHAL KHK’si ile Sağlık Bakanlığı’na ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredildi. Asker Hastanelerinde çalışan tabip subay, branşı sağlık olmayan subaylar, sağlık astsubayları, branşı sağlık olmayan astsubaylar da kadro ve branşına bakılmadan memur olarak Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Asker hastanelerinin yeniden açılacağı gündeme geldi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu Meclis gündemine taşıdı, Asker Hastaneleri’nin tekrar açılması için yürütülen çalışmanın detaylarını sordu. CHP’li Bakan, Asker Hastaneleri’nin açılmayıp Sağlık Bakanlığı çatısı altında ‘Güvenlik Hastaneleri’ kurulacağı iddiasını da sordu.

‘Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz’

CHP’li Bakan, “OHAL’in bıraktığı enkaz temizlenir mi bilemiyorum… 5 yıldır asker hastanelerinden devrolan sağlıkçıların yaşadıkları mağduriyetleri anlatmaya çalışıyoruz. Binlerce sağlıkçının, yıllarca TSK’da çalıştığı bölümler ve kurs sertifikaları hiçe sayıldı. İnsanların hem özlük hakları ellerinden alındı hem sertifikaları dahi hiçe sayılarak unvanları ellerinden alındı. Sağlık Bakanlığı’na devrolan astsubaylar, astsubay okulu mezunu olduğu için Sağlık Bakanlığı’nda hak etmedikleri halde Toplum Sağlığı Teknisyeni yapıldı. Röntgen laboratuvar EKG EEG Anestezi Teknisyeni iken bir anda toplum sağlığı personeli oldular. Bu süreçte en çok zararı, sivil memurlar gördü. Sağlık Bakanlığı mağduriyetleri gidermediği için insanlar davalar açtılar. Bu davaların bir kısmı hala devam ediyor. Süren davalar varken, lehe sonuçlanan davalar varken, Sağlık Bakanlığı toplu aldığı unvanları toplu vermezken, beş yıllık süreçte çok fazla hak kaybı yaşanmışken Asker Hastaneleri’nin yeniden açılacağı gündeme getirildi. Çocuk oyuncağı mı bu? İnsanların hayatlarıyla nasıl bu kadar rahat bir şekilde oynayabiliyorsunuz? Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Devlet yönetmek bu mudur? Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bu yönde bir çalışma yürütüyorsa eğer, her şeyden önce beş yıldır haksızlığa uğratılan sağlık emekçilerinin, sivil memurların mağduriyetini gidermeli ve özlük haklarını geri vermeli. Ve yeni hak kayıplarına, mağduriyetlere yol açmamalı” diye konuştu.

CHP’li Murat Bakan hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Bakan, Akar ve Koca’ya sordu:

1) Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından Asker Hastaneleri’nin tekrar açılması için yürütülen çalışma hangi aşamadadır? Detayları nedir?

2) Asker Hastaneleri açılırsa, Sağlık Bakanlığı’na devredilen personelden isteyenlerin tamamı alınacak mıdır?

3) Asker Hastaneleri açılırsa, devrolan personelden geri dönmek istemeyenlerin hak mağduriyeti yaşamamaları için hangi yol izlenecektir?

4) Asker Hastaneleri açılmayıp Sağlık Bakanlığı çatısı altında ‘Güvenlik Hastaneleri’ kurulacağı yönündeki iddiaya karşılık açıklamanız nedir?

5) Ankara Etlik Şehir Hastanesi açıldığında Gülhane’nin durumu ne olacaktır?
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz