MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atıl durumdaydı... İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2020 Cumartesi 10:27

Atıl durumdaydı... İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’da bir süredir atıl durumda olan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nı yenileyerek cazibe merkezi haline getiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’daki Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nda yenileme çalışmalarına başladı. Rekreasyon Alanı’nın 2021’de hizmete açılması planlanıyor. Meriç Mahallesi’ndeki 180 bin metrekarelik alan uzun zamandır atıl durumdaydı.

Rekreasyon Alanı’nda İzmir Körfezi’ne hâkim kent balkonu, FIFA standartlarında futbol sahası, koşu ve bisiklet parkurları, trafik parkı, oyun, spor ve piknik alanları bulunacak. Kapalı girişler yeniden aktif hale getirilerek alanın güneyindeki Gültepe mahallesiyle bağlantı kurulması sağlanacak. Teraslara spor aletleriyle yeni işlevler kazandırılacak. Var olan yapısal alanlar da kentsel donatılarla zenginleştirilerek seyir terasına dönüştürülecek.

3 bin 316 ağaç korundu

Yenileme projesinde, alanda bulunan 3 bin 316 ağaç korundu ve 496 yeni ağaç için ise yer ayrıldı. Geniş yeşil yüzeylerde kurakçıl peyzaj bitkileriyle su tasarrufunun sağlanması planlandı. Yapısal birimler alanın büyük bölümünün su koruma havzasında yer alması nedeniyle mobil olarak tasarlandı.

Alan İzmir’in eski büyükşehir belediye başkanlarından Ahmet Piriştina tarafından 2003’te kullanıma açılmıştı.

Çocukların ve gençlerin talebiyle şekillendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli ve Menemen’e de birer park açacak. Çiğli Evka 5’teki park 13 bin 200 metrekare alana kurulacak. Çocukların ve gençlerinin talebiyle şekillenen parkta futbol kulüplerinin antrenman yapabileceği bir sahası da bulunacak. Menemen İstiklal Mahallesi’nde park ise 3 bin 300 metrekare alana sahip olacak. Her yaş grubuna uygun aktivite alanları ve çocuk oyun alanlarının olacağı her iki park da 8 ay içinde tamamlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bornovalı
 18 Ocak 2020 Cumartesi 13:00
Allah razı olsun büyükşehirden. Bornova beledeiyesine kalsa bi çivi çakılmaz 5 sene.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz