MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Dalgıç’tan 2019 mesajı: 2014’te aldığımız oydan fazlasını alacağız!
Yerel Yönetimler
13 Kasım 2018 Salı 11:32

Başkan Dalgıç’tan 2019 mesajı: 2014’te aldığımız oydan fazlasını alacağız!

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “Bizim belediye başkanlığımız devam ediyor. Biz de aday adayıyız. Benimle birlikte 11 tane aday adayı arkadaşımız var. Devam edeceğimizi ifade edebilirim. Biz artık şunları yapacağız demiyoruz. Planlanmış bir rotada gidiyoruz. Bir tomar süreçten geçtikten sonra Çeşme’yi başka bir noktaya taşımak için yaptığımız çalışmaların sonlanması lazım. Yoksa evde çok daha rahat bir koltuğum var. 2014’te aldığımız oy oranından fazlasını alacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.  31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek seçimler için aday adaylığını açıklayan Başkan Dalgıç önemli mesajlar verdi. İlk döneminin ardından ikinci dönem için kolları sıvayan Dalgıç ayrıca parti içi yarışa dair de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HİÇ ZORLANMADIM!
Dalgıç, “20 senedir belediyeciliğin içindeyiz. Meclis üyeliği ve Alaçatı Belediye Başkanlığı’ndan sonra Çeşme Belediye Başkanı oldum. Hiç zorlanmadım. Ama iki belediye birleşince bilgisayar programları bile tutmuyor. Sokak numaraları çatıştı. Birçok çalışma Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanına girmeye başlamıştı. İlk başlarda vatandaşlar arasında bunlar oturmamıştı. Ama şimdi anlaşılıyor” dedi.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI YATIRIM GERÇEKTEN YOK SAYILABİLECEK SEVİYEDEDİR
“Hükümetin yaptığı yatırım gerçekten yok sayılabilecek seviyededir” açıklamasını yapan Dalgıç, “Çeşme’nin 250 kilometrekaresi boştur. Bir şey yapılsın anlamında söylemiyorum. En büyük tanınırlığı olan bir bölge. Buranın planlarının önünün açılması lazım. Golf alanı yapalım diyoruz. Ciddi temaslarımız var. Bu alanların tahsis edilmesi lazım. Yatırımları bırakın projeleri hazır. Yüz binlerce turist getirmeyecektir ama o bölgenin prestijinin artmasına katkı sağlayacaktır. Turizm haricinde konut alanında plan yapmam diyorum. Her zaman söyledim. ‘Çeşme betonlaşıyor’ diyorlar. Yok öyle bir şey. Çeşme zaten betonlaşamaz. Turizm en büyük girdilerimizden birisi. Biz herkesten çok mevcut yasalara saygılıyız ve uyguluyoruz. İmar barışıyla ilgili sıkıntılar var. Mezardan babam çıksa izin vermem demiştim. Biz önümüzün açılmasıyla ilgili destek istiyoruz. Bu boş alanların çok büyük bölümü devletin tasarrufu ve hükmü altında. Bundan dolayı önü açılsın diyoruz. Yerel malzeme ve yatay genişleme diye yıllardır söylüyoruz. Hükümet şimdi bunu söylemeye başladı” diye konuştu.

MİSAK-I MİLİ SINIRLARI İÇİNDE HER İLDEN İNSAN BENİM YURTTAŞIMDIR
Çeşme’nin en çok İstanbul’dan göç almasını değerlendiren Dalgıç, ayrıca ilçedeki gelişime dair önemli açıklamalar yaptı. Dalgıç, “2014’te göreve geldiğimde Çeşme çarşısındaki dükkanların yüzde 50’si kapalıydı. Son 3 yıldır kapalı olan esnafımız yok. Verim alıyorlar. Çeşme’nin mutlaka tarım yönü olmalı ama en büyük geçim kaynağımız turizm.  Çeşme’de şu an 81 ilden vatandaşım var. Türkiye mozaiği gibi. Bunun içinden tabi ki İstanbul’dan gelen de var. Bir İstanbul algısı çıktı. Misak-ı Mili sınırları içinde her ilden insan benim yurttaşımdır. Bunu onur ve gururla söylüyorum. Rant kelimesini sevmiyorum. Ekonomik girdi diyorum. Biz turizm ilçesiyiz, davetkarız. İnsanları davet ediyoruz.  2004 yılında Alaçatı’da bir arsayı 20 bin liraya alırken şimdi 2 buçuk milyona alıyorsun. Şimdi buna rant elde etti mi diyeceğiz? Bu ekonomik girdidir. Belediye ve yönetimsel olarak oradaki ekonomik girdiyi arttıramıyorsanız oradaki insanları bakış açısını değiştiremezsiniz” dedi.

3-4 DÖNEM DAHA BAŞKANLIK YAPACAĞIM, FAZLA DEĞİL!
Kendi adaylığıyla ilgili açıklama yapan Dalgıç birinci dönemini geride bırakacak olmasıyla ilgili esprili bir şekilde konuştu ve “Ailecek 3 kuşaktır Çeşme’de yaşıyoruz. Ailem orada yaşıyor. Ben Çeşme’de sadece belediye başkanı değilim. 3-4 dönem daha başkanlık yapacağım, fazla değil! Torunlarım da Çeşme’de yaşayacak. Ben ne kendime ne aileme laf söyletmem. Hukuk dışında bir şey yapmıyoruz. Yanlış plan da yapmam” açıklamasını yaptı.

EVDE ÇOK DAHA RAHAT BİR KOLTUĞUM VAR
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimler için parti içinde gerçekleşen yarışa ilişkin konuşan Dalgıç, “Bizim belediye başkanlığımız devam ediyor. Biz de aday adayıyız. Benimle birlikte 11 tane aday adayı arkadaşımız var. Onlar için bir şey söyleyemem. Devam edeceğimizi ifade edebilirim. Biz artık şunları yapacağız demiyoruz. Planlanmış bir rotada gidiyoruz. Bir tomar süreçten geçtikten sonra Çeşme’yi başka bir noktaya taşımak için yaptığımız çalışmaların sonlanması lazım. Yoksa evde çok daha rahat bir koltuğum var” dedi.

2014’TE ALDIĞIMIZ OYDAN FAZLASINI ALACAĞIZ!
“2014’te aldığımız oy oranından fazlasını alacağız” diyerek sözlerine devam eden Dalgıç, CHP içindeki aday adaylığı yarışına dair de konuştu. Dalgıç, “Partinin içinde bir denge olmaz. Hepimiz CHP üyesiyiz. Başkanlıkta rozetsiz, eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz. İzmir özelinde baktığımızda Aziz Kocaoğlu’nun kendi kararıdır. Çok da saygı duyuyorum. Yaptıkları için de çok teşekkür ederim. Belli noktalarda bırakmak da lazım… Ama CHP’nin göründüğü gibi bir karmaşası yok. Süreçler tamamlandığında İzmir tek bir yumruk halinde Aziz Başkan’ın bıraktığı işleri devam ettirecektir gelen arkadaşımız. İnşallah biz de yanında olarak destek olacağız. Biz hepimiz bir siyasal akrabayız” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz