MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Eroğlu'ndan İzmir'de esnaf zirvesi: AVM'ler için çok önemli adım!
Ekonomi
11 Eylül 2017 Pazartesi 14:25

Bakan Eroğlu'ndan İzmir'de esnaf zirvesi: AVM'ler için çok önemli adım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (İESOB) ziyarette bulundu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Milletvekili Necip Kalkan ile AK Parti il Başkanı Bülent Delican'ın da katıldıkları ziyaretde, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'nun yanı sıra Birlik yöneticileri ve çok sayıda oda başkanı da hazır bulundu.

Mutlu, AVM'lerin açılış kapanış saatlerinin düzenlenmemesinden yakınarak, şunları söyledi:

"Uzun süredir çıkarılmasını beklediğimiz AVM'lere ilişkin yasa yürürlüğe girmiştir ancak burada güncellenmesi gereken konular bulunmaktadır.  Yasada esnaf  sanatkara AVM'lerde yer verilmesini öngören madde bulunuyor  ancak üyelerimizin döviz üzerinden kira ödenen bu mekanlarda yer alma şansı yok. Açılış kapanış saatlerini Valilik düzenler deniyor ama buna rağmen açılış kapanış saatleri henüz düzenlenemedi. İzmir'in 4 girişi var, 4 girişini de büyük mağazalar kuşatmış. Büyük mağazalar olmasın demiyoruz. Ancak şehir içlerinden ziyade şehir dışına kurulmaları gerekiyor. Dolayısıyla kanunun günün şartlarına göre yeniden revize edilmesine ihtiyaç var."

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu hatırlatan Eroğlu ise, Mutlu'nun taleplerini haklı bulduğunu söyleyerek Ankara'da ilgili bakanlıklara sorunları ileteceğini ve takipçisi olacağı ifade etti. Eroğlu'nun, esnaf kesimi ile bakanlığın il teşkilatı arasında yapılabilecek işbirliklerinin kente önemli katkılar getireceğine dikkat çekmesi üzerine söz alan Mutlu, Tire, Ödemiş, Bergama gibi kırsal bölgelerdeki esnaf teşkilatı ile il müdürlüğünün yetkililerini periyodik toplantılarla bir araya getirebileceklerini söyledi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 11 Eylül 2017 Pazartesi 21:40
valla ensafa yarıyacak bir adım atılmasını istiyorsanız. AVM lerin açılış ve kapanış saaatlerini düzenlersiniz. pazar günleri AVM ler açık olmasın. esnafa yarasın. akşam en geç 8 de kapanmalı avmler. böylece işten geç çıkan insanlarda alışverişlerini esnaftan yapar. Bunun dışında avm lerde çalışan magazacılar da gece 23:00 a akdar çalışmamış olurlar. bazı franchise mağazalar personelini köle gibi kullanıp günde 12 saat çalıştırıyor. AVM düzenlemesi ile 8 saatten fazla çalıştıramaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz