MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Kocaoğlu 13 yılı böyle özetledi... Hep engelli koşusu yaptım
Yerel Yönetimler
12 Eylül 2017 Salı 10:06

Başkan Kocaoğlu 13 yılı böyle özetledi... Hep engelli koşusu yaptım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın Seferihisar’da düzenlediği yaz kampında, mühendis adayı gençlerin sorularını yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın İzmir Seferihisar ilçesinde gerçekleştirdiği 16. Yaz Eğitim Kampı’nda harita mühendisliği öğrencileri ile buluştu. 

HKMO Genel Başkanı Ertuğrul Candaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Kentsel değerler ve kent yönetimi” konulu panelde konuşmacı olan İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonraki süreci, projelerini ve çalışma prensiplerini anlattı. Farklı illerin üniversitelerinde okuyan harita mühendisliği öğrencileri, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın yöneticileri ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu panelde Başkan Kocaoğlu, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını tek tek yanıtladı.

EN GÜZEL CEVABI İZMİRLİLER VERDİ
Başkan Kocaoğlu, Selçuk’taki İZBAN töreni ile 9 Eylül’de yaşananların sorulması üzerine, “Bu konu basında ve sosyal medyada yeteri kadar yer aldı. Ben olaydan sonra bir basın bülteni ile konuyu açıkladım. Burada bu konuya girersek siyasete girmiş oluruz. Sadece şu kadarını söyleyeyim: İzmirliler, 9 Eylül programlarına coşkulu katılımlarıyla en güzel cevabı verdi” diye konuştu.

TIRMALAYA TIRMALAYA...
Muhalefet partisinin belediye başkanı olarak görev yapmanın sıkıntılarının neler olduğu yönündeki bir soruya da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aziz Kocaoğlu'nun başkanlık yaptığı 13,5 yıl içinde, belediyenin yaptığı ve belediyenin görevleri içerisinde sayılabilecek hiçbir projeye bir kuruş destek almamıştır. İzmir vilayetinin merkezi hükümetten aldığı bedel, 2016 yılında 13.5 milyardır. Bu miktar, bir ilin alması gereken zorunlu harcamalar için verilmiş bir bedeldir. Ama belediye bir kuruş destek almamıştır.  Bir tramvay projesi yapıyoruz. Onay için önce Alt Yapılar Genel Müdürlüğü’ne, sonra Yüksek Planlama Kurulu’na, Hazine’ye gidiyorsunuz. Bu incelemeler başka belediyelerde bir haftada, 15 günde biterken, bizimki 2.5 yıl sürdü.  Ben göreve başladığım günden itibaren merkezi hükümetten sadece imza istedim; izin istedim.  Ama çaresizlik, sıkışmışlık bizi daha fazla motive ediyor. Tırmalaya tırmalaya, çabalaya çabalaya, önünde başka seçenek olmadığı için koşarak ilerlemeye çalışıyorsun. Hiç düz yolda koştuğumuzu bilmem; biz hep engelli koşuyoruz. Engelleri aştıkça yolumuza devam ediyoruz.” 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 13 Eylül 2017 Çarşamba 10:31
Antalyanın izmirden tek üstün yanı Turizm bunun dışında hiç bir ynaı üstün olamaz zaten aradaki büyük nüfus farkı buna müsade etmez. bunları yazanların hepsi wowturkey isimli sitenin trolleri. girin bakın izmir sayfalarında aynı şeyleri yazıyorlar.
 süleyman
 13 Eylül 2017 Çarşamba 08:03
Antalya projelerde oçuyor yazmış.Ne yapılmış Antalyada AVM .Hangi projeymiş o uçan 3 biiş değilmi üstelik hırsızlık yoktmiş proje yazda görelim.Metro,İZBAN,körfez temizliği,arıtma sistemleri,çiçek alımları,süt kuzusu projeleri,tramvayler,vapurlar,otobüsler,tramvaylar,90 dakika uygulaması daha yazılacaklarda var.
 taşeron
 12 Eylül 2017 Salı 19:15
şu olmuş bu olmuş bırakın bu işleri çevre sağlığında (taşeron) işçilerin ayın ilk haftasında ödenmesi gereken maaşları ödenmiyor birazda bunları söyleyin
 Hedef saptırmak
 12 Eylül 2017 Salı 18:41
İzmir ve Eskişehir kıyaslaması zaman zaman yazılıyor.Coğrafi yapı ilk önce farklı, bunun mantıklı açıklaması olamaz olsa olsa amatörce hedef saptırmaya çalışmaktır.Beyhude çaba
 Mozaik
 12 Eylül 2017 Salı 17:12
Türkiye‘nin değişik yerlerinden birçok insana görüşüyorum kısa ve öz "İzmirde ulaşım çözülmüş , süt kuzusu, Tire süt ve onun hayvanlarına yedirilmek üzere belediyenin mısır için projesinin başarılı olması, sorumlu kamu kurumları olmasına rağmen belediyenin kimyasal olmadan 50.000 zeytin ağacını kurtarması ülkeye örnek olmuş" Sonuç; bütün illerdeki insanlar Kocaoğlunu taktir ediyor, emsalleri kıskanıyor.Aldığı oy İzmir‘de partilerüstü oy alıyor.Metro konusunda tüm partililer İzmire yardım etmeyenleri biliyor.Sandığa az kaldı.
 emre
 12 Eylül 2017 Salı 13:57
biz başkan için mukemmel demedik belgelerle konuşup ispat ediyoruz..ileri biyolojık arıtmada turkıye 1. izmir. kredi notu en yuksek belediye yine izmir. iahele kanunu son 10 yılda 125 kere değişti bunu unutuyorsunuz. adam nasıl iahele yapacağını şaşırdı ha bide 300 yılla çete reisi olarak yargılanması var . bunlar hep unutuluyor. size göre uçmak nedir..gokdelen avm mi. gelişmişlik bunlar değil. izmir istanbul olmasın.
 sezarın hakkı sezara
 12 Eylül 2017 Salı 12:54
ilk olarak Aliağalı kardeşim. eskişehir İzmire göre çok ufak bir şehir. nüfusu 900.000!! izmirin 4.5 milyon. trafik sorunu yok ! medya ve yerel baskı yok! nüfus yogulugu yok! bırakında bazı şeyleri yapmak izmire göre kolay olsun.ayrıca eskişehir de AKP oy oranı neredeyse kafa kafaya oldugu için eskişehir şu an güzel yatırım alıyor. en başta yapılan stada bakabilirsiniz. birde izmire yapılacak olanlara bakın!!! Hamza dağ konusuna gelince. kendisi daha önce izmir ve bayanları hakkında ileri geri konuşmuş. görüntüsü noaml ama içinde gerici bir insan oldugunu düşünüyorum. çokta şey etmemek lazım kendsini. zaten hiç inandırıcı değil! Son olarak aziz başkana yapılanı selçuk halkına yıkmamak lazım. çünkü orada yuhalayanların bindirilmiş kıtalar oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu şehrin %70 gibi büyük bir kısmı farklı partilere oyveriyor, %55 i de zaten aziz kocaoğluna oy vermiş. sizce yuhalanma gibi bir durum başka ne şekilde olabilir?
 
 12 Eylül 2017 Salı 12:41
çalışmayan adama yol verilmeli. Antalya ve Mersin belediyeleri chp liydi. Çalışmadıkları icin mhp ve akp aldı. Şuan Antalya projelerde uçuyor. İzmir yerinde sayıyor. Eskişehirde durum tam tersi baskan calısıyor ve chp de kazanıyor. İzmire taze kan şart. Bunun icin baskanın yollanması lazım.
 emre
 12 Eylül 2017 Salı 12:20
biliyoruz baskan metroda, fuar izmirde, ced raporlarında hep ayni şeyi yaptılar geciktirdiler yaptirtmadilar izin vermediler. ama izmirli biliyor bunlarin yaticak yeri yok 2019 da daha düşük oy alicaklar izmirliyi salak saniyolar
 
 12 Eylül 2017 Salı 12:18
Yılmaz Büyükerşen' in röportajının bir bölümü. Aliağalı arkadaş iyi okusun. " 2004-2009 dönemi Eskişehir için kayıp bir 5 yıl oldu. Bu dönemde de bir çok projeyi hayata geçirmemize rağmen bir kısmını da Büyükşehir Meclisi’nde çoğunlukta olan iktidar partisine mensup meclis üyelerinin katı ve ısrarlı tavırlarıyla engellemeleri nedeniyle gerçekleştiremedik. Tramvay sisteminin 1’nci etabı 2004 yılının sonunda hizmete girmesinin ardından biz hemen 2’nci etap proje hazırlama çalışmalarına başladık. Büyükşehir Meclisi’nden de başkanlığa bu konuda yetkiyi de aldık. Ancak, projenin hayata geçirilmesi için Devlet Yatırım Programına alınması gerekiyordu. Projeyi tam olarak hazırlayıp Hazine’ye gönderdik, yıl 2006. Ancak tramvay 2. Etap projesi bir türlü yatırım programına alınmadı. 2006’dan 2010 yılına kadar projenin Devlet Yatırım Programı’na alınmasını bekledik. Yani o dönemde 4 yıl kaybettik. Diğer önemli bir engeli de 1/25 binlik planlarda yaşadık. Büyükşehir Meclisi’nde AKP çoğunlukta olduğu için doğal olarak ihtisas komisyonlarında da onların çoğunluğu vardı. Eskişehir’in 50 yıllık geleceğini planlayan 1/25 binlik planı hazırlayıp Meclis gündemine getirdik ardından da komisyona gönderdik. Ancak dönem sonuna yani 2009 yerel seçimlerine kadar komisyonda görüşülüp meclise gelmedi. Dolayısıyla da plan yaklaşık 3 yıl komisyonda bekledi... " Eskişehir'e belki de hayatında gitmemiş , iki fotoğrafa bakıp çok modern şehir zanneden bilgisi olmayan ama fikri olan insanlar dolu. Eskişehir ufak bir yer olmasına rağmen trafik problemi var, otopark problemi var, çarpık yapılaşma problemi var, sağa sola ağaç dikmekle, 2 park yapmakla , gözün gördüğü yerde Porsuk çayını düzenleyip, arka taraflarını boş vermekle bu işler olmuyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz