MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Özgener’den Büyükşehir adaylığı iddiaları için net mesaj!
Ekonomi
13 Kasım 2018 Salı 22:31

Başkan Özgener’den Büyükşehir adaylığı iddiaları için net mesaj!

AK Parti Meclis'e yeni bir kanun teklifi sundu. Teklife göre, oda ve borsa başkanlarının seçimlerde aday olması kolaylaştırılıyor. Bazı basın-yayın organlarında teklifin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında kulislerde ismi sıkça dillendirilen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in önünü açacağını dillendirilirmesi üzerine Özgener'den net bir açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Partiler bir yandan yürütecekleri kampanya süreçlerine hazırlanırken diğer taraftan ise aday adaylıkları noktasında yoğunluk yaşıyor

Kentte yıllardır güçlü bir konumda olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezden örgütlere gönderilen takvimi işletirken Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de (AK Parti) ilk etap geride kalmak üzere.

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında ise hem CHP hem de AK Parti cephesinde ciddi hareketlilik yaşanıyor.

AK Parti’de ise Büyükşehir adaylığı noktasında kulislerde İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in sıkça dillendiriliyor. Diğer yandan AK Parti Meclis'e yeni bir kanun teklifi sunması tartışmalara neden oldu. Bu teklife göre, oda ve borsa başkanlarının seçimlerde aday olması kolaylaştırılacak.

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında kanunun Özgener için  “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının önünü açacağı” dillendirilmesi üzerine Başkan Mahmut Özgener’den yazılı bir açıklama geldi.

Özgener açıklamasında Meclis’e sunulan yasa teklifinin içeriğine katılmadığını ve Ticaret Odası başkanlı görevini sürdürmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Özgener açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan bir yasa teklifi ve de özellikle sosyal medyada farklı siyasi görüşlere mensup insanlar tarafından yapılan yorumların, "yasanın şahsımın İzmir Belediye Başkanlığı adaylığının önünü açmak için hazırlandığı" iddiaları üzerine şahsıma görüşlerimin sorulmasi nedeni ile aşağıdaki açıkklamayi yapma zaruriyeti doğmuştur.

İlk olarak; yüce meclisimizde görev yapan hiçbir milletvekilimizin kişiye özel yasalar çıkarmak gibi hesaplar içinde olamayacağını hatırlatırım. Bununla beraber yasanın içeriğine ve getirdiği düzenlemeye katılmadığımı özellikle belirtmek isterim. Hazırlanan düzenlemenin ülkemizde seçim süreçlerini yeni tamamlamış olan birçok odanın yürümekte olan çalışma ve işleyişlerinde önemli duraksama ve belirsizliklere yol açabileceği düşüncesindeyim.

İkinci olarak İzmir Belediye Başkanlığı için hakkımda uzun süredir devam eden spekülasyonların, bu yasayla birleştirilerek ismimin siyasi tartışmalara alet edilmesinin beni çok üzdüğünü belirtmek istiyorum. İzmir Ticaret Odası Başkanlığı, kentimizin ve bölgemizin büyük bir teveccüh göstererek beni layık gördüğü, kendim ve odamız adına hedefler koyduğum, devam etmekten büyük bir mutluluk duyduğum bir görev...

Bu önemli göreve konsantre olduğumu, odamızın bütün organlarıyla ve değerli üyeleriyle birlikte başlattığımız değişim hamlesine odaklandığımı, ismimin çevresinde yapılan spekülasyonların tamamen benim dışımda geliştiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ufuk Kırımlı
 14 Kasım 2018 Çarşamba 15:52
kesinlikle aday değilim dememiş. ben istemiyorum ama beni istiyorlar demiş.
 Mustafa Narin
 14 Kasım 2018 Çarşamba 13:20
Akp'den aday olursa, Ticaret Odası seçiminde Chp'li üyelerden aldığı oylara karşılık vefasızlık yapmış olur. İzmir'in aydın, demokrat, medeni insanlarının gözünde saygınlığını yitirir. Akp bugün var, yarın yok bir parti, ama Özgener soyismi öyle değil. Başkanın açıklamalarını çok yerinde buldum !
 volkan
 14 Kasım 2018 Çarşamba 13:16
bu lafini sana aninsatiriz baskan eger akp den aday olursan izmirli seni sandigin dibine gomer solim ve ida baskanligini ezik bir bicimde devam edersin
 Büyük Altay
 14 Kasım 2018 Çarşamba 12:51
Büyük Altay başkanına yakışır bir açıklama yapmış. Aday olmayacağına eminiz.
 Merkez
 14 Kasım 2018 Çarşamba 11:28
Ama aday değilim dememiş.
 Hasan Vardaroğlu
 14 Kasım 2018 Çarşamba 09:32
Önceki yönetimin ELDA konusunda yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi konusunda çalışmalar yapmanızı bekliyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz