MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık'tan yabancı plakalı araçlar hakkında açıklama
Güncel
13 Nisan 2019 Cumartesi 15:35

Bakanlık'tan yabancı plakalı araçlar hakkında açıklama

Ticaret Bakanlığı, "Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı gümrük idarelerinden çıkış yapacak yabancı plakalı tüm araçların ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarının tahsiline başlanmıştır" açıklaması yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, tahsilat işlemlerinin, Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmeliğin 8’inci maddesi kapsamında gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Bu kapsamda; 1 ve 2 numaralı Taşıt Takip Programı'nda tescil aşamasından sonra 'Muhafazaya bilgi gönderildi, araç üzerinde ceza kaydı bulunmaktadır'. uyarısına müteakip, araç sürücüleri veznelere yönlendirilerek, Karayolları Genel Müdürlüğünce tahakkuk ettirilen tutarların ödenmesi sağlanmaktadır. Diğer taraftan; anılan yönetmeliğin 8'inci maddesine istinaden borç görülmesi halinde tahsilat gerçekleşmeden araçların Muhafaza Kara Kapıları Taşıt Takip Programı üzerinden saha çıkışı yapılamamaktadır. Bununla birlikte; Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünce araç sürücülerinin mağdur olmaması için ilave ödeme noktaları da açılmıştır. Gümrük kapılarında yaşanan yoğunluk nedeniyle sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarını, gümrük kapısına gelmeden önceki ödeme noktalarında ödemeleri önem arz etmektedir."(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz