MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Akpınar’dan stat çıkışı: Koltuğum gidecekse gitsin!
Yerel Yönetimler
20 Mart 2018 Salı 11:59

Başkan Akpınar’dan stat çıkışı: Koltuğum gidecekse gitsin!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, Yalı’ya yapılmak istenen stat için, “Kenti katlettirtmeyeceğim. Bir stat yüzünden koltuğum gidecekse gitsin. Ben koltuk sevdalısı değilim, kent için gidecekse gitsin. Ben mabedi yapacağım. Karşıyakalılar beklesin. O zaman bu adam diyeceksiniz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çameria Arnavutları Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin toplantısında konuştu.

Vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Belediye Başkanı Akpınar, Karşıyaka’da Yalı’da yapılmak istenen stat projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İSİM VERİYORUM; ALİ ERTEN VE YÖNETİMİ KULÜBÜ BATIRDI!
Akpınar, “Stat yapacağız. Hiçbir kimsenin apartmanların ortasına stat yapılsın gibi bir isteği yoktu. Beklenti şuydu; bir stadımız olsun. 1995 yılından beri Alsancak’a gidiyoruz. Karşıyaka’da stadımız olsun. Yalı’da isteyen yoktu. Ne zaman bu hükümet temsilcileri insanların kafasına burayı attı, insanlar da ‘buraya stat olsun’ dediler.  Bir de uydurma çıkardılar. Kulübü içindeki ekonomik durumu biliyoruz. Onu çıkaranlar da kulübü batıranlar Ali Erten ve yönetimi. Bakın isim de veriyorum.  Erdal Acar’ın nasıl bir parayla kimleri getirdiklerini biliyoruz. Sağdan soldan topladıklarıyla toplama kampı yaptılar. Batırdılar şimdi biz ödüyoruz. Fanatik taraftar kitleleri bana laf söylüyor, onlar ödemiyor ben ödüyorum ben ben. Takımı kampa ben götürüyorum. Bunu herkes bilecek. Uydurmaya bakın. Kulübün kurtuluşu… Allah Allah nasıl oluyor? Gelir elde edeceğiz… Ne ile? Stadın altına dükkanlar yapılacakmış. Yahu kardeşim Karşıyaka’nın en ölü bölgesi burası. İnsanların artık alışkanlıkları değişti” dedi.

BİR STAT YÜZÜNDEN KOLTUĞUM GİDECEKSE GİTSİN, BEN KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM!
Akpınar, “Aramızda Alaybey’de oturanlar var. Eskiden kurulurken kafamızı sokacak bir evimiz olsun deniyordu. ‘Otoparkı var mı, çocuk oyun alanı, parkı var mı?’ diye sormazlarmış. Şimdi ‘havuz var mı fitnes var mı, bahçesi var mı?’ deniliyor. Niye? İhtiyaç değişti. Eskiden insanlarımız bakkal, tuhafiyeden alışveriş yapardı. Şimdi AVM’ye gidiyor. Hangisinin otoparkı rahat diye düşünüyor. Burada otopark var mı?Yok duracak yer var mı? Yok. Kim gelecek alışveriş yapacak da kulüp kurtulacak? Mekanlar 2-3 tane el değiştirdi. Gidin sorun bakalım. Tam 4 yıldan beri bu konuda milim kıpırdaman istikrarlı bir şekilde duran İzmir’deki adam benim. Onlar Göztepe’nin protokol tribününde maç seyrederken ben burada bu çocuklarla kader paylaşıyorum. Onlar seyretmeye devam etsin. Biz de bilmem kimin parasını ödemekle uğraşalım. Yönetim kuruluyla oturup konuşuyoruz. ‘Valla başkanım senet vermişler ama avukatı belli değil’ diyor. Bunlar mı Karşıyakalı? Bu hale getirenler mi Karşıyakalı? Kentin katledilmesine izin vermeyeceğim. Kenti katlettirtmeyeceğim. Bir stat yüzünden koltuğum gidecekse gitsin. Ben koltuk sevdalısı değilim, kent için gidecekse gitsin. Yarın bu çocuklar nefes alacak bu kentte. İmar izni verildi. Çin Seddi gibi döşendi. İzmir’in körfezinin imbatı vardır. Burada oturanlar balkonda oturuyor. İmbat rüzgarını alıyor arkadaki imdat diyor. Hava gel diyor. Nerede hava? El insaf! 15 bin kişilik stadı apartmanların arasına nasıl yaparsın?  Hangi vicdan, hangi akıl, nasıl bir vizyonun var senin? Fanatik grup isteyecek tabi. Haklarıdır. Ben onlara kızmıyorum. Ama ileriyi gören kent yöneticileri de bir şeyleri doğru anlatacak ikna edecek. Bana bir proje getirdiler tribün alana sığmadı. Mabed! Ben mabedi yapacağım. Karşıyakalılar beklesin, getiriyorum göreceksiniz. O zaman bu adam diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürkan
 22 Mart 2018 Perşembe 10:45
Kocaoğlu fuar izmir için arazi buldu da stat içi niye bulamadı ? Babasının hayrına izmir' de ne işler yapıldı. Narlıdere metrosunun projesi varken tekrar proje yaptırıldı.
 eksik
 21 Mart 2018 Çarşamba 21:58
Yorumcu Gürkan, Konak belediye başkanı mevcut yasalar çerçevesinde benim buraya ruhsat vermem yasal değil, çok istiyorlarsa şehircilik bakanlığı versin dedi, bu bir! Hazır projeden söz edebilmek için üzerinde anlaşma sağlanmış arazı gerekir, anlaşma gerekir. Kimse babasının hayrına olup olmayacağı belli olmayan şey için proje de çizmez, proje de çizdirilmez! Ama işin özü, Kocaoğlu'nun stad konusunda trafiği, kenti gözeten yaklaşıma sahip olmasıdır!
 Koray kaya
 21 Mart 2018 Çarşamba 14:39
Bu başkanı hiç sevmem ama bu konuda haklı galiba
 il
 21 Mart 2018 Çarşamba 11:59
referandum yapsaydınız keşke Karşıyaka lının dediği olurdu.BEN BEN BEN demek çok antipatik.
 Gürkan
 21 Mart 2018 Çarşamba 10:25
Açıklama yapan kardeşim , Kocaoğlu alın kardeşim projesi çizilmiş 2 tane stat diye kamuoyu ile paylaştı mı diyorum sen bana herkesin bildiği konuları yazıyorsun. Alsancak stadına bu arada belediye ruhsat vermedi. Otopark Yönetmeliğine aykırı diye. Bornova' da yapılan stadın otoparkı yeterli mi ki ?
 Bülent ışık
 21 Mart 2018 Çarşamba 10:00
Avrupa'da 20 bin kişilik spor salonları var.Çigli ve Bayraklı ile birlikte nüfusu 1 milyonu geçen bölgeye 12 bin kişilik stadyum ne derece mantıklı.Biz sürekli 2.lig ya da 3.ligde oynarız diyorsanız söylenecek laf yok.
 
 21 Mart 2018 Çarşamba 09:58
Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı sokak arasında değilmi? Şehrin vizyona ihtiyacı var. Ne demek apartman arasında stad olmaz.
 Ümit Kaptan
 21 Mart 2018 Çarşamba 09:49
Adından başka bir şeyi kalmayan borçların silinmesi için amatör kümeye düşme politikası uygulayan takımın sözde taraftarının küfürleri ve etrafa verdikleri rahatsızlık gerçeğini görmezden gelen , tribüne oynayan Amigo Siyasiler bir şey kazanamaz.
 süleyman
 21 Mart 2018 Çarşamba 08:24
Oraya stad olmaz.Olmamalı amaçları fidanlık.
 açıklama
 21 Mart 2018 Çarşamba 03:36
Sayın Gürkan, Kocaoğlu'nun stadlar konusunda verdiği savaşı anlatayım. Bir;Alsancak stadını otel-avm olmaktan kurtarandır. İki; Karşıyaka'da Örnekköyde arsasını da vererek, maliyetini de üstlenerek, bakanlığa devredilmek üzere stad önerdi, bakanlık kabul etmedi. Üç; Uzundere'de aynı şartlarda önerdi, tek derdi de stadların trafik sorunu yaratmasını engellemekti! Hem kulüplerin yöneticileri, hem onların çevresindeki rantçı goygoycular her iki projenin reddedilmesini sağladılar. Bakanlığı ve iktidarın istediği de buydu zaten, bir yandan Kocaoğlu'nu ve diğer belediyeleri 'istemezükçü' ilan etmek, hem stad yapma gibi İzmir'e dönük bir yatırımdan kurtulmak! Gelinen nokta ortada, anladığım kadarıyla Kocaoğlu küstü, çekildi kenara. Durum budur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz