MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Bakıcı Almanya'ya UNESCO'yu almaya gitti!
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2015 Çarşamba 16:29

Başkan Bakıcı Almanya'ya UNESCO'yu almaya gitti!

UNESCO 39. Dünya Miras Komitesi Toplantısı UNESCO'nun dönem sözcüsü olan Almanya'nın Bonn kentinde başladı. Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne dahil edileceği toplantıya katılmak üzere Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes alan yönetimi başkanı Cengiz Topal ve Arkeolog Yusuf Yavaş ile birlikte gitti.
Birleşmiş  Milletler  Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesi için bu yıl Türkiye'den Efes ile Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı olmak üzere iki aday yer alıyor.



EFES LİSTEDE YERİNİ ALACAK
Almanya'nın Bonn kentinde başlayan komite toplantısı 8 Temmuz tarihlerinde sona erecek. Türkiye’den iki adayın yer aldığı ve toplamda 31 adayın bulunduğu liste, Dünya Miras Komitesi'nin 39'uncu dönem toplantısında karara bağlanacak. Dünya Miras Listesine dahil edilecek yeni doğal ve kültürel varlıklar arasında daha önce Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi ICOMOS’un olumlu görüş sunduğu Efes’in asıl listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

ŞİMDİ GÖZLER ALMANYA’NIN BONN KENTİNDE…
UNESCO süreci için tüm hazırlıklarını tamamlayan Selçuk ekibi  bu sabah  Türkiye Saatiyle 07:25’de  Almanya’ya uçtu. İlk olarak Selçuk’un kardeş kenti olan ve Almanya’nın Bonn kentine yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan Siegburg kentini ziyaret edecek.  4 Temmuz Cumartesi günü Bonn WCCB Kongre Merkezi’nde Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak resepsiyondan sonra 6 Temmuz Pazartesi günü Efes’in adaylığının görüşülmesi bekleniyor.

"MUTLU SONA SAYILI GÜNLER KALDI"
1994 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Efes için tarihi sürecin mutlu sonla noktalanmasına  artık sayılı günlerin kaldığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Almanya’ya giderken yaptığı konuşmada “ Hep dile getirdiğimiz bir şey vardı : ”Efes olmadan UNESCO bir eksiktir” diyorduk. Bu eksiğin giderilmesine sayılı günler kaldı. Çok büyük bir aksilik olmazsa Sayın Valimizin başkanlığındaki ekibimizle inanıyorum ki “tarihi karara” tanıklık edeceğiz. Başta Kültür ve Turizm ile Dışişleri bakanlığımız olmak üzere emeği geçen her kese canı gönülden teşekkür ediyorum. Selçuk ve dolayısıyla İzmir fazla değil yaklaşık bir hafta sonra her şeyiyle çok daha üst düzeye çıkacak bir süreci birlikte yaşamaya başlayacaktır. Çıkacak sonucun şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 muhalif
 2 Temmuz 2015 Perşembe 10:14
meryemana evi ve bülbül dağını projeye ilave etmediniz. bülbül dağına RES. yapacaksınız, inşallah verirler.......
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz