MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BBŞT sezona yeni oyunu “Küheylan” ile perde açacak
Yerel Yönetimler
11 Ocak 2018 Perşembe 11:42

BBŞT sezona yeni oyunu “Küheylan” ile perde açacak

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2018 sezonunu Dünya tiyatrosunun en çarpıcı örneklerinden biri olan “Küheylan” oyunu ile açacak.

Bu yıl 25. yılını geride bırakmanının gururunu yaşayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelemesi çok zor olan ve çok az grup tarafından sahnelenen “Küheylan” isimli oyunu ile perde açıyor. Geçtiğimiz yıllarda da Dünya tiyatrosunun önemli eserlerini seyirciyle buluşturan ve  oynadığı her oyunu kapalı gişe olan BBŞT, İzmir seyircisinin beğenisine sunacağı yeni oyunu “Küheylan” ile 12 Ocak Cuma günü saat 20:00’da Sevda Şener Sahnesi’nde  tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

OYUNUN KONUSU 
Peter Shaffer’in yazdığı ve Sevgi Sanlı’nın çevirmenliğini yaptığı oyunu Hakan Taner Yıldırım yönetiyor. Oyunun konusu şöyle:Psikiyatrist Martin Dysart, İngiltere’nin Manchester şehrinde gerçekleşen korkunç bir olayı analiz etmektedir. Dysart'ın başlarda mesleki bir merakla yaklaştığı bu olay ; inançsız bir baba ve dindar bir annenin tek oğlu olan 17 yaşındaki Alan Strang'ın çalışmakta olduğu ahırdaki altı atın gözünü kör etmesiyle sonuçlanmış, çocukta ve ailesinde çözülmesi gereken derin etkiler burakmıştır.Bildiği tek müzik;  televizyon reklamları, bildiği tek tarih; dini hikayeler olan Alan’ın Dysart ile kurduğu ilişki ekseninde ilerleyen "Küheylan" oyunu normallik, anormallik kavramlarını sorgular.Küheylan oyununun sahneleme sırasında, yönetmenlerin ve oyuncuların uykularını kaçıran bir tiyatro metni olduğunu vurgulayan Yönetmen Hakan Taner Yıldırım, “Küheylan, bireylerin sistemin çarklarından biri olabilmek için ödemesi gereken bedelleri anlatıyor. Oyunumuz yazıldığı dönemde gücünün yeni farkına varılan televizyonun yardımıyla yaratılan popüler kültürün insanları nasıl güdülediğinden bahsediyor. Korkunç olan ise şu: Tek bir televizyonun yaptıklarını günümüz teknolojileriyle karşılaştırdığımızda, kendimizi  Alan Strang’tan daha çaresiz hissetmemek için tek bir sebep kalmıyor elimizde.”dedi.

Ocak ayı boyunca sahnelenecek Küheylan oyunu 12, 13, 19 ve 20 Ocak tarihlerinde Sevda Şener Sahnesi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

BBŞT’DEN UĞUR MUMCU ANISINA SAYGI OYUNU
Ayrıca 25 yıldır Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde hizmet veren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, gazeteci -  yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü olan 24 Ocak’ta “Sakıncalı Piyade”yi sahneleyecek.

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz