MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ayvalık'taki 'satılık mahalleler' TBMM gündeminde
Ege
28 Kasım 2017 Salı 18:29

Ayvalık'taki 'satılık mahalleler' TBMM gündeminde

CHP Balıkesir Millletveki Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı kırsal Çamoba, Akçapınar, Bağyüzü ve Karaayıt mahalleleri başta olmak üzere toplam 16 kırsal mahallede halkın yaşadığı arazilerin bir kısmının Hazine tarafından ihale yoluyla satışa çıkartılmasını, meclis gündemine taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm, Ayvalık'a bağlı kırsal mahallerde yaşayan halka ait arazilerin tapusuz olması gerekçesiyle Hazine tarafından satışa çıkarılmasının 'skandal' olduğunu belirterek haksızlığın giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker'le birlikte kırsal Çamoba Mahallesi'ni ziyaret eden CHP'li Mehmet Tüm, vatandaşlara kendi evlerinin ihale ile satılmak istendiğini öne sürerek, şunları söyledi:

"Ayvalık'a bağlı Çamoba, Akçapınar, Bağyüzü ve Karaayıt başta olmak üzere tam 16 kırsal mahallede halkın yaşadığı arazilerin bir kısmı Hazine tarafından evleriyle birlikte satışa çıkarılıyor. Bu araziler belki yüzyıldan fazla bir süre orada yaşayan köylüler tarafından değerlendirilmiş, üzerlerine evler bahçeler yapılmış ve yaşam alanlarına dönüştürülmüş durumda. O arazilerin evlerle birlikte ihaleye çıkarılması demek orada yaşayan köylüyü evinden yurdundan etmek demektir. İhalede arazilerin metrekaresi 16 bin lira ile 45 bin lira arasında değişiyor. Köylülerin ihaleye girme şansı da yok. Bir insana atasından dedesinden kalan evini ihaleyle satmaya çalışmak nasıl bir mantıktır, doğrusu anlamak çok zor. Yetkililer önümüzdeki pazartesi günü mahalleye ait arazilerin ihale sürecinin başlayacağını belirtiyorlar. Köylü yurttaşlarımız ciddi şekilde mağdur olmuş durumda, 'Evimi, arazimi geri istiyorum' diye isyan ediyorlar. Bu köylülerin mağduriyetleri bir an önce çözülmeli ve ihaleler iptal edilerek o araziler gerçek sahiplerine verilmelidir." (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz