MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Koştu o karar için ne dedi?
Yerel Yönetimler
10 Haziran 2019 Pazartesi 14:18

Başkan Koştu o karar için ne dedi?

Bergama ilçesinde, belediyeye ait olan Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri'nde, alkol tüketimi yasaklandı. Tartışmalara yol açan kararın ardından açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, mekanın aile sosyal tesisleri olarak kullanıldığını, dünyanın her yerinde bu tür düzenlemelere gidildiğini söyledi.

Bergama Belediyesi tarafından Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri'nde alkol tüketimini yasaklandı. Karar tartışmalara neden olunca Bergama Belediye Başkanı AK Parti'li Hakan Koştu, açıklama yaptı. Belediyenin tek sosyal tesisi olduğunu, bundan önceki 2 dönemde de Bergama'ya sosyal tesis kazandırılmadığını savunan Koştu, "Mevcut sosyal tesis de 10 yıl önce aile sosyal tesisi olarak ilçeye kazandırılmış. Daha önce içinde bir kiracı vardı ardından belediye işletmeye başladı. Burası aile sosyal tesisi olarak planlandı ama bu şekilde kullanılamıyordu. İçinde çocuk parkı var. Açık kapalı alanlarda alkol tüketimi serbestti. Bundan dolayı da tesislerde bir düzensizlik söz konusuydu" dedi.

Tesiste sadece alkolsüz hizmet verilmesine yönelik düzenleme yapıldığını, mekana çocukların ve okullardan piknik yapmak için öğrencilerin de geldiğini vurgulayan Koştu, "Burada bir düzenlemeye ihtiyaç vardı ve biz de bu düzenlemeyi yaptık sadece. Bundan sonra Bergama'ya farklı sosyal tesisler de kazandıracağız" diye konuştu.

Kararın ardından bazı eleştiriler yapıldığını dile getiren Koştu, "'Baskıcı, yasakçı' dediler. Öyle değil, bu sadece bir düzenleme. Üstelik sadece Türkiye'ye ait bir düzenleme değil. Dünyanın her tarafında böyle bir düzenlemeye gidiliyor. Çocukların, ailelerin kullandığı böyle bir yerde bu tür düzenleme yapılabilir. Biz de bunu yaptık. Kısır tartışmalar Bergama'ya hizmeti durdurmayacak. Biz bunlardan kurtulup, yeni tesislerin, yeni yeşil alanların kazandırılması için gece gündüz çalışacağız" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 SEMRA
 11 Haziran 2019 Salı 10:33
izmirli rumuzlu yorumcu. o 4 tane adamın alkol alması önemli değil. adam olması önemli. ben 19 yaşında kız çocuğumu 6 hafta amsterdama gönderdim erasmusla. bir an huzursuz olmadım. sen herhangi bir islam ülkesine gönderebilir misin için rahat olarak? hepsinde alkol yasak. hadi gönder libya ya. iran a arabistana.
 izmir'li
 11 Haziran 2019 Salı 09:43
yorumları beğenmeyenlere bir tavsiyem var siz eşinizi ve çocuklarınızı alıp gidin oraya karşınızda dört tane herif alkol alsın kendini nasıl rahat hissedersen paşam rahat ol sen.
 Oğuz Kaan
 11 Haziran 2019 Salı 09:29
Bergama, siyasal islamcıların tuzağına düştü. Bundan sonra iflah olmaz.
 osi
 11 Haziran 2019 Salı 08:11
Tebrik ederim başkanım. Olması gerekeni yapmışsın. Çoluk çocuk, ailece rahat bir şekilde tesisten faydalanacağız.Teşekkür ederiz.
 İzmir'li
 11 Haziran 2019 Salı 00:41
Adam diyorki sosyal tesis çocuklar aileler geliyor halen birileri alkol almak derdinde siz evinizde ailenizle çocuklarınızla için ama sosyal tesislerde sizin ağzınızın pis alkol kokusunu kimse çekmek zorunda değil. neyin kafasını yaşıyorsunuz.
 sezarın hakkı sezara
 10 Haziran 2019 Pazartesi 19:33
Aile sosyal tesisi oldugu için böyle Bir uygulama yapmışlar ! ben anlamıyorum arkadaş aile olunca bira içilmiyor mu? MEsela aile nin Reisi eski türkiye de oldugu gibi " hanım gel karşılıklı 2 tek atalım çocuklar da oynasın şurada" diyemez mi? İzmir de yobazlıgın yeri yok! Alkol almak isteyen alır, almak istemeyen almaz! bu iş buakdar basittir! gerekirse büyük şehir el atsın böyle işlere.
 İzmirli
 10 Haziran 2019 Pazartesi 15:31
Buna gerek varmıydı.Kaç kişi gelip orada içmeye kalkar.Bana göre yanlış mesaj veriyorsunuz sayın başkan.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz