MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Banu Özdemir'in tutuklanmasına CHP'den tepki!
Politika
22 Mayıs 2020 Cuma 15:52

Banu Özdemir'in tutuklanmasına CHP'den tepki!

Camilerde müzik soruşturmasının ardından CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanırken partiden açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Banu Özdemir suçsuzdur. Onu kurban seçenler suçluları korumaktadır” dedi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve İl Başkanı Deniz Yücel de tutuklamaya tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de camilerde çav bella müziğinin çalınmasının ardından yürütülen soruşturmada sosyal medyada görüntüler paylaştığı için “dini değerleri aşağılamak” suçlamasıyla tutuklanan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir cezaevine gönderildi.

ÖZKAN: İZMİR ADLİYESİ'NE HİÇ YAKIŞMADI
Özdemir’in tutuklanmasının ardından CHP’den ardı ardına açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “İzmir adliyesine hiç yakışmadı. Banu Özdemir’i kurban seçtiniz. Camilerden müzik yayını yapan alçakları serbest bırakıp Banu Özdemir’i tutuklamaya sevk etmek ve yandaş trollere tutuklandı diye yaydırmak, sonra infial oldu deyip tutuklamak adalet değil. Kınıyorum. Camilerden İzmir’de müzik yayını yapan alçaklar kim? Telsiz frekanslarını kim kullanıyor? Neden onlar yakalanmıyor da bu aczi soran Banu Özdemir tutuklanıyor. İzmir adliyesine kimler baskı yapıyor? Adliye trol yönetimine mi geçti? İnfial müzik yayınına değil de Özdemir’e mi? Canileri, tecavüzcüleri adli kontrol şartıyla salıp bir masumu, cezaevine gönderen adaletinizi seveyim. Trollerin paralel Adalet Bakanlığı mı var? Onlar ne derse oluyor.

Banu Özdemir’i değil suçluları yakalayın. Yoksa yakalayamaz mısınız? Troller mi istemiyor? İzmir’de camilerimize sahip çıkamayanlar serbest. Ama olanı anlatıp müftülük uyuyor mu demek suç. Banu Özdemir’i sadece trolleriniz istiyor diye tutukladınız. Ayıp. CHP hukukçu zulmüyle de, trol zorbalığıyla da, cami provokasyonunu siyaset aracı yapanlarla da mücadelesini sürdürecek. Banu Özdemir suçsuzdur. Onu kurban seçenler suçluları korumaktadır. Bana Özdemir’in tutuklanma gerekçesi belli oldu. Sorum; bu provakasyonu kim yaptı? Gücünüz onlara yetmedi mi, yakalamak istemediniz mi? Banu Özdemir’i niçin tutukladınız. Camiler bizim kutsalımız. Camilerimizi siyasete alet eden rezilleri neden yakalamıyorsunuz? Entrikacılar sizi!” ifadelerini kullandı.

AĞRI’DA DOMBRA ÇALINMIŞTI
CHP Genel Merkez Parti Sözcüsü Faik Öztrak da, “İzmir’de iki caminden müzik yayını yapıldı. Bakanlar ve son olarak Meclis Başkanı bunu köpürtme yarışına girdi. Bu makam provokasyonu köpürtme değil, itidal makamıdır. Daha önce Ağrı’da camiden Dombra çalınmıştı. Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır” açıklamasında bulundu.

TROLLER KURBAN İSTEDİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Troller kurban istedi, daha cami provokasyonunun  failleri bulunmadan, bu vahim durumu sadece sosyal medyadan paylaşan Banu Özdemir tutuklandı. İncinen maneviyatımızı sadece bu siber provokatörleri bularak onarabilirsiniz. Biz buradayız, bu işin peşini bırakmayacağız, provokasyondan medet umanların elini yine boşa çıkaracağız" dedi.

SUÇLU YANLIŞ YERDE!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da yaptığı açıklamada kararı eleştirdi. Bayır, “ Adalet; keşke, Genel Başkanımızı yumruklamaya çalışan inek hırsızı Osman’a, Atatürk Düşmanı Fatih Tezcan'a, CHP'lileri tehdit eden AKP'li Mehmet Emin Göç’e, "Bizim aile 50 kişi götürür, liste yaptım" diyen Sevda Noyan için de işleseydi... Banu Özdemir bu provakosyonu hazırlayan ya da düzenleyen kişi değildir. Suçluyu yanlış yerde arıyorsunuz" diye konuştu. 

ÖZEL: KABUL EDİLEMEZ 
CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de açıklamasında, "Camiden müzik provokasyonunun sorumlularını ortaya çıkarmayıp, paylaşanı sırf CHP'li diye tutuklatan ucuz bir tezgah ile karşı karşıyayız. Tayyip Erdoğan'ın algı operasyonu için Adana'da Eren Yıldırım'ın, İzmir'de Banu Özdemir'in bayramı cezaevinde geçirmesi kabul edilemez!" ifadelerini kullandı.

Murat Bakan haberleri | Murat Bakan haber

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da cami hoparlörlerinden Çav Bella marşının çalınmasının ardından CHP’nin hedef gösterilmesine karşı tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“İdeolojisini okuduğu şiirden alan, iktidarı boyunca cami ile siyaseti birbirinden ayırmayan siyasi iktidarın bu çirkin provokasyon üzerinden verdiği tepkileri samimiyetsiz buluyor, hedefine yine partimizi koymasını ise ikiyüzlülüktür. Cami minarelerinden siyasi bir marşın yayınlanması ise camilere siyaseti sokmanın demokrasiye ne kadar zarar verdiğini bir kez daha kanıtlamıştır. Madem AKP camiye ‘siyasetin girmesinden’ bu kadar rahatsız oldu… O zaman 18 yıldır partisinin kürsüsü olarak kullandığı camilerden ve Diyanet’ten elini çekilmelidir. Aksi takdirde AKP’nin verdiği bu tepki siyaseten 'ev sahibi rahatsız oldu'dan öteye geçmez. İdeolojisinin ne olduğuna bakmaksızın ibadet yerlerinde siyaset yapılmasının karşısındayız. Çünkü bizim ideolojimiz de ilkelerimiz de değerlerimiz de bunu gerektirir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz