MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BM'den Rakka uyarısı: Siviller öldürülüyor
Dünyadan
23 Ağustos 2017 Çarşamba 00:54

BM'den Rakka uyarısı: Siviller öldürülüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephan Dujarric, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Rakka kentinde çok sayıda sivilin hava saldırılarında öldüğünü belirterek, sivilleri hedef alan saldırıları kınadı.

Dujarric, günlük basın bilgilendirme toplantısında, dün yaşanan  Rakka'daki hava saldırılarında 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği yönündeki  haberlerden duydukları endişeyi dile getirdi.

Yerlerinden edilmiş aynı aileden 8 kişinin başka bir saldırı sonucu  hayatını kaybettiğini ifade eden Dujarric, Suriye'de sivillerin korkunç  saldırılara maruz kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Dujarric, "Rakka'da son günlerde ve haftalarda hava saldırılarında ve  bombardımanlarda çok sayıda sivil öldü ve yaralandı, 25 bin kişi de devam eden  çatışmalarda mahsur kaldı. BM, sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan her türlü  saldırıyı kınıyor." dedi.

Sözcü Dujarric, Suriye'de bütün taraflara sivillerin korunması  konusunda her türlü önlemi almaları çağrısında bulundu.

ABD'nin öncülük ettiği Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu  kapsamında Rakka kent merkezine yönelik harekatın 6 Haziran itibarıyla başladığı  duyurulmuştu. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz