MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan'dan internet kullanıcılarına müjde!
Ekonomi
5 Kasım 2018 Pazartesi 12:15

Bakan'dan internet kullanıcılarına müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılında internet adil kullanım kotasının kaldırılacağını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan internet kullanıcılarını sevindiren bir açıklama geldi. Cahit Turhan, internet kullanımında uygulanan adil kullanım kotası ile ilgili olarak, "2019 yılında kaldırılacak" dedi.

ADİL KULLANIM KOTASI NEDİR?
Adil kullanım kotası, internet kullanıcılarının internet kullanımı esnasında yoğun veri trafiğinden etkilenmemesi için ve oluşabilecek teknik problemleri engellemek amacıyla uygulanan planlanmış uygulamalar bütünüdür.

Adil kullanım kotası dahilinde, kullanıcılar belirli bir limite kadar indirme işlemi uygulayabilir. İzin verilen limitleri dolduğunda ise internet hızında düşüş yaşanır. Örneğin standart olarak 20 mbps hız ile internet kullanan bir kullanıcı, kendi hizmetinde izin verilen 10 GB'lık veri indirme limitini aştığında internet hızı 3 mbps'a düşürülür ve bir sonraki sıfırlanma süresine kadar 3 mbps hız kullanır. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürkan
 5 Kasım 2018 Pazartesi 13:32
Evet, yerine kotalı paketler + ek paketler gelecek. İsteyen, para sorunu olmayan çok yüksek fiyatlara şimdi de olduğu gibi AKK olmadan paketler alabiliyor ancak 2019 sonrası 50 GB, 75 GB gibi adil kullanım kotası paketler 50 GB, 75 GB kotalı paketler olacak. Kota dolduğu zaman da, hız düşecek, ay sonuna kadar mevcut hızdan düşük ek paketler isteyende devreye girecek. Sistemin sadece adı değişecek :)
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz