MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Koca: Hastalığın gündemden düşmesi mümkün değil!
Güncel
1 Temmuz 2020 Çarşamba 20:02

Bakan Koca: Hastalığın gündemden düşmesi mümkün değil!

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapıyor. Bakan Koca, "Hastalığın gündemden düşmesi mevcut şartlarda mümkün görünmüyor" dedi.

Bakan Koca, Türkiye'de son 24 saatte 19 can kaybı yaşandığını, bin 192 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Bakan Koca, son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da günlük vaka sayılarında dikkat çekici düzeyde artış olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi:

"Hastalığın gündemden düşmesi mevcut şartlarda mümkün görünmüyor. Kovid-19 salgınına karşı bilinçli davranan, kurallara uyum gösteren herkes bugünün şartlarında hayat kurtaran kahramanlardan biridir. Virüsün yayılma hızının azaldığı düşüncesi yanıltıcıdır, virüsün hasta etme gücünün zayıfladığı yönündeki düşünce bilimsel dayanaktan yoksundur. Günlük maskeler ertesi gün koruyuculuk özelliğini kaybetmektedir. Tekrar kullanılmamalıdır. Ülkemizdeki toplam vaka sayısı 199 bin 906'dır. Vakaların yüzde 53,74'ü tüm şehirlerle irtibat halinde olan İstanbul'da tespit edilmiştir."

"Mecbur kalmadıkça toplu tören ve kutlamalardan uzak kalmalıyız" diyen Sağlık Bakanı Koca, "Salgın toplumumuzda dramatik etkiye yol açmıştır. Psikolojik hayatımız, hastalık gündemiyle sınırlanmıştır. Gündelik hayattaki değişme, izole bireysel yaşam ruhsal gerilimi artırmıştır." şeklinde konuştu.

Koca, "Taşıyıcılık oranı yüzde 0,24. Bununla birlikte biz antikor taraması da yapıyoruz. Bu taramada da koruyuculuk yüzde 0,81. Bu 132 bin kişide olan son durum. 153 bin kişi için de çalışma gelecek hafta itibariyle bitmiş olur. Daha net konuşabiliriz. Şu an için taşıyıcılığın da, koruyuculuğun da yüksek olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz