MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Çalkaya’dan net adaylık çıkışı: Hem yeşil ışık hem kendinden sonrası için tarif!
Yerel Yönetimler
2 Mart 2018 Cuma 11:04

Başkan Çalkaya’dan net adaylık çıkışı: Hem yeşil ışık hem kendinden sonrası için tarif!

Balçova Belediye Başkanı Çalkaya kendini başarılı bulduğunu söylerken, “Eğer partinin organları karar verirse, hem de vatandaşlar destek verirse, oturup seçim bildirgesini hazırlayacağım” dedi.  Çalkaya ayrıca kendisinden sonra bir kadın partilinin kenti yönetebileceğini ifade etti.

EGEDESONSÖZ- Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Çalkaya, kent ve ülke gündemine dair birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Başkan olduğu sürede ilçede gerçekleştirilen yatırım, proje ve faaliyetler hakkında bilgi veren Çalkaya, yeniden adaylığa yeşil ışık yaktı.

Çalkaya görevi bırakması halinde bir kadın partilinin başkanlığı yürütebileceğini ifade etti.

HEP AYAKLARI ÇARIKLI ANALARIN ÇOCUKLARI ŞEHİT OLUYOR
Çalkaya, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında süren operasyonlarda Afrin kırsalında çıkan çatışmada 8 askerin şehit olmasına ve yaşanan yasa değinirken, “Acı şehit haberleriyle uyandık. Olan hep Anadolu insanına oluyor. Ben Balçova termal tesislerinde 11 yıl genel müdürlük yaptım. Şehit aileleri için organize edilen programlarda gördüm. Gelenler hep ayaklarının, çarıklarının altı yarık annelerdi. Hep onların çocukları şehit oluyor.  Kravatıyla gelmiş insan sayısı 5’i geçmez” diye konuştu.

BAŞARILIYIM
Balçova’da imar konusunda kilitli olan çok sayıda arsa ve arazi olduğunu ifade eden Çalkaya, belediyenin kendi yağında kavrulduğunu söyledi. Çalkaya, “14 yıl boyunca yaptığınız şey şu. Maaşları ödemeye gelince strese başlıyorsunuz. Ben bu parayı nereden bulacağım diye. Geliriniz yoksa maaş günlerine 1 hafta kala stres yaşıyorsunuz. Başarılı mıyım, başarısız mıyım? Verdiğim vaatleri yerine getiriyorsam, ödemelerimiz yapıyorsam, birebir insan ilişkilerimde kontak kurabiliyorsam kendimi başarılı addedebilirim” dedi.

İNCİRALTI İÇİN ÖNERİ: GOLF SAHASI YAPILABİLİR
Yılan hikayesine dönen İnciraltı planları için konuşan Çalkaya, “4 milyon metrekarelik alanı sadece turizme açamazsınız. Belki bir kısmı konuta açılabilir. Ama tamamına yayılmamak şartıyla. Bir bölgesinde konut bir bölgesinde turizm olmalı. Şu an düşünemiyoruz ama yarın bu ülkenin üstünden karanlık bulutlar kalktığında düşünebiliriz. Sanat ve kültüre bir bölüm ayrılabilir. Muhakkak bunlar çözülebilecek. Kentin ihtiyacı olan sosyal donatı alanları göz önüne alınarak plan yapılabilir. Eğer dinlerler, beni çağırırlarsa kendilerine anlatırım. Buradaki sorun çözülmezse bölge gittikçe mezbeleleşir. En büyük sorunları ben yaşıyorum. Hala deniz kıyısında tarım yapmaya çalışıyoruz. Torbalı Ovası’nda, Söke Ovası’nda yapalım. Buraları planlamalıyız ama beton yığınına dönüştürmeden. Ben turizmciyim. En çok gelir getiren dallardan biri golftür. Oraya golf sahası yapılabilir. Ve her golf oynayan yanında 3-4 saat bir kişiyi taşır. Oradaki çocukları değerlendiririz. Alın size istihdam. Eğlence merkezleri oluşturursunuz. Dünyanın en çok para harcayan insanları gelir 2-3 saatte orada oyalanır. Gelir balığını yer. En iyi restoranında yemek yer. Eğlenir. Çuvala para bırakır. Sabah uçağına biner gider. Bana bunu kimse sormadı. Alan yeşil kalır, bozulmaz. Bir milyon metrekare alan” açıklamasında bulundu.

KIRGINIM
Konuyla ilgili fikrinin alınmadığını aktaran Çalkaya, “Elbette kırgınım. Beni 80 bin insan karar vermem için seçti. Ben de neleri yapabileceğimi anlattım ve oy aldım. Eğer orası planlanacaksa benim o işin içinde olmam gerekiyor. Kendi beklentilerim için değil, kentte yaşayan insanların beklentilerini yansıtmam için orada olmam lazım. Katkıda bulunmam için. Turizm alanı düşünülüyorsa ben yetkin bir insanım. Benim orada bir metrekare yerim yok. Demokrasilerin az gelişmiş olduğu ülkelerde bu tip sorunlar var” dedi.

YOL ARKADAŞIMIZDIR, DESTEKLİYORUZ!
İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 9 Nisan’daki seçimi hakkında değerlendirmede bulunan Çalkaya, rengini belli etti. Mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ve Mahmut Özgener arasında rekabete sahne olması beklenen seçim için net konuşan Çalkaya Ekonomi Üniversitesi üzerinden konuştu. Demirtaş’ın Balçova’da bulunan Ekonomi Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı olduğunu hatırlatan Çalkaya, “Bizim için Ekonomi Üniversitesi önemli. 10 bin üzerinde öğrenci var. Öğrenci yaşadığı kente her zaman değer katıyor. Bin konutta öğrenci var. Öğrenciler 2 bin lira kira ödüyor. Üniversite, Balçova ekonomisine ciddi bir katkısı var. Biz Ekonomi Üniversitesi mütevelli heyetini destekliyoruz. Bizim bir yol arkadaşlığımız var. Belediyemizin iki şirketi var. Kendilerini destekliyoruz. Bu iş siyasetin dışında. Farklı bir iş. Kentimizin sosyal ve ekonomik yapısına katkı koyuyorlar” diye konuştu.

ESNAFIMI KORUYORUM
Çalkaya, Balçova’nın AVM açısından zengin bir ilçe olduğunu ifade ederken, “Esnafımıza zarar verse de ilçemizde hipermarketler var. Esnafımı elimden geldiğince koruyorum. Ama büyük balık küçük balığı yer. Ufak tefek eksiklikler görsek bile esnafımıza ceza yazmıyoruz. Denetlemiyor muyuz? Denetliyoruz. Eksiğini bulduğumuzda ceza kesmek yerine geliştirmeyi doğru buluyorum. Bunca yıldır zabıtamızın tek bir kuruş ceza kestiği görülmemiştir” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI: İZMİR’E EN AZ 300 YATAKLI BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ LAZIM
İlçede uyuşturucu ile mücadele edildiğini söyleyen Çalkaya, “Personelimden kullananları tespit ettik. Çağırdık konuştuk. Arkadaş bunu bırakmalısın. Ege Üniversitesi’ne gittik, dolu yataklar. Başka bir hastaneye gittik 6 ay sonrasına gün verdiler. Bunları polisiye önlemlerle önleyemezsiniz. Sağlık bakanlığını İzmir’de en az 200-300 yataklı bir rehabilitasyon merkezi açması lazım. Tedavi ettirmediğimiz sürece bu işin çözümü yok. 3 ay sonra tekrar gelir. Tedaviden sonra iş bulmalısınız” diye konuştu.

İŞTEN ÇIKAN SUÇ İŞLERSE BEN DE KENDİMİ SORUMLU HİSSEDECEĞİM
“Taşeron yasası üzerinden açıklamalar yapan Çalkaya, “Benim partim de buna karşı. 250 işçim var. 40’în üzerinde emekli var. Çıkışını vereceğim. Bu insanlar zaten ihtiyacı olduğu için burada. 20’nin üzerinde sabıkası olan arkadaşımız var. Bunları da çıkaracağım. Ne yapacağız? Dışarı çıkardık. Koruma ve kollama görevini yerine getirmezsek, yarın suç işlediğinde onlar kadar ben de sorumluyum. Devletin de böyle görmesi gerekiyor. Geçmişte yatmış, çıktı, bitti. Ben buna iş vermeliyim. Vermezsem yine eski işine dönecek. Ya hırsızlık yapacak ya uyuşturucu satacak. Yasanın elden geçmeye ihtiyacı var. Bu hatadan dönülmezse ben bir zaman sonra çağıracağım ve sizi işten çıkarmak zorundayım, iş akdini feshediyorum diyeceğim. İçim sızlaya sızlaya söyleyeceğim. Eğer bu arkadaş sonra bir suça karışırsa ben kendimi suçlu hissedeceğim. Ben işlerine devamından yanayım. Eskiden zaten 6-7 tane çalıştırmak zorundaydık. 15-20 sene önce bir hata yapmış. Arkadaş çık diyoruz” yorumunda bulundu.

BENDEN SONRA BİR BAYAN BU KENTİ YÖNETEBİLİR
Çalkaya, ilçe siyasetinde kadın ağırlığını yorumlarken, “Yüzde 51’i kadın olan tek örgüt CHP Balçova’dır. Belediye meclis üyelerimizin yüzde 48’i bayan. İlçe başkanım 6 yıldır bayan. Bizden sonra AK Parti, MHP bir dönem, şimdi İYİ Parti’nin ilçe başkanı da bayan. Biz kadın hareketini doğru yerden başlatmışız. Balçova’da siyasetin kaburgasını kadınlara verdik. Benden sonra bir bayan içimizden çıkıp bu kenti yönetebilir” dedi.

ULAŞIM SORUNUNA DEĞİNDİ
İzmir’in yeni bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu söyleyen Çalkaya, “Veriler İzmir Büyükşehir Belediyesi elindedir. Onlar da ulaşım için önemli hamleler yapıyor. Ulaşım bu kentte yaşayan insanların ortak sorunu. Bu kentteki insanların yüzde 30’u AK Partili, yüzde 10’u MHP’li, geri kalan CHP’li ve diğer partili. Bu işin siyasi bir tarafı yok. Politik tarafını bir kenara bırakmalısınız. Çözüm odaklı bakılmalı” açıklamasında bulundu.   

ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK
Çalkaya 2019’da aday olup olmayacağıyla ilgili konuşurken, “Eğer partinin organları karar verirse, hem de vatandaşlar destek verirse, oturup seçim bildirgesini hazırlayacağım. Şimdiden bir şey söylemek doğru değil” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ayhan
 3 Mart 2018 Cumartesi 10:11
Sayın Başkanım ,Ekrem Bey gidince Universite biir yere gitmeyecek. İzmir Ticaret Odası malı olan Üniversitemiz büyümesine devam edecek.
 Uğur
 2 Mart 2018 Cuma 17:18
Hükümet, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi herkes İnciraltı plansın diyor ama nedense yıllardır planlanmıyor. İnciraltı neden planlanmıyor birisi açıklasın artık...
 Balcovali
 2 Mart 2018 Cuma 16:12
Baskanimiz birde dugun salonlarina kesilen cezalardan bahsetseymis halkini daha dogru bilgilwndirnis olurdu.
 başarılı başkana
 2 Mart 2018 Cuma 14:25
sayın çalkaya çok başarılı ve mütevazi bir başkandır dediği gibi balçovada bir sürü arsa kilitli bunların öncelikle imara açılması lazım inciraltı, balçova arsa mağdurlarının arsaları gibi hem ilçe hem izmir hemde arsa sahipleri açısından çok iy olur özellikle ilçe açısından bugün balçova izmirin en gelişmiş ilçesi olabilir çünkü çok kıymetli arsaları var ayrıca belediyeninde paraya ihtiyacı var başkana sesleniyorum söz konusu arsaların biran önce planlanması işinin takibinde olmalısınız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz