MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BELGEM'de YKS gururu
Yerel Yönetimler
18 Temmuz 2019 Perşembe 13:16

BELGEM'de YKS gururu

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) YKS’de Türkiye 366’ncısı çıkardı. Üniversite giriş sınavına BELGEM’de hazırlanan eşit ağırlık öğrencisi Rümeysa Ulukaya, elde ettiği başarının mutluluğunu Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile paylaştı.7, 8 ve 12’inci sınıflarda BELGEM’in ücretsiz kurslarına katılan Ulukaya, başarısında düzenli çalışmasının yanısıra BELGEM’in de büyük katkısının olduğunu ifade ederek Başkan İduğ’a teşekkür etti. Başkan İduğ, pasta keserek başarısını kutladığı Rümaysa Ulukaya’nın üniversite hayatı boyunca da yanında olacaklarını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından açıklanan YKS sonuçları Bornova Belediyesi’nin örnek eğitim kurumu BELGEM’de büyük coşku yarattı. Sınava BELGEM’in üniversite hazırlık kursuna katılarak hazırlanan Rümeysa Ulukaya eşit ağırlıkta Türkiye 366’ncısı oldu. Annesi Hatice Ulukaya ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret eden Rümeysa Ulukaya, elde ettiği başarıda Bornova Belediyesi’nin büyük katkısının olduğunu belirterek Başkan İduğ’a teşekkür etti.

BAŞARISININ SIRRINI AÇIKLADI
Başarıyı çok çalışmanın da ötesinde düzenli ve programlı olarak yakaladığını söyleyen Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Ulukaya, “Her zaman hedeflerim oldu. Üniversite sınavında başarılı olma hedefime doğru ilerlerken BELGEM’deki öğretmenlerim her zaman bana destek verdi. Kurslardan da öte kafama takılan soruları yanıtladılar, bana destek oldular” dedi.

HEDEFİ BOĞAZİÇİ PSİKOLOJİ
Ulukaya, 7 ve 8’inci sınıflardaki lise hazırlık kurslarından sonra 9, 10 ve 11’inci sınıflarda da öğretmenlerinden ve BELGEM’den hiç kopmadığını, desteklerini her zaman yanında hissettiğini söyledi. Ulukaya, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne girmeyi hedeflediğini söyledi.

PASTALI KUTLAMA
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Rümeysa’nın elde ettiği dereceyle gurur duyduklarını söyledi. Başkan İduğ Rümeysa Ulukaya’nın başarısını annesi Hatice Ulukaya ve BELGEM Müdürü Recai Çetinel’le birlikte pasta keserek kutladı. Üniversite yaşamı boyunca da yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Rümeysa Ulukaya’dan en az iki yabancı dili konuşacak şekilde kendisini hayata hazırlamasını istedi. Başkan İduğ, “Benim tavsiyem ikinci dil olarak İspanyolca’yı öğrenmen” dedi.

YKS’ye BELGEM’de hazırlanan öğrencilerden Cem Özırmak dil bölümünde Türkiye 1065’incisi, Egehan Çoban da eşit ağırlıkta Türkiye 4600’üncüsü oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz