MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Öztürk'ten 'kruvaziyer' mesajı: Zeybeği bırakıp halaya dönmeliyiz!
İş Dünyası
9 Ekim 2019 Çarşamba 11:40

Başkan Öztürk'ten 'kruvaziyer' mesajı: Zeybeği bırakıp halaya dönmeliyiz!

Kruvaziyer turizmi üzerinden konuşan DTO İzmir Şube Başkanı Öztürk, “Bu sadece Ticaret Odası’nın işi değil, bu İzmir’in işi. Bu; belediyenin, valiliğin, esnafın işidir. Biz beraber yaşıyor ve İzmir’in refahından bahsediyorsak her şeyi beraber yapmalıyız. Herkesin bu konuyla ilgili teknik bir tarafı var. Bu uyumu yakaladığımızda daha iyi başarı sağlarız. Zeybek oynamaktan vazgeçsek halaya dönmeye çalışsak daha başarılı olacağımızı düşünüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Sektöre dair birbirinden önemli bilgiler sunan Başkan Öztürk ayrıca İzmir’deki yerel yönetim aktörlerinin daha çok uyum içinde çalışması gerektiğini vurguladı.

Yüzülebilir Körfez Projesi için konuşan Öztürk, kruvaziyer turizmi üzerinden de net mesajlar verdi.

ZEYBEĞİ BIRAKIP HALAYA DÖNSEK DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ
Kruvaziyer turizmi üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulunan Öztürk, “Bu sadece Ticaret Odası’nın işi değil, bu İzmir’in işi. Bu; belediyenin, valiliğin, esnafın işidir. Biz beraber yaşıyor ve İzmir’in refahından bahsediyorsak her şeyi beraber yapmalıyız. Herkesin bu konuyla ilgili teknik bir tarafı var. Bu uyumu yakaladığımızda daha iyi başarı sağlarız. Zeybek oynamaktan vazgeçsek halaya dönmeye çalışsak daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Baştan beri vazgeçmedik, her fuara katıldık” dedi.

UZUN DÖNEMDİR İZMİR LİMANINA GEMİ GELMİYOR
“İzmir’de yeni bir sayfa açıldı ve insanlarda heves oldu” diyen Öztürk, “Yola çıkarken söylenilen ‘Aşkla İzmir’ herkesin zaten içinde olan bir şey. Önemli olan bunu hayata geçirebilmek… Az önce söylediğim gibi STK’larla, odalarla bu yönde çalışmalar yapmak ve birlikteliği sağlamak önemli. Kruvaziyerin tek mantığı esnafın para kazanmasıdır. Bundan sonraki dönemde çalışmaların bu yönde geliştirilmesi hepimizin faydasına olacaktır. Uzun dönemdir İzmir limanına gemi gelmiyor. Zaten aşağı yukarı hazır durumda ama birkaç rötuş yapılması gerekiyor. Limanı toparlamamız gerekiyor ve sonrasında çok daha güzel noktaları sergilemiş olacağız. Sadece İzmir limanı değil beni ilgilendiren tüm Türkiye’dir” açıklamasında bulundu.

TARİFE ÇAĞ DIŞI
Öztürk, “İzmir limanında yapılması gereken çok ufak yatırımlar da var. Tarifeyle ilgili birtakım sıkıntılar var. Günün koşullarını karşılamayan maddeler söz konusu. Bazı ifadeler tarifenin çağ dışı olduğunu gösteriyor. Limanın daha çok yük kaldırabilmesi için atılması gereken adımlar olduğunu söylüyoruz. Ankara’da farklı değerlendiriliyor, buraya yansıması farklı oluyor. Rüzgar kanadı sektörü var. İzmir’de 3 fabrika var. Bu rüzgar kanatları dünyanın her yerine ihraç ediliyor. Binlerce insana istihdam sağlanıyor. Biz hala onları çağ dışı kalmış vinçlerle yüklemeye çalışırsak bu doğru değil. Daha çok rekabetçi olabiliriz. Lojistik merkezler çok önemli. Üretilen mal limanda depolanıyor. Aslında bu malların başka bir yerde depolanması ve limandaki o bölgenin rahatlatılması gerekiyor. Çok önemli bir araba firmasının Manisa’da bir yatırımı söz konusu. Ama çıkış noktası olarak İzmir’i kullanacak” ifadelerini kullandı.  

2020’NİN EYLÜL AYINDA İZMİR KÖRFEZ BAKIMINDAN ÇOK FARKLI BİR NOKTADA OLACAK
‘İzmir körfezinde ne zaman denize girilecek?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Öztürk, “Biraz erken bir şey söylemiş olabilirim ama önemli çalışmalar var. Denizden sadece yüzme olarak değil birçok konuda faydalanabiliriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çok önemli bir çalışma yapıyoruz. Erken olabilir. İzmir Deniz Festivali yapılacak. İzmir’de deniz eskisi gibi olmayacak. ‘Aman ha şimdiden rezervasyonumuzu yaptıralım, seneye otellerde yer kalmıyor’ denilecek noktaya getirmek istiyoruz. Çok yol aldık. Ama beni en çok ilgilendiren İzmir Deniz Kültür Merkezi adı altında bir çalışmamız var. İnsanları daha çok denize indireceğimiz bir mekanizma ve kurum oluşturmaya çalışıyoruz. Eminim önümüzdeki yıllardaki bu temizlik çalışmaları gelişmelerinden sonra en kısa sürede deniz girme çalışmaları yapılır. 2020’nin Eylül ayında İzmir Körfez bakımından çok farklı bir noktada olacak. İzmir’in şu an nüfusu 4 buçuk milyon. Denize girildiği zamanki yapısıyla şu anki yapısı çok farklı. Kirlenmesi çok normaldi aslında. Önlemler alınmalıydı. 1800’lü yılarda bile İzmir Körfezi alüvyonlarla doluyordu ve temizleniyordu. Bu aslında bugünün değil geçmişin de sorunu. Bununla ilgili kalıcı çözümler için çalışmalar yapılıyor” dedi.  

MARİNA ŞART!
Öztürk ayrıca marinaların durumuyla ilgili konuşurken, “İzmir’de marina yapılması şart. Biz cıvıl cıvıl bir körfez istiyorsak marina sayısını arttırmalıyız. Ama marina yapmak kolay değil. Tekne parkları yapmak çok daha kolay. Bu konuyla ilgili projemizi de Başkan Soyer’e sunacağız. Her işin ufağından başlayalım, basamak basamak gidelim. Bir takım projeler var” ifadelerini kullanalım.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 muhalif
 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:45
kruvaziyerler sadece izmire mi gelmiyor? istanbula da gelmiyor..buTürkiyenin dünya turizmi açısından görünümünü gösteriyor...en büyük etken suriyede türkiyenin takındığı tavır, savaş ve terör. yani güvenlik..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz