MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması
Ekonomi
22 Şubat 2018 Perşembe 14:23

Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye-Ecowas Ekonomi ve İş Forumu"nda enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, "Maalesef enflasyon ile ilgili istediğimiz noktaya belki gelemedik ama bununla mücadeleyi de kenara bırakmadık" dedi.

Forumda konuşan Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisine değinerek, "2017 yılında ilk üç çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduk. Yine dünyanın en fazla ihracatını artıran ülkelerinden biri olduk. 2017 sonu itibariyle de son çeyrekte yüzde 6.3-6.5 aralığında bir büyüme ile yılı yüzde 7.1-7.2 gibi bir büyümeyle kapatacağız" dedi.

"Beklentimiz biraz daha yukarı olabilir" diyen Zeybekci, "Bizim dahil olduğumuz alanlarda, Avrupa Birliği, OECD, G-20 gibi toplulukların içinde bir numaralı hızlı büyüyen ülke olacağız. Bunu son derece makul bir bütçe açığı ve cari açıkla gerçekleştirmiş olacağız. Maalesef enflasyon ile ilgili istediğimiz noktaya belki gelemedik ama bununla mücadeleyi de kenara bırakmadık. Biz bu kabiliyetlerimizle, bu özelliklerimizle 2018 yılında da yine aynı şekilde, aynı büyüme hedeflerine ulaşacağız. İhracat ile ilgili beklentilerimiz son derece yüksek, özel sektör yatırımlarıyla ilgili beklentilerimiz son derece yüksek ve büyüme hedeflerimiz de yine aynı şekilde büyük ve üst düzeyde olacaktır" diye konuştu.(DHA)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Görülen
 22 Şubat 2018 Perşembe 19:18
Önce Tuik rakamları vatandaşı yansıtmıyor.BÜYÜME üretime dayalı büyüme olursa insanların refahı artar ithalata dayalı büyüme olursa insanlar değil ithalatçı büyür.İHRACAT evet arttı ama çoğunluk montaja dayalı, sanayi üretimine değil.İTHALAT ihracatın iki katı çünkü herşeyi ithal ediyoruz.Bunu söyleyen yok.DIŞ TİCARET AÇIĞI ithalat ihracatın 2 katı olunca kaçınılmaz sonuç.Söyleyen yok.ENFLASYON sepet içeriği değişti, gıda ve alkolsüz içeceklerin ağırlığı düşürüldü ama enflasyon yine çift hane.İŞSİZLİK hesaplama formülü değiştirildi yine çift hane.Akaryakıt fiyatları ortada.Çalışana emekliye %4 zam gelmeden eridi.Kısacası hayat pahalılığı belimi büktü.Temenni değil derdime çare istiyorum.
 Işık Dikicigil
 22 Şubat 2018 Perşembe 16:54
EFLASYON, MENFLASYON YOK...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz