MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Delican’dan sandık raporu: Kaç kişi görev yapacak?
Seçim 2015
30 Mayıs 2015 Cumartesi 10:32

Başkan Delican’dan sandık raporu: Kaç kişi görev yapacak?

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’de toplam 8 bin 963 sandık bulunduğunu ve sandık başı görevlilerinin 2 etap olmak üzere yoğun bir eğitim gördüğünü söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Uhud tepesindeki okçular” olarak seslendiği sandık görevlilerinin İzmir’de seçmenlerin emanetini korumak için hazır olduğunu söyleyen Delican, “Sandıkların önemini biliyoruz, hiçbir oyumuzun heba olmaması için tüm sandık görevlilerimiz, 7 Haziran’da görevleri başında olarak seçmenlerimizin emanetlerine sahip çıkacaklar” dedi.
 
50 BİN KİŞİ GÖREV YAPACAK
AK Parti İzmir Seçim İşleri Başkanlığı’nın yoğun ve titiz bir çalışma yürüttüğünü belirten Delican, “İzmir’de toplam 8 bin 963 sandık var. Okul sayısı da bin 651. Her sandıkta bir asil bir yedek olmak üzere iki resmi sandık görevlimiz olacak. Ayrıca her sandıkta en az iki müşahidimiz bulunacak. İzmir’de seçim günü tüm sandıklarda ve okullarımızda görev yapacak toplam görevli sayımız ise yaklaşık 50 bin kişi” diye konuştu.
 
AVUKATLARIMIZ SANDIKLARDA OLACAK
Seçim günü avukatların da sandık başlarında olacağını, seçim sonrası, sandık başı ve ilçe seçim kurullarında itirazların takibinin yapılacağına dikkat çeken Delican, şöyle konuştu; “İzmir genelinde 200’ün üzerinde hukukçu (Avukat) kadromuz hazır. Tüm sandık başı görevlilerimiz için İlçe Seçim Koordinasyon Merkezlerinde (SKM) düzenlediğimiz ilk etap eğitimleri tamamlandı. İkinci tur eğitimlerimiz devam ediyor. İkinci tur eğitimlerde 6 Haziran gününe kadar sürecek.”
 
Sandıkların önemini bildiklerini ve hiçbir oyun heba olmaması için sandık görevlilerinin son ana kadar görevleri başında olacağını dile getiren İl Başkanı Delican, herkesin görevi başında olacağına vurgu yaptı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 arda cevahir
 31 Mayıs 2015 Pazar 01:31
Gerek CHP gereksede Mhp sandik gorevlilerine yogun egitim veriyor oylar calinmasin diye. gel bu habere akp egitim veriyormus peki ne diye oylari calsinlar diyemi
  Mustafa Yıldırım
 30 Mayıs 2015 Cumartesi 23:08
Sy bş siz ve teşkilat bş vede ekibin teşkilatşarı heyacanlardınız siz bize önem verdiniz bizde size izmir birinciliğini vereceyiz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz