MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın Büyükşehir'den zekâ ve beceri oyuncakları sergisi
Ege
15 Ocak 2019 Salı 12:46

Aydın Büyükşehir'den zekâ ve beceri oyuncakları sergisi

Emekli teknik öğretmen Erkan Atalı'nın yıllardır biriktirdiği ve yaptığı çocuk, beceri ve zekâ oyuncakları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlandı. Sergide, Atalı'nın uzun araştırmaları sonrasında ortaya çıkardığı 7-8 bin yıllık antik oyuncaklardan örnekler de ziyaretçileri bekliyor.

Çalışmalarına "Antik dönemden bu yana çocuklar neler yapar, nelerle oynar" sorusuna cevap arayarak başladığını belirten Atalı, uzun araştırmaları sonunda antik dönemden günümüze beceri ve zekâ oyuncaklarını ortaya çıkardığını ifade etti. 

Atalı "8 yıl önce yine Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde oyuncaklarla ilgili bir sergi açmıştım. O günden bugüne çocukların isteklerine ve ihtiyaca göre oyuncak yapmaya devam ettim. Şu anda sekiz ayrı yerde müzem var" ifadelerini kullandı. Atalı serginin içeriğini ise "Bu sergide, uzun araştırmalar sonunda ortaya çıkardığım antik dönemden günümüze çocukların oynadığı oyuncaklardan, beceri ve zekâ oyunlarından belirli sayıda örnek bulunuyor. Sergide yine 7 -8 bin yıllık beceri oyuncakları ve zekâ oyuncakları da yer alıyor" sözleriyle açıkladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisine her türlü desteği verdiğini söyleyen Atalı, "Başkanımız Özlem Çerçioğlu zekâ oyunlarına ve oyuncaklarına sahip çıkarak Yüksel Yalova Kültür Merkezi'nde bir müze açılmasına yardımcı oldu. Şimdi çocuklarımız bu kültür merkezimizde bu oyuncaklarla oynuyor. Başkanımızın desteği sayesinde sergimiz bugünkü durumuna kadar gelebildi. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çocukların dokunup çözebilecekleri birbirinden ilginç zekâ oyuncaklarının yer aldığı sergi 19 Ocak'a kadar Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz