MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Kocaoğlu’ndan bayram müjdesi: Yüzülebilir Körfez için dev adım!
Yerel Yönetimler
23 Haziran 2017 Cuma 12:47

Başkan Kocaoğlu’ndan bayram müjdesi: Yüzülebilir Körfez için dev adım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yüzülebilir Körfez Projesi’yle ilgili, “Son yaptığımız incelemelere göre bu dev projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi gücüyle gerçekleştirebileceğini tespit ettik. Şimdi start verip yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye personel ve bürokratlarıyla bayramlaştı.

Büyükşehir belediyesi meclis salonunda gerçekleşen törende konuşan Başkan Kocaoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu göreve geldiği 2004 yılında bu yana gerçekleşen proje ile yatırımlardan örnekler ayrıca yüzülebilir körfez projesiyle ilgili de çok önemli bilgiler verdi.

TAVİZSİZ DEVAM EDİYORUZ
Kocaoğlu, “En çok yatırım yaptığımız, istihdam yarattığımız ve kentin kalkınması için sanayisinden, tarımına, hizmet sektöründen turizmine birçok konuda İzmir’i ayağa kaldırmak üzere çalışmalar yapıyoruz. 2004 yılında çıktığımız yolculukta bir hedef belirledik, yol haritası yaptık. O yol haritası üzerinde tavizsiz devam ediyoruz. Her sene gözden geçiriyor, irdeliyoruz. Ama 5 senede bir gelinen koşullara göre revize ediyoruz. 5 yıllık dönemlerle stratejik planımızı değerlendiriyoruz” dedi.

MÜTEVAZİ OLMAYA GEREK YOK
“Yapmayı düşündüğümüz birçok projeyi gerçekleştirdik” diyerek konuşmasına devam eden Kocaoğlu, “İzmir çok önemli bir mesafe kat etti. İzmir’in üzerindeki durgunluğu silkeleyip attık. Şu anda İzmir Türkiye’nin en çok dikkat ettiği, takip ettiği, en çok yaşamak istediği bir kent haline geldi. Bunu birlikte başardık. Burada çok mütevazi olmaya gerek yok. Bu işin lokomotifi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizdir. Biz inandık, tasarruf ettik, doğru bir finans politikası izledik. Belediyemizi Türkiye’nin en güçlü devlet kurumlarının başına çektik. Bugün herkes İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ülkede ve dünyadaki itibarından, gücünden, yönetim anlayışından bahsediyor. İzmir modeli diye nitelendirdiğimiz yerelde kalkınma stratejimizden bahsediyorlar. Ne mutlu bize!” açıklamasını yaptı.

HER İLİ PEŞİNİZE TAKABİLİRSİNİZ AMA İZMİRLİYİ GÖTÜREMEZSİNİZ!
Kocaoğlu, “Kim olursa olsun nereden gelirse gelsin 4 milyon 250 bin İzmirli hemşerilerimizle çok büyük bir birliktelik içindeyiz. Birbirimize inanıyoruz, birlikte hareket ediyoruz. Birlikte hareket ederek hedefe yürüyoruz. Bunun sonucunda da başarı geliyor. İzmir iş alemi, İzmirli hemşerilerimiz bırakın çalışmayı, işine, gücüne, eğitime, sağlığa, önem vermesini, yaşam standardını da sürekli yükseltiyor. Ama yaşam felsefesinden, bildiği doğrulardan taviz vermiyor. Her ili peşinize takıp götürebilirsiniz. Belli konuşmalarla belli yerlere sürükleyebilirsiniz. Eylemi, icraatı bir tarafa bırakarak söyleyerek peşinize takıp götürebilirsiniz. Ama İzmirliyi götüremezsiniz. İzmirliye bir şeyi dayatamazsınız. İzmirli sizinle güven bağını kuracak. İzmirli size inanacak. Sizinle yürüyebileceği o yolculukta zarar görmeyeceğini, tam tersi sorunlarının çözüleceğini bilecek. İzmir iş alemi, İzmir bürokrasisi, İzmir çiftçisi, İzmir’in kalkınması için yoğun bir şekilde çalışıyor, çalışmaya da devam edecek. Çünkü ortamı sağlayan, yatırımlara öncülük yapan, alt yapıyı geliştiren bir belediye var” dedi.

2019’DA 250 KİLOMETREDEN FAZLA OLACAK
Yatırımları özetleyen Kocaoğlu, raylı sistem hakkında bilgi verirken, “Hepinizin bildiği 11 kilometrelik raylı sistem ağını 138 kilometreye ulaştırdık. Tramvay yıl sonunda 13 kilometre daha ilave oluyor. Hükümeti Aliağa ve Bergama için bekliyoruz. Kınık’ta deniyor, biz hepsine varız. Toplam 258 kilometre olacak. 2019 yılında biteni bitmeyeni, kazması vurulmuş 250 kilometreden fazla bir raylı sistem ağına kavuşacağız” diye konuştu. 

SİZ BU KENTİ KALKINDIRAMAZSINIZ!
Kocaoğlu, “Çevre yatırımlarına baktığımızda İzmir bırakın Türkiye’yi dünyayla yarışıyor. Kuzey Almanya dünyada en önde gelen bölgelerden bir tanesidir. Katı atık tesisimizin problemini çözdüğümüzde Kuzey Almanya ile çevre arıtma, katı atık bertaraf, çamur çürütme yatırımlarıyla yarışacak duruma geliyoruz. Bir zamanlar kentler konuşulurken sanayisi öne çıkan kentler dünyada prim yapıyordu. Bir zamanlar finansı öne çıkan kentler prim yapıyordu. Bugün eğer kentinizi yaşanabilir hale getirmezseniz, çevre yatırımları yapmazsanız, suyunuzu, havanızı, toprağınızı korumazsanız, iyi tarım ve hayvancılık uygulamaları yapmazsanız siz kenti sağlıklı bir hale getiremezseniz, koruyamadıklarınızı yeniden kazanmazsanız siz bu kenti kalkındıramazsınız. Siz kentte kültür sanat faaliyetlerine önem vermezseniz, alt yapıyı tamamlamazsanız siz bu kenti kalkındıramazsınız. Gelen ziyaretçilere sağlıklı gıda, güzel sanat etkinlikleri sunamazsanız bu kenti belki balon olarak şişirip bir noktaya gelebilirsiniz ama kalkınmayı sürdüremezsiniz” açıklamasını yaptı.  

İZMİR DÜNYADA ÇOK FARKLI BİR BOYUTA GELECEKTİR!
Kocaoğlu konuşması sırasında önemli bir bilgi verdi. Yüzülebilir Körfez Projesi’ne ilişkin açıklama yapan Kocaoğlu, “Hayal ederek kenti ileriye taşıyacağız. Bir büyük projemiz var. Dün İZSU genel müdürlüğümüzde bir toplantı gerçekleştirdik. Yüzülebilir körfez hedefi. Son yaptığımız incelemelere göre bu dev projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi gücüyle gerçekleştirebileceğini tespit ettik. Şimdi start verip yolumuza devam edeceğiz. 10 senedir bu proje için araştırma yapmaya devam ediyoruz. Hemen hemen avam da olsa bütün boyutları çıktı. Finansal ve kapasite vs yapılacak olanlar. Süreç var. İZSU Genel Müdürlüğümüz bugünden hazırlık yapar ise bu ihaleye hazırlanabilir. Büyük oranda kendi öz kaynaklarıyla belli miktarına İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğine ya da kredi olanaklarıyla çözebilir diye gördük. Arkadaşlar süreci başlatıyor. Bu uzun ince bir yol. İhalesi var, projenin yapılması var. Ama önemli olan ve şu aşamada söylenecek şey; dün yapabilirlik tespitini yaptık. Özü bu. Maliyeti için çok erken. Bu proje bizim önceliğimiz. Bu proje tek başına dünyanın geri dönüşüm açısından en büyük projelerinden bir tanesi olacaktır. Bunu başardığımız zaman hatta kazmayı vurduğumuz zaman İzmir dünyada çok farklı bir boyuta gelecektir” dedi.

KOCAOĞLU LONDRA’DAKİ YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISINA KATILACAK
Kocaoğlu, “Geçtiğimiz günlerde kazandığımız 2 buçuk milyon EURO’luk bağışla da Gediz havzasının yapılıp iyileştirilmesi için uğraşacağız. Bayramdan sonra Londra’ya gidiyoruz. Düzenlenecek yerel yönetimler toplantısında İzmir’in finans yapısını, yerel yönetim yapısını, yerelde kalkınma hedeflerini ve uygulamalarını anlatacağız. Yani sözün özü; inanırsanız, çalışırsanız, kaynaklarınızı doğru kullanırsanız, israftan sakınıp doğru hedefler koyarsanız her gün biraz daha ileriye gidersiniz. İleriye gitmek kentte yaşayan insanların mutlu olması demektir. İleriye gitmek kentte yaşayan insanların gelir düzeyinin artması demektir. Daha sağlıklı bir çevrede afete dayalı konutlarda yaşaması demektir. Geliştikçe sorumluluğunuz artıyor. Geliştikçe sorunlar, projeler ortaya çıkıyor. Geliştikçe daha çok kaynağa ihtiyacımız oluyor. Geliştikçe duramıyorsunuz. Çarkı döndürmek yatırım yapmak zorundasınız. Biz de bunları sizlerle birlikte yapacağız. İnançlı ve kararlıyız. Biz hemşerilerimize bir güven tesis ettik. Bu güveni sarsmadan hatta güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇALIŞMAZSAK DEDİKODU YAPIYORUZ
Ramazan Bayramı özelinde konuşan Kocaoğlu, “Birlik olalım, birbirimize sahip çıkalım. Mesaimizi çalışmalarımızı özveriyle yapalım. Zaten geliyoruz mesaiye. Çalışmazsak vakit geçmiyor. Çalışmazsak dedikodu yapıyoruz. Ne kadar yoğun çalışırsak o kadar hem bedenimize hem ruhumuza faydamız olacaktır. Tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bu bayramdan barış çıksın, savaş çıkmasın. Kardeşlik çıksın düşmanlık çıkmasın” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Baskan
 23 Haziran 2017 Cuma 22:10
Hersey guzel hos ekonomisi iyi sehrimizin ama. Su izban kemerde ve diger istasyonlarda yuruyemeyen merdivenlere ne demeli. Yollardaki cukurlara ne demeli. Gogus hastanesi onunde yagmur yaginca biriken suya ne demeli. Bunu hic bir burokrat calisan gormuyor mu gormezden mi geliyor?
 taşeron
 23 Haziran 2017 Cuma 19:04
büyük başkan çevre sağlığında çalışan taşeron ilaçlamacıları unutma
 emre
 23 Haziran 2017 Cuma 15:11
helal başkana tcdd na ihtiyacımız yok..iş ankaraya kalırsa otogar metrosu gibi olur bu iş golge etmeyın başka ihsan eylemez
 
 23 Haziran 2017 Cuma 14:36
TCDD'nin yapacağı işi de mi belediye yapacak , anlamadım ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz