MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balık fiyatları uçtu!
Ekonomi
24 Şubat 2021 Çarşamba 10:05

Balık fiyatları uçtu!

Levrek 110, çipura 100, barbun 160 liraya kadar yükselirken, 30 liradan aşağıya hamsi yok. Diğer deniz ürünleri kalamar ve karidesin yanına yaklaşılmıyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Avlanma yasağı açık olmasına rağmen balık fiyatlarındaki anormal artış, tüketiciyi mağdur ediyor. Balık lokantaları kapalı olduğu halde fiyatların yükselmesine anlam veremeyen vatandaşlar, ucuz balığa yönelse de en ucuzundan hamsiyi 30 liradan, sardalyayı 25 liradan yiyebiliyor. Balık fiyatlarındaki fahiş artışı normal karşılayan balıkçılar, "Balık lokantaları açık olsaydı, bugün balığı bu fiyattan yiyemezdik" açıklamasında bulunuyor.

RAKAMLAR, İKİ KATINDAN FAZLA ARTTI
Balık satış noktalarındaki tezgahlarda etiketlerdeki fiyatlar, tüketicileri şaşırtmaya devam ediyor. Geçen yıl 45-50 liraya satılan deniz levrek, bugün 110 lirayı buluyor. Geçtiğimiz kasım ayında 50 lira olan çipuranın kilosu, bugün 100 lira. Geçen yıl 20 liraya satılan hamsinin kilosu bu yıl 30 liradan aşağıya inmezken, sardalyanın kilosu da 10 lira artışla 25 lira oldu. Geçen yıl 50 liralık etiket taşıyan tekirin bir tık büyüğü barbunun en düşük fiyatı 100 olurken, 160 liraya satıldığı konuşuluyor.

TAHTALI: 50 LİRALIK KARİDESİN EN UCUZU, 130 LİRA OLMUŞ
Balık lokantası sahibi Ahmet Tahtalı, 30 yıldır vatandaşa balık yedirdiğini, ancak bu fiyatlara kendisinin de şaşırdığını söyledi. Tahtalı, "Şu anda lokantalarımız kapalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış için müjdesini bekliyoruz" dedi ve balık fiyatlarıyla ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:

"Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Lokantalarımız bir an önce açılsın istiyoruz. Fakat bir yandan da balık fiyatlarındaki artışı kaygıyla izliyoruz. Diğer deniz ürünleri, bizim lokantalarda balık kadar ilgi çeker. Soğuk hava deposuna şimdiden satın alıp atayıp diye karides almaya kalkıştım; kısa bir süre önce 50 liraya aldığım karides, 130 lira olmuş. Daha büyük boy karides için 180 lira dediler. 130 liradan aşağı kalamar yok. Kalamar, bir ayda 50 lira arttı. Denizden yeni çıkmış ahtapotun kilosu bile 90 lira."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz