MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakanlıktan İzmir’deki satışta U dönüşü!
Ekonomi
27 Temmuz 2015 Pazartesi 11:53

Başbakanlıktan İzmir’deki satışta U dönüşü!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Dikili’de satışa çıkarttığı arsanın park alanı olduğunu fark edince ihaleyi iptal etti. Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Belediye tesislerinin dibinde bir yer. Park alanı olarak kullanılıyor. Tesisimizin bahçesi gibi bir yer” dedi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılan Dikili Çandarlı’daki arsanın park alanı olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

İzmir’de 12 yılda 5 milyar TL’nin üzerinde arsa ve gayrimenkul satan Başbakanlık, şimdiye kadar en küçük yer olan Çandarlı’daki 507 metrekarelik alanı satışa çıkarttı. Yapılan inceleme sonrasında arsanın Çandarlı Sosyal Etkinlik Merkezi önündeki park alanı olduğu belirlendi. AK Partili eski Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen döneminde sosyal tesis alanının bahçesine dahil edilen küçük yer kayıtlarda ‘arsa’ çıkınca ihaleye çıkıldı.

Değerlendirmenin ardından tepki oluşacağı gerekçesiyle parkın satışından vazgeçildi. Arsa, kullanımda park olmasına rağmen tapu kayıtlarında arsa görünüyor.


 
YETKİMİZ YOK
Çandarlı’da binaların arasında yer alan arsanın küçük ve park alanı olarak kullanıldığını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ihaleye çıkıldı fakat sonra vazgeçildi. Sebebini bilmiyoruz. Zaten özelleştirme idaresi satma kararı alsa da biz müdahale edemeyiz. Çünkü hiçbir yetkimiz yok. Tapu kayıtlarında arsa görünüyor. Burası sosyal tesislerimizin bahçesi olarak kullanılıyor. Yeşil alanda oturmak için banklar ve dinlenme yerleri de var” dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ersin
 27 Temmuz 2015 Pazartesi 18:01
kar tatmin etmemiştir . o yüzden uğraşmayıp satıştan vazgeçilmiştir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz